До вашої уваги весняний авторський рецепт авголемоно - найсмачнішого грецького супу.
Рецепт густого грецького супу з томатами та чебрецем сподобається усім прихильникам яєчно-лимонного супу авголемоно. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Грецький суп авголемоно буває різним, на батьківщині його готують більш рідким, а от в західних країнах прийнято варити його більш густим, крім яйця та лимона додавати томати, чебрець та цибулю-порей і подавати до великоднього столу.
Нижче в переліку інгредієнтів жирним шрифтом ми виділили ті продукти, які за авторським рецептом додались до переліку класичних інгредієнтів авголемоно.
Згідно з цим рецептом страва готується в кілька етапів: спочатку курка тушкується з овочами, на цій основі вариться бульйон, далі курка відокремлюється, потім змішується яйце й лимон, і тільки згодом продукти зводяться в бульйоні разом з додаванням крупи, цибулі-порей та зелені.
Покладіть олію у велику широку сковороду на середній вогонь і обсмажте шматочки курки до золотистого кольору з усіх боків - якщо потрібно, робіть це частинами - і перекладіть на тарілку.
Помийте, почистіть та грубо поріжте цибулю й моркву. Далі в гарячу сковороду киньте часник і чебрець, обсмажте протягом 30 секунд, потім поверніть всю курку в сковороду і додайте нарізані моркву і цибулю, цілий помідор і перець горошком.
Вміст сковорідки перелийте в каструлю й залийте двома з чвертю літрами води, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, частково накрийте каструлю і залиште варитися на повільному вогні приблизно на годину, до повної готовності курки. Вийміть курку з каструлі, дайте їй охолонути, подрібніть руками м'ясо на волокна (див. на фото).
Процідіть бульйон, відкиньте тверді частинки, а рідину поверніть в каструлю. У гарячий бульйон додайте рис і нарізану кубиками моркву, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте, періодично помішуючи, близько п'яти хвилин. Додайте нарізану цибулю-порей і варіть ще вісім хвилин, поки рис і овочі не будуть готові. Вимкніть вогонь.
Розділіть яйця, покладіть жовтки у велику жароміцну миску, а білки - в миску, достатньо велику, щоб їх можна було збити. Натріть цедру одного з лимонів прямо в гарячий суп, потім вичавіть з нього сік і додайте його до жовтків. Збийте білки до м'яких піків, а потім додайте їх до лимонно-жовткової суміші.
Поступово влийте в отриману суміш приблизно половину бульйону з каструлі, а потім перелийте все назад у каструлю з бульйоном. Варіть на повільному вогні близько п'яти хвилин, поки суп трохи не загусне, потім приправте за смаком, додавши ще лимонного соку й подрібнене куряче м'ясо.
Розлийте суп по тарілках, посипте невеликою кількістю подрібненого кропу йвідразу ж їжте. Смачного!
Порада від Інформатора: для якісної бульйонної основи використовуйте 1 курячу ніжку або 4 крильця.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.