Головний секрет страви - у затирці з пшона, сала та зелені
Рецепт зеленого борщу зі щавлем та яйцем сподобається всім прихильникам автентичних весняних страв української кухні. За цим рецептом у Кропивницькому наші прабабусі готували перший борщ із зеленого щавлю, щойно той з'являвся щовесни. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Відварюємо м'ясо- ребра та м'якоть - на середньому вогні протягом 1,5 години, за потреби - знімаємо пінку при кипінні. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю та моркву, кидаємо до м'яса, коли воно зварилося, а також вкидаємо цілу цибулину. Продовжуєм варити до готовності овочей.
Поки овочі варяться, нарізаємо сало дрібними шматочками. Викладаємо його на розігріту пательню та обсмажуємо до шкварок. поки вижарюється сало, нарізаємо кріп. Додаємо до кропу промите пшоно та гарно обсмажені шкварки.
Все гарно перетираємо в ступці. Наші бабусі робили це для того, щоб пшоно відбрало в себе аромати зелені та смаженого сала. Таку "затирку" додаємо до борщу, коли овочі зваряться. Варимо ще 10-15 хвилин.
Далі додаємо нарізаний щавель, перець горошком та лавровий лист. Варимо ще 5 хвилин. В цей час нарізаємо відварені яйця на кубики. Фінально додаємо до борщу яйця та спеції до смаку.
Порада від Інформатора: коли борщ зварився, дайте йому настоятися! Подавайте зі сметаною чи кисляком й розрізаним навпіл яйцем.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.