Приплюснута картопля з песто та весняна намазка
Рецепт картоплі з песто та намазки з черемші сподобаються всім прихильникам свіжих весняних рецептів та нових смаків. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!
Для песто з черемші:
Картоплю приблизно однакового розміру відваріть в "мундирі" до готовності. Гарячу викладіть в форму для запікання і добре придавіть (приплюсніть) донцем стакана. Трошки присоліть, поперчіть, в серединку кожної картоплини викладіть приблизно по півчайної ложки вершкового масла, зверху збризніть олією.
Поставте в розігріту до 220-230 С духовку на верхній ярус і запікайте до гарної хрумкої скоринки. Вийміть, змастіть по верху соусом песто з черемші й поверніть в духовку ще на 3-5 хв.
Для приготування песто помийте листя черемші, подрібніть кеш'ю, додайте плавлений або тертий м'який сир і лимонний сік.
Порада від Інформатора: можна аткож приправляти таку картоплю часниковим соусом з сиром: декілька зубків часнику видавіть через часникодавку, змішайте з олією, додайте трошки води і солі та жменьку тертого сиру. Смачного!
Яйця відваріть круто, охолодіть та очистіть. Черемшу дрібно наріжте. Відкладіть 1 столову ложку нарізаної черемші для прикраси. Через м'ясорубку або за допомогою блендера перетворіть яйця, плавлений сир та черемшу на пасту. Додайте сіль до смаку, перемішайте до однорідності.
Порада від Інформатора: на хліб викладіть кілька листків шпинату, зверху намазку. Прикрасьте бутерброди дрібно нарізаною черемшею. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.