Китайські пельмені за оригінальним рецептом

Читать на русском

Пухкі, гострі та соковиті, ці пельмені з беконом подаються з пюре з білої квасолі та олією на коріандрі.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Такі пельмені мають гостренький смак, і точно запам'ятаються вашим рідним.

Пухкі, гострі та соковиті, ці пельмені з беконом подаються з пюре з білої квасолі та олією на коріандрі.

Рецепт китайських пельменів сподобається всім любителям унікальних страв та гостренького. Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Китайці - обожнюють пельмені. Ті, що з беконом, є вираженням китайської кулінарної спадщини. Такі пельмені зазвичай подаються з намазкою з хумусу або вершкового пюре з білої квасолі. Потім їх скроплюють коріандровою олією і подають гарячими.

Ще китайці полюбляють готувати картопляні пельмені з сиром і цибулею-шалот, які називають "любовним листом" до пиріжків. Це не китайський рецепт, але він запозичений настільки давно і міцно, що став таким.

Однак, сьогодні ми приготуємо перший варіант пельменів з беконом та пюре з квасолі. Тож нумо на кухню, розширяти власну карту кулінарних смаків!

Рецепт китайських пельменів

Вам знадобиться: 

Для квасолевого пюре:

  • Біла квасоля консервована - 400 г (промийте).
  • Часник - 2 зубчики (поріжте).
  • Цибуля - половина штуки (подрібніть). 
  • Оливкова олія - ½ склянки.
  • Сіль - ½ чайної ложки. 
  • Білий перець - щіпка. 

Для коріандрової олії:

  • Коріандр - 1 пучок (або замініть петрушкою чи цибулею).
  • Рослинна олія - 200 г (1 склянка).

Для вареників:

  • Тісто - 400 г. 
  • Бекон - 450 г.
  • Рослинна олія - для смаження. 
Робіть все за рецет=птом - і у вас все неодмінно вийде!
Робіть все за рецептом - і у вас все неодмінно вийде!

Як готувати: 

Крок перший. Приготуйте квасолеве пюре. У невеликій каструлі змішайте відціджену квасолю, часник, цибулю та ⅔ склянки води. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 10 хвилин. Зняміть з вогню і дайте охолонути. Перекладіть квасолеву суміш у блендер, додайте оливкову олію, сіль і білий перець. Перебийте до однорідної маси, за бажанням розбавте додатковою порцією води. Пюре можна поставити в холодильник на кілька днів і розігріти перед подачею.

Крок другий. Приготуйте коріандрову олію. За допомогою ступки і товкачика або блендера змішайте коріандр і рослинну олію та перемішуйте, доки зелень повністю не перетвориться на олію. Для отримання прозорої олії, за бажанням, процідіть її через марлю. Олію можна зберігати в холодильнику до 3 днів.

Крок третій - зробіть начинку. Подрібніть бекон та обсмажте його з дрібно нарізаною цибулею. Цибулю можна не додавати, а бекон замінити будь-якою сиров'яленою ковбасою. Також можна додатково присмачити начинку чорним перцем. 

Збираємо вареники. Якщо ви використовуєте магазинне тісто, поставте поруч невелику миску з водою, щоб запечатувати варенички. Щоб скласти китайський вареник, візьміть шматочок тіста в ліву руку, а правою покладіть ложку начинки - приблизно ¾ столової ложки - в центр. Як би не хотілося переповнити вареник начинкою, не робіть цього: начинка буде брудно розбризкуватися і значно ускладнить процес.

Складіть тісто навпіл у формі тако і почніть з правого боку, щоб защепити його. Занурте палець у воду і змастіть ним край тіста, аби воно краще защіплювалося. Почніть із затискання кута вареника, потім великим і вказівним пальцями зробіть складки, затискаючи і згинаючи, поки весь вареник не буде закритий, зробіть 4-6 складок на один вареник. 

Ось так виглядає й складається тако.
Ось так виглядає й складається тако.

Заморозка. На великій тарілці або деку викладіть вареники рядами, залишаючи між ними невеликий проміжок. Ви можете зварити вареники одразу або заморозити їх. Після заморожування перекладіть вареники в контейнер для зберігання в морозильній камері.

Приготування. Дно великої антипригарної сковороди з кришкою змастіть шаром олії для смаження - приблизно 2 столовими ложками і розігрійте на середньому вогні. Коли олія розжариться, акуратно викладіть на сковороду один шар вареників, залишаючи між ними трохи місця. Смажте від 2 до 4 хвилин, поки дно не стане золотисто-коричневим - можете підняти один з них, щоб перевірити.

Зменшіть вогонь до середнього, накрийте кришкою і налийте приблизно ¼ склянки води. Прикриваючись кришкою, вилийте воду на гарячу сковороду - вона буде парувати і шипіти, тому будьте обережні, щоб не розбризкати надто багато олії. Накрийте сковороду кришкою і дайте парі приготувати верхню частину вареників протягом 4-6 хвилин (8-10 хвилин, якщо готуєте із замороженого фаршу).

Після того, як вода випарується, тісто повинне стати злегка прозорим, а начинка повністю приготуватися. Якщо вареники не пропеклися, додайте трохи води і знову накрийте кришкою на хвилину-дві. Зробіть вогонь трохи сильнішим, і олія, що залишилася на дні сковороди, знову підсмажить нижню частину вареників.

Порада від Інформатора: для подачі на тарілку викладіть ложку хумусу/пюре з білої квасолі, а зверху покладіть кілька пельменів. Збризніть коріандровою олією.

З цією стравою доведеться повозитися, але воно того варте!
З цією стравою доведеться повозитися, але воно того варте!

Рецепт тіста на гарячій воді

Тіста вистачить приблизно на 24 вареники.

Вам знадобиться:

  • Борошно - 270 г.
  • Сіль - 2 г.
  • Вода - 1 склянка.

Як готувати: 

Змішайте борошно і сіль у великій мисці. Дерев'яною ложкою повільно додайте ¾ склянки гарячої води, доки не утвориться куля і не вбереться все борошно. Якщо борошно на дні миски не прилипає до кульки, повільно додайте ще води по 1 чайній ложці за раз і продовжуйте перемішувати.

Коли все борошно зібралося в кулю і тісто достатньо охололо, викладіть його на злегка присипану борошном поверхню і вимішуйте до однорідності та еластичності, 3-5 хвилин. Якщо потрібно, додайте ще борошна, щоб тісто не прилипало до рук або робочої поверхні. Покладіть назад у миску і накрийте вологою тканиною для відпочинку на 30-60 хвилин, щоб клейковина розслабилася і тісту було легше формуватися.

Гострим ножем або ножем для нарізки тіста розріжте тісто на чотири рівні частини і відкладіть одну частину на обробній дошці. Решту накрийте вологим рушником, щоб не висохло. Розкачайте тісто руками, щоб сформувати "змійку" довжиною приблизно 15 см. Розріжте змійку на шість рівних частин. Переверніть кожен шматочок на бік і злегка приплюсніть рукою, а потім за допомогою вилки або качалки розкачайте в кружечки товщиною приблизно 2-3 мм і діаметром 7-8 см.

Тісто може відпочити в холодильнику день або два, загорнуте в злегка змащену олією поліетиленову плівку. Перед тим, як ліпити вареники, доведіть його до кімнатної температури.

Порада від Інформатора: залежно від температури, кількості води та олії, вам може знадобитися додати більше води або олії, але ви зрозумієте це після деякої практики.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.