Турецький рис у тісті або Perde Pilavi готується з м'ясом, родзинками й горіхами
Рецепт турецького "плову під вуаллю" сподобається усім прихильникам рису та східних смаків з їхнім поєднанням солодкого й солоного. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Для начинки:
Для тіста:
Готуйте в кексовій формі для випічки з отвором посередині, власне, можна і в круглій зробити, але тоді буде не зручно різати плов, він розсипатиметься.
Курку відваріть і розберіть на невеликі шматочки руками або наріжте ножем. Бульйон процідіть та відміряйте 3 склянки.
У глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте мигдаль до золотистості. Додайте кедрові горіхи, обсмажте ще пару хвилин і всипте рис (попередньо промитий), кілька разів перемішайте та додайте куряче м'ясо, родзинки, корицю та перець.
Влийте бульйон та посоліть за смаком. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою до готовності рису.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте кришкою і дайте "відпочити".
Тим часом замісіть тісто. Змішати яйце, натуральний йогурт, олію, сіль і розпушувач. Частками всипаючи борошно, замісіть м'яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Загорніть тісто в харчову плівку та залиште на столі на 20 хвилин.
Після чого форму для випічки змастіть вершковим маслом, на дно викладіть попередньо обсмажений мигдаль. Тісто розкотіть у велике тонке коло і "укладіть" в форму так, щоб краї трохи звисали.
На тісто викладіть рис, розрівняйте та трохи утрамбуйте.
Зверху рис накрийте тістом, защипніть. Турецький рис у тісті або "плов під вуаллю" Perde Pilavi випікається в духовці, розігрітій до 180-200 градусів, близько 25 хвилин.
Порада від Інформатора: прикрасьте страву смаженим мигдалем та натуральним йогуртом - можна з сіллю та товченим часником - для подачі. Подавайте рисовий пиріг, нарізавши на порції, зі свіжими овочами або салатом. Нехай смакує!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.