Грецький суп авголемоно: вдосконалений весняний варіант

До вашої уваги весняний авторський рецепт авголемоно - найсмачнішого грецького супу.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цей рецепт гарантовано не залишить вас байдужими!

Рецепт густого грецького супу з томатами та чебрецем сподобається усім прихильникам яєчно-лимонного супу авголемоно. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Грецький суп авголемоно буває різним, на батьківщині його готують більш рідким, а от в західних країнах прийнято варити його більш густим, крім яйця та лимона додавати томати, чебрець та цибулю-порей і подавати до великоднього столу.

Нижче в переліку інгредієнтів жирним шрифтом ми виділили ті продукти, які за авторським рецептом додались до переліку класичних інгредієнтів авголемоно. 

Вам знадобиться:

  • Куряче філе - 2 штуки.
  • Морква - 2 штуки. 
  • Цибулина - 1 штука.
  • Цибуля-порей - 2 стріли. 
  • Перець горошком - дрібка. 
  • Оливкова олія - 2 столові ложки. 
  • Часник - зубок. 
  • Чабрець - гілочка. 
  • Томат - 1 штука.
  • Рис, бажано короткозернистий - 120 г.
  • Яйця - 2 штуки. 
  • Лимон - 2 штуки. 
  • Кріп - для подачі. 
Такого супу ви ще точно не куштували!
Такого супу ви ще точно не куштували - не втрачайте нагоди.

Як готувати:

Згідно з цим рецептом страва готується в кілька етапів: спочатку курка тушкується з овочами, на цій основі вариться бульйон, далі курка відокремлюється, потім змішується яйце й лимон, і тільки згодом продукти зводяться в бульйоні разом з додаванням крупи, цибулі-порей та зелені.

Покладіть олію у велику широку сковороду на середній вогонь і обсмажте шматочки курки до золотистого кольору з усіх боків - якщо потрібно, робіть це частинами - і перекладіть на тарілку. 

Помийте, почистіть та грубо поріжте цибулю й моркву. Далі в гарячу сковороду киньте часник і чебрець, обсмажте протягом 30 секунд, потім поверніть всю курку в сковороду і додайте нарізані моркву і цибулю, цілий помідор і перець горошком.

Порвіть варене мясо руками на волокна, коли воно охолоне
Порвіть варене м'ясо руками на волокна, коли воно охолоне.

Вміст сковорідки перелийте в каструлю й залийте двома з чвертю літрами води, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, частково накрийте каструлю і залиште варитися на повільному вогні приблизно на годину, до повної готовності курки. Вийміть курку з каструлі, дайте їй охолонути, подрібніть руками м'ясо на волокна (див. на фото).

Процідіть бульйон, відкиньте тверді частинки, а рідину поверніть в каструлю. У гарячий бульйон додайте рис і нарізану кубиками моркву, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте, періодично помішуючи, близько п'яти хвилин. Додайте нарізану цибулю-порей і варіть ще вісім хвилин, поки рис і овочі не будуть готові. Вимкніть вогонь.

Розділіть яйця, покладіть жовтки у велику жароміцну миску, а білки - в миску, достатньо велику, щоб їх можна було збити. Натріть цедру одного з лимонів прямо в гарячий суп, потім вичавіть з нього сік і додайте його до жовтків. Збийте білки до м'яких піків, а потім додайте їх до лимонно-жовткової суміші.

Приготуйте такий суп до Великодня, рідні будуть вам вдячні!
Приготуйте цей суп до Великодня, рідні будуть вам вдячні!

Поступово влийте в отриману суміш приблизно половину бульйону з каструлі, а потім перелийте все назад у каструлю з бульйоном. Варіть на повільному вогні близько п'яти хвилин, поки суп трохи не загусне, потім приправте за смаком, додавши ще лимонного соку й подрібнене куряче м'ясо.

Розлийте суп по тарілках, посипте невеликою кількістю подрібненого кропу йвідразу ж їжте. Смачного!

Суп за цим рецептом виходить по-справжньому весняний.
Суп за авторським рецептом виходить по-справжньому весняний.

Порада від Інформатора: для якісної бульйонної основи використовуйте 1 курячу ніжку або 4 крильця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube