Рецепт на Масляну: жемайчю блинай — литовські картопляні млинці

Читать на русском

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Кулінарна традиція Масляної незмінна - і це млинці: цього разу - з м'ясною начинкою.

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Рецепт млинців "жемайчю блинай" сподобається усім, хто любить ніжні всередині та хрусткі ззовні страви з тіста з начинкою. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Žemaičių blynai або просто жемайчю трохи нагадують українські зрази, але в цілому є млинцями з м'ясною начинкою. Назва страви походить від назви одного з етнографічних регіонів Литви та етнічної групи жемайтів, які здавна населяли його.

Вам знадобиться:

  • Свинячий фарш - 150 г.
  • Яловичий фарш - 150 г.
  • Картопля - 6 штук.
  • Яйце - штука.
  • Борошно пшеничне - 7 столових ложок.
  • Сіль - пів столової ложки.
  • Перець чорний мелений - 1 чайна ложка.
  • Рослинна олія - для смаження.

Для соусу:

  • Сметана - 2 столові ложки.
  • Масло вершкове 73% - 30 г.
  • Сіль - до смаку.
  • Перець чорний мелений - до смаку.
Жемайчю млинців (літ. Žemaičių blynai; «млинці жемайчю») або жемайчю (літ. Žemaičių) — традиційні для литовської кухні картопляні млинці з м'ясною начинкою.
Жемайчю - традиційні для литовської кухні картопляні млинці з м'ясною начинкою.

Як готувати:

Картоплю ретельно помийте та відваріть в мундирі до готовності. Поки картопля вариться, очистьте та подрібніть цибулю. Сковорідку розігрійте, налийте рослинну олію та обсмажте цибулю на невеликому вогні до прозорості.

Додайте фарш, обсмажуйте протягом 10-12 хвилин до готовності, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.

Відварену картоплю очистьте від шкірки та натріть на грубій тертці. Додайте сіль і 4 столові ложки борошна, перемішайте. Після цього додайте яйце та ще раз ретельно перемішайте.

Мокрими руками сформуйте шматочки тіста завбільшки з кулачок. Зробіть круглий млинець завтовшки 3-4 см, у середину покладіть столову ложку начинки, акуратно зліпіть краї, обваляйте в борошні. Обсмажте з обох боків на середньому вогні приблизно по 5 хвилин до золотистої скоринки.

На сухій сковороді розтопіть вершкове масло та додайте сметану. Доведіть до кипіння, помішуючи. Готовим соусом полийте млинці.

Порада від Інформатора: за бажанням можете подавати зі шкварками або зеленню. Смачного! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.