Як на Ямайці готують курку

Читать на русском

Секрет курки "джерк" у маринаді, до якого входять запашний перець, часник та імбир.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ямайська кухня увібрала в себе африканські традиції.

Секрет курки "джерк" у маринаді, до якого входять запашний перець, часник та імбир.

Рецепт ямайської страви сподобається усім, хто полюбляє курятину з соусами, а ще - постійно розширювати власну кулінарну карту смаків. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Ямайська кухня увібрала в себе багато африканських кулінарних традицій. В ній часто використовуються такі інгредієнти як імбир, часник, цибуля й перець. Популярне там і козяче м'ясо, проте ми пропонуємо вашій увазі рецепт з курятини, найпопулярніший на Ямайці. І це - курка "джерк".  Її секрет - у маринаді, до якого входять запашний перець, часник та імбир. 

Таке курча готується на грилі - барбекю чи мангалі, але й у духовці воно виходить смачним. Тож, обирайте спосіб до вподоби, і руки на кухню, дивувати близьких і рідних новими смаками!

Вам знадобиться:

  • Курячі стегенця - 4 штуки.
  • Коричневий цукор - 1 столова ложка.
  • Рослинна олія - 2 столові ложки.
  • Чебрець - 3-4 гілочки.
  • Мелений запашний перець - 1 чайна ложка.
  • Мелений мускатний горіх - 1/4 чайної ложки.
  • Гострий перчик - 1 штука.
  • Лайм - 1 штука.
  • Імбир - 1 корінець. 
  • Часник - 3 зубчики.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Сіль - до смаку.
  • Ананас - 250 г.
  • Батат (за бажанням) - 500 г.
Ямайці просто таки обожнюють курку в соусі "джерк"!
Ямайці просто таки обожнюють курку в соусі "джерк"!

Як готувати: 

Наріжте імбир, часник, зелену цибулю та додайте запашний перець. Змішати всі інгредієнти в кухоному комбайні або в блендері, щоб вийшов густий соус. Повинно вийти приблизно 150 г соусу, якого вистачить на 8-12 шматочків курки. 

Змішайте шматочки курки з соусом та накрийте страву. Якщо є можливість, залиште курку промаринуватися на ніч у спеціях. Розігрійте духовку до 200 С. На середнього розміру лист викладіть солодку картоплю і ананаси (якщо придбали).

Додайте рослинну олію і розкладіть все рівним шаром на дні листа. Укладіть шматочки курки поверх ананасів та картоплі. Запікайте страву 45–55 хвилин, поки курка не буде готова, а картопля не стане м'якою. Подавайте готову страву з відвареним рисом.

До такої курки чудово смакуватимуть зелень та рис.
До такої курки чудово смакуватимуть зелень та рис.

Порада від Інформатора: будьте акуратними з гостротою страви, ми радили б почати з невеликої кількості перцю, а потім поступово збільшуйте її, щоб досягти потрібної гостроти. Соус, що вийшов, можна зберігати в холодильнику.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.