Українські продукти, які перемогли імпортні за всіма параметрами

Читать на русском

Щоб бути здоровим, зовсім не обов'язково харчуватися чимось дорогим та екзотичним

Читать на русском
еда
Смачно, корисно, поживно та недорого - головні особливості цих продуктів.

Щоб бути здоровим, зовсім не обов'язково харчуватися чимось дорогим та екзотичним

Ми дарма розуміємо під суперфудами насіння чіа, спіруліну, ягоди годжі та кокосове масло. Прислів`я "де народився - там і згодився" гаряче підтримують дієтологи, вважаючи, що найкорисніша їжа - та, що вирощена на землі, де ти живеш. Інформатор пропонує п`ть українських суперфудів, тобто продуктів із високим рівнем поживних, біологісно активних та корисних речовин.

Квашена капуста

Продукт виготовляється шляхом ферментації капусти з використанням молочнокислих бактерій. Внаслідок цього процесу у капусті утворюються корисні речовини:

  • вітаміни: З, А, Е, К, групи, фолієва кислота,
  • мінерали: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, марганець,
  • органічні кислоти: молочна, оцтова, лимонна, яблучна, 
  • клітковина.

Як це працює?

Зміцнення імунітету. Капуста - відмінне джерело вітаміну С, порції в 100 грамів на день достатньо, аби забезпечити організм добовою потребою в цьому вітаміні.

Нормалізація травлення за рахунок харчових волокон та молочнокислих бактерій.

Виведення токсинів та шлаків внаслідок сечогінної дії.

Зниження рівня холестерину завдяки пектину.

Профілактика онкології за допомогою антиоксидантів.

Допомога у схудненні: мало калорій, багато клітковини, прискорення обміну речовин.

Афродизіак: стимулює статеві гормони – тестостерон та естроген.

Поліпшення настрою внаслідок високого вмісту магнію.

Помічник краси: кальцій, вітаміни А і С у складі капусти позбавляють проблем із волоссям та нігтями.

100 гр капусти на день - і добова потреба у вітаміні С закрита.
100 гр капусти на день – і добова потреба у вітаміні С закрита.

Буряк

Джерело вітамінів, мінералів та інших речовин, що мають широкий спектр корисних властивостей для здоров'я. У ньому містяться вітаміни: С, А, В1, В2, В6, В9, РР, К. Мінерали: калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк, марганець, йод, мідь.

Як це працює?

Зміцнення імунітету: "винуватець" - вітамін С. 

Нормалізація травлення. Харчові волокна сприяють покращенню перистальтики кишечника. Органічні кислоти - розщепленню жирів та білків.

Виведення токсинів та шлаків за рахунок сечогінної дії.

Зниження рівня холестерину завдяки пектину.

Нормалізація артеріального тиску.

Профілактика онкологічних захворювань, які забезпечують антиоксиданти.

Зниження ризику розвитку цукрового діабету, оскільки буряк знижує рівень цукру в крові.

Очищення печінки від токсинів та шлаків.

Зміцнення нервової системи через високий вміст фолієвої кислоти.

Поліпшення стану шкіри – виводить шкідливі для неї токсини.

Буряк покращує шкіру - і не методом натирання щік.
Буряк покращує шкіру – і не методом натирання щік.

Гарбуз

Овоч, з якого можна приготувати кілька десятків страв, який зберігаються від урожаю до врожаю, і, мабуть, найменше за всіх коштує. У ньому багато мінералів: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, марганець, мідь. І вітаміни: А, С, Е, К, групи В. 

Як це працює?

Зміцнення імунітету з допомогою вітаміну А.

Нормалізація травлення. І не тільки завдяки клітковині, а й каротиноїдам, які захищають слизову оболонку шлунка та кишечника.

Виведення токсинів та шлаків через сечогінну дію.

Зниження рівня холестерину – допомагає пектин.

Профілактика онкології.

Поліпшення зору - працює той самий вітамін А.

Зміцнення нервової системи внаслідок високого вмісту вітамінів групи У.

Нормалізація роботи серця та судин – у гарбузі дуже багато калію.

Поліпшення стану шкіри - є всі необхідні для цього вітаміни А, С та Е.

Хочете краще бачити - їжте гарбуз!
Бажаєте краще бачити - їжте гарбуз!

Волоські горіхи

Наші  рідні горіхи мають масу переваг перед дорогими "іноземцями" за рахунок високого вмісту омега-3 жирних кислот, вітаміну Е, цинку та невеликої кількості вуглеводів.

Як це працює?

Зміцнення імунітету: вітамін Е – потужний антиоксидант.

Нормалізація травлення – клітковина покращує перистальтику кишечника.

Виведення токсинів та шлаків через сечогінну дію.

Зниження рівня холестерину – цьому допомагають ненасичені жирні кислоти.

Профілактика серцево-судинних захворювань – працюють омега-3 жирні кислоти.

Поліпшення пам'яті та концентрації уваги: ​​багато цинку, який потрібний для нормального функціонування мозку.

Поліпшення стану шкіри волосся за рахунок вітамінів А і Е.

Завдяки цинку в горіхах можна покращити пам'ять.
Завдяки цинку у горіхах можна покращити пам'ять.

Гречка

Крупа, про яку нічого не розуміють європейці та американці, є одним із найкорисніших продуктів харчування. Джерело білка та клітковини, вітамінів А, С, Е та групи В, заліза, калію, магнію та цинку.

У раціоні гречка, що стежать за фігурою, - обов'язковий елемент.
У раціоні гречка, що стежать за фігурою, - обов'язковий елемент.

Як це працює?

Зниження рівня холестерину в крові завдяки ненасиченим жирним кислотам, які розщеплюють його і виводять з організму.

Поліпшення роботи серцево-судинної системи. І тут не лише боротьба з холестерином, а й наявність магнію, необхідного для роботи серця та судин.

Зміцнення імунітету – багато вітаміну С, який є потужним антиоксидантом.

Поліпшення травлення – пов'язане з клітковиною.

Допомога в нормалізації ваги внаслідок низької калорійності та високим вмістом клітковини, яка сприяє насиченню організму та зниженню апетиту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналіІнформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.