Рецепт на Масляну: жемайчю блинай — литовські картопляні млинці
Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.
Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.
Рецепт млинців "жемайчю блинай" сподобається усім, хто любить ніжні всередині та хрусткі ззовні страви з тіста з начинкою. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Žemaičių blynai або просто жемайчю трохи нагадують українські зрази, але в цілому є млинцями з м'ясною начинкою. Назва страви походить від назви одного з етнографічних регіонів Литви та етнічної групи жемайтів, які здавна населяли його.
Вам знадобиться:
- Свинячий фарш - 150 г.
- Яловичий фарш - 150 г.
- Картопля - 6 штук.
- Яйце - штука.
- Борошно пшеничне - 7 столових ложок.
- Сіль - пів столової ложки.
- Перець чорний мелений - 1 чайна ложка.
- Рослинна олія - для смаження.
Для соусу:
- Сметана - 2 столові ложки.
- Масло вершкове 73% - 30 г.
- Сіль - до смаку.
- Перець чорний мелений - до смаку.
Як готувати:
Картоплю ретельно помийте та відваріть в мундирі до готовності. Поки картопля вариться, очистьте та подрібніть цибулю. Сковорідку розігрійте, налийте рослинну олію та обсмажте цибулю на невеликому вогні до прозорості.
Додайте фарш, обсмажуйте протягом 10-12 хвилин до готовності, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
Відварену картоплю очистьте від шкірки та натріть на грубій тертці. Додайте сіль і 4 столові ложки борошна, перемішайте. Після цього додайте яйце та ще раз ретельно перемішайте.
Мокрими руками сформуйте шматочки тіста завбільшки з кулачок. Зробіть круглий млинець завтовшки 3-4 см, у середину покладіть столову ложку начинки, акуратно зліпіть краї, обваляйте в борошні. Обсмажте з обох боків на середньому вогні приблизно по 5 хвилин до золотистої скоринки.
На сухій сковороді розтопіть вершкове масло та додайте сметану. Доведіть до кипіння, помішуючи. Готовим соусом полийте млинці.
Порада від Інформатора: за бажанням можете подавати зі шкварками або зеленню. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.