Як на Ямайці готують курку
Секрет курки "джерк" у маринаді, до якого входять запашний перець, часник та імбир.
Секрет курки "джерк" у маринаді, до якого входять запашний перець, часник та імбир.
Рецепт ямайської страви сподобається усім, хто полюбляє курятину з соусами, а ще - постійно розширювати власну кулінарну карту смаків. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Ямайська кухня увібрала в себе багато африканських кулінарних традицій. В ній часто використовуються такі інгредієнти як імбир, часник, цибуля й перець. Популярне там і козяче м'ясо, проте ми пропонуємо вашій увазі рецепт з курятини, найпопулярніший на Ямайці. І це - курка "джерк". Її секрет - у маринаді, до якого входять запашний перець, часник та імбир.
Таке курча готується на грилі - барбекю чи мангалі, але й у духовці воно виходить смачним. Тож, обирайте спосіб до вподоби, і руки на кухню, дивувати близьких і рідних новими смаками!
Вам знадобиться:
- Курячі стегенця - 4 штуки.
- Коричневий цукор - 1 столова ложка.
- Рослинна олія - 2 столові ложки.
- Чебрець - 3-4 гілочки.
- Мелений запашний перець - 1 чайна ложка.
- Мелений мускатний горіх - 1/4 чайної ложки.
- Гострий перчик - 1 штука.
- Лайм - 1 штука.
- Імбир - 1 корінець.
- Часник - 3 зубчики.
- Цибуля - 1 штука.
- Сіль - до смаку.
- Ананас - 250 г.
- Батат (за бажанням) - 500 г.
Як готувати:
Наріжте імбир, часник, зелену цибулю та додайте запашний перець. Змішати всі інгредієнти в кухоному комбайні або в блендері, щоб вийшов густий соус. Повинно вийти приблизно 150 г соусу, якого вистачить на 8-12 шматочків курки.
Змішайте шматочки курки з соусом та накрийте страву. Якщо є можливість, залиште курку промаринуватися на ніч у спеціях. Розігрійте духовку до 200 С. На середнього розміру лист викладіть солодку картоплю і ананаси (якщо придбали).
Додайте рослинну олію і розкладіть все рівним шаром на дні листа. Укладіть шматочки курки поверх ананасів та картоплі. Запікайте страву 45–55 хвилин, поки курка не буде готова, а картопля не стане м'якою. Подавайте готову страву з відвареним рисом.
Порада від Інформатора: будьте акуратними з гостротою страви, ми радили б почати з невеликої кількості перцю, а потім поступово збільшуйте її, щоб досягти потрібної гостроти. Соус, що вийшов, можна зберігати в холодильнику.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.