Піца-торт на медовому тісті

Читать на русском

Ви думаєте, що знаєте про піцу все? А що ви скажете про багатоповерховий торт із піци!

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, кулінарні поради, лайфхак
18 квітня відзначають Міжнародний день торта-піци або багатошарової піци.

Ви думаєте, що знаєте про піцу все? А що ви скажете про багатоповерховий торт із піци!

Рецепт піци-торта сподобається всім поціновувачам цієї всесвітньовідомої італійської страви з тіста з начинкою. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

18 квітня відзначають Міжнародний день торта-піци або багатошарової піци. Для тих, хто обожнює піцу, ситуація, за якої цієї страви стає ще більше - найбажаніша гастрономічна пригода! А отже, багатошарову піцу явно придумали її віддані прихильники. Тож, руки на кухню, радувати рідних та близьких цікавим рецептом! 

Вам знадобиться:

Для тіста: 

  • Тепла вода - 2 чашки (з розрахунку, що чашка - це 240 мл без гірки).
  • Пшеничне борошно - 2-3 чашки.
  • Сухі дріжджі - 14 г.
  • Мед - 1 столова ложка.
  • Цукровий пісок – 1 чайна ложка.
  • Сіль - 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • Томатний соус - 150-200 г.
  • Моцарела терта - 200-250 г.
  • Салямі - 200-250 г.

Також знадобляться:

  • Пшеничне борошно (для підготовки робочої поверхні) - жменя.
  • Рослинна олія - 1-6 столових ложок.
  • Папір для випікання (опціонально).
  • Харчова плівка.
  • Роз'ємна форма для випікання (з високими бортиками).
Можливо, вас це шокує, проте ви знали про піцу далеко не всі секрети!
Можливо, вас це шокує, проте до цього дня, цілком ймовірно, ви знали про піцу далеко не все!

Як готувати: 

Змішайте теплу воду та дріжджі. Додайте цукор та добре перемішайте, залиште на 5 хвилин. Додайте просіяне борошно, сіль, мед і замісіть тісто. 

Місіть тісто вручну 2-3 хвилини, якщо ж тісто липне до рук, додайте в процесі ще трохи борошна. Накрийте і приберіть в тепле місце без протягів на 1 годину.

1/4 тіста вікладіть для оформлення бортиків. Тісто, що залишилося, поділіть на 5 рівних частин і розкатайте кожну в тонкий пласт. Випікайте кожну заготовку 3-5 хвилин при температурі 200 С.

Це любов з першого укусу!
Це любов з першого укусу!

Тісто, що залишилося, розкатайте в прямокутний пласт. Розріжте його на дві частини. Вистеліть тістом бортики форми, залишки тіста обріжте з припуском на оформлення країв. 

На дно форми викладіть перший корж і змажте його 1-1,5 столовою ложкою томатного соуса. Розподіліть зверху кружальця гостренької салямі, присипте сиром. Викладайте шари по черзі, до заповнення форми. Останній корж також змажте томатним соусом, викладіть салямі та присипте тертим сиром. 

Загорніть краї тіста. Випікайте при температурі 200 С до золотистої скоринки 25-40 хвилин. 

Порада від Інформатора: подавайте таку піцу з томатним соком, колою або пивом. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.