Черемшу потрібно готувати не лише в салаті - рецепти

Приплюснута картопля з песто та весняна намазка

Черемша, картопля, намазка, закуска, рецепти, їжа, харчування, продукти, лайфхак
Черемша це не тільки смачно, але й дуже-дуже корисно

Рецепт картоплі з песто та намазки з черемші сподобаються всім прихильникам свіжих весняних рецептів та нових смаків. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!

Картопля з песто з черемші

Вам знадобиться:

  • Картопля - 600 г.
  • Песто з черемші - 2-3 столові ложки.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Рослинна олія - 3-4 столові ложки. 
  • Вершкове масло - 20-30 г.

Для песто з черемші:

  • Черемша - пучок.
  • Кеш'ю - жменька.
  • Сир - 100 г.
  • Лимон - половинка. 
Черемша зменшує рівень шкідливого холестерину.
Черемша зменшує рівень шкідливого холестерину.

Як готувати:

Картоплю приблизно однакового розміру відваріть в "мундирі" до готовності. Гарячу викладіть в форму для запікання і добре придавіть (приплюсніть) донцем стакана. Трошки присоліть, поперчіть, в серединку кожної картоплини викладіть приблизно по півчайної ложки вершкового масла, зверху збризніть олією.

Поставте в розігріту до 220-230 С духовку на верхній ярус і запікайте до гарної хрумкої скоринки. Вийміть, змастіть по верху соусом песто з черемші й поверніть в духовку ще на 3-5 хв.

Для приготування песто помийте листя черемші, подрібніть кеш'ю, додайте плавлений або тертий м'який сир і лимонний сік. 

Порада від Інформатора: можна аткож приправляти таку картоплю часниковим соусом з сиром: декілька зубків часнику видавіть через часникодавку, змішайте з олією, додайте трошки води і солі та жменьку тертого сиру. Смачного!

Намазка-паста з черемші

Вам знадобиться:

  • Яйця - 3 штуки.
  • Плавлений сир - 180 г.
  • Черемша - пучок.
  • Шпинат - жменя.
  • Сіль - до смаку.
  • Солодовий житній хліб або цільнозернові хлібці - для подачі. 
А чи знали ви, що черемша здатна вбивати паличку туберкудьозу.
А чи знали ви, що черемша навіть здатна вбивати паличку туберкульозу.

Як готувати:

Яйця відваріть круто, охолодіть та очистіть. Черемшу дрібно наріжте. Відкладіть 1 столову ложку нарізаної черемші для прикраси. Через м'ясорубку або за допомогою блендера перетворіть яйця, плавлений сир та черемшу на пасту. Додайте сіль до смаку, перемішайте до однорідності.

Порада від Інформатора: на хліб викладіть кілька листків шпинату, зверху намазку. Прикрасьте бутерброди дрібно нарізаною черемшею. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube