Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.
Рецепт млинців "жемайчю блинай" сподобається усім, хто любить ніжні всередині та хрусткі ззовні страви з тіста з начинкою. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Žemaičių blynai або просто жемайчю трохи нагадують українські зрази, але в цілому є млинцями з м'ясною начинкою. Назва страви походить від назви одного з етнографічних регіонів Литви та етнічної групи жемайтів, які здавна населяли його.
Для соусу:
Картоплю ретельно помийте та відваріть в мундирі до готовності. Поки картопля вариться, очистьте та подрібніть цибулю. Сковорідку розігрійте, налийте рослинну олію та обсмажте цибулю на невеликому вогні до прозорості.
Додайте фарш, обсмажуйте протягом 10-12 хвилин до готовності, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
Відварену картоплю очистьте від шкірки та натріть на грубій тертці. Додайте сіль і 4 столові ложки борошна, перемішайте. Після цього додайте яйце та ще раз ретельно перемішайте.
Мокрими руками сформуйте шматочки тіста завбільшки з кулачок. Зробіть круглий млинець завтовшки 3-4 см, у середину покладіть столову ложку начинки, акуратно зліпіть краї, обваляйте в борошні. Обсмажте з обох боків на середньому вогні приблизно по 5 хвилин до золотистої скоринки.
На сухій сковороді розтопіть вершкове масло та додайте сметану. Доведіть до кипіння, помішуючи. Готовим соусом полийте млинці.
Порада від Інформатора: за бажанням можете подавати зі шкварками або зеленню. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.