Ви думаєте, що знаєте про піцу все? А що ви скажете про багатоповерховий торт із піци!
Рецепт піци-торта сподобається всім поціновувачам цієї всесвітньовідомої італійської страви з тіста з начинкою. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
18 квітня відзначають Міжнародний день торта-піци або багатошарової піци. Для тих, хто обожнює піцу, ситуація, за якої цієї страви стає ще більше - найбажаніша гастрономічна пригода! А отже, багатошарову піцу явно придумали її віддані прихильники. Тож, руки на кухню, радувати рідних та близьких цікавим рецептом!
Для тіста:
Для начинки:
Також знадобляться:
Змішайте теплу воду та дріжджі. Додайте цукор та добре перемішайте, залиште на 5 хвилин. Додайте просіяне борошно, сіль, мед і замісіть тісто.
Місіть тісто вручну 2-3 хвилини, якщо ж тісто липне до рук, додайте в процесі ще трохи борошна. Накрийте і приберіть в тепле місце без протягів на 1 годину.
1/4 тіста вікладіть для оформлення бортиків. Тісто, що залишилося, поділіть на 5 рівних частин і розкатайте кожну в тонкий пласт. Випікайте кожну заготовку 3-5 хвилин при температурі 200 С.
Тісто, що залишилося, розкатайте в прямокутний пласт. Розріжте його на дві частини. Вистеліть тістом бортики форми, залишки тіста обріжте з припуском на оформлення країв.
На дно форми викладіть перший корж і змажте його 1-1,5 столовою ложкою томатного соуса. Розподіліть зверху кружальця гостренької салямі, присипте сиром. Викладайте шари по черзі, до заповнення форми. Останній корж також змажте томатним соусом, викладіть салямі та присипте тертим сиром.
Загорніть краї тіста. Випікайте при температурі 200 С до золотистої скоринки 25-40 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте таку піцу з томатним соком, колою або пивом. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.