Турецький плов у тісті - рис під вуаллю

Читать на русском

Турецький рис у тісті або Perde Pilavi готується з м'ясом, родзинками й горіхами

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Страву подають, немов пиріг, нарізаною на шматки - зі свіжими овочами або салатом та натуральним йогуртом.

Турецький рис у тісті або Perde Pilavi готується з м'ясом, родзинками й горіхами

Рецепт турецького "плову під вуаллю" сподобається усім прихильникам рису та східних смаків з їхнім поєднанням солодкого й солоного. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Вам знадобиться: 

Для начинки:

  • Куряче філе - дві половинки, або 3-4 курячі стегна.
  • Рис - 1,5 склянки.
  • Мигдаль - 70-100 г.
  • Кедрові горішки - 50 г.
  • Родзинки - жменя.
  • Курячий бульйон - 3 склянки. 
  • Рослинна олія - 2-3 столові ложки. 
  • Вершкове масло - 1 столова ложка. 
  • Мелена кориця - 1/2 чайної ложки. 
  • Запашний перець - 1/2 чайної ложки. 
  • Сіль - до смаку.

Для тіста:

  • Яйця - 1 штука.
  • Натуральний йогурт - 3-4 столові ложки.
  • Рослинна олія - 50-60 мл.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Розпушувач - 1 чайна ложка.
  • Борошно - 2,5 - 3 склянки. 
  • Вершкове масло - для змащування форми.
Такий плов дещо схожий на пиріг з ароматною рисовою начинкою!
Такий плов схожий на пиріг з ароматною й дещо екзотичною рисовою начинкою!

Як готувати: 

Готуйте в кексовій формі для випічки з отвором посередині, власне, можна і в круглій зробити, але тоді буде не зручно різати плов, він розсипатиметься.

Курку відваріть і розберіть на невеликі шматочки руками або наріжте ножем. Бульйон процідіть та відміряйте 3 склянки. 
У глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте мигдаль до золотистості. Додайте кедрові горіхи, обсмажте ще пару хвилин і всипте рис (попередньо промитий), кілька разів перемішайте та додайте куряче м'ясо, родзинки, корицю та перець.

Влийте бульйон та посоліть за смаком. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою до готовності рису.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте кришкою і дайте "відпочити".

Тим часом замісіть тісто. Змішати яйце, натуральний йогурт, олію, сіль і розпушувач. Частками всипаючи борошно, замісіть м'яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Загорніть тісто в харчову плівку та залиште на столі на 20 хвилин.

Після чого форму для випічки змастіть вершковим маслом, на дно викладіть попередньо обсмажений мигдаль. Тісто розкотіть у велике тонке коло і "укладіть" в форму так, щоб краї трохи звисали.

На тісто викладіть рис, розрівняйте та трохи утрамбуйте.
Зверху рис накрийте тістом, защипніть. Турецький рис у тісті або "плов під вуаллю" Perde Pilavi випікається в духовці, розігрітій до 180-200 градусів, близько 25 хвилин.

Порада від Інформатора: прикрасьте страву смаженим мигдалем та натуральним йогуртом - можна з сіллю та товченим часником - для подачі. Подавайте рисовий пиріг, нарізавши на порції, зі свіжими овочами або салатом. Нехай смакує!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.