Турецький плов у тісті - рис під вуаллю
Турецький рис у тісті або Perde Pilavi готується з м'ясом, родзинками й горіхами
Турецький рис у тісті або Perde Pilavi готується з м'ясом, родзинками й горіхами
Рецепт турецького "плову під вуаллю" сподобається усім прихильникам рису та східних смаків з їхнім поєднанням солодкого й солоного. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Вам знадобиться:
Для начинки:
- Куряче філе - дві половинки, або 3-4 курячі стегна.
- Рис - 1,5 склянки.
- Мигдаль - 70-100 г.
- Кедрові горішки - 50 г.
- Родзинки - жменя.
- Курячий бульйон - 3 склянки.
- Рослинна олія - 2-3 столові ложки.
- Вершкове масло - 1 столова ложка.
- Мелена кориця - 1/2 чайної ложки.
- Запашний перець - 1/2 чайної ложки.
- Сіль - до смаку.
Для тіста:
- Яйця - 1 штука.
- Натуральний йогурт - 3-4 столові ложки.
- Рослинна олія - 50-60 мл.
- Сіль - 1 чайна ложка.
- Розпушувач - 1 чайна ложка.
- Борошно - 2,5 - 3 склянки.
- Вершкове масло - для змащування форми.
Як готувати:
Готуйте в кексовій формі для випічки з отвором посередині, власне, можна і в круглій зробити, але тоді буде не зручно різати плов, він розсипатиметься.
Курку відваріть і розберіть на невеликі шматочки руками або наріжте ножем. Бульйон процідіть та відміряйте 3 склянки.
У глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте мигдаль до золотистості. Додайте кедрові горіхи, обсмажте ще пару хвилин і всипте рис (попередньо промитий), кілька разів перемішайте та додайте куряче м'ясо, родзинки, корицю та перець.
Влийте бульйон та посоліть за смаком. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою до готовності рису.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте кришкою і дайте "відпочити".
Тим часом замісіть тісто. Змішати яйце, натуральний йогурт, олію, сіль і розпушувач. Частками всипаючи борошно, замісіть м'яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Загорніть тісто в харчову плівку та залиште на столі на 20 хвилин.
Після чого форму для випічки змастіть вершковим маслом, на дно викладіть попередньо обсмажений мигдаль. Тісто розкотіть у велике тонке коло і "укладіть" в форму так, щоб краї трохи звисали.
На тісто викладіть рис, розрівняйте та трохи утрамбуйте.
Зверху рис накрийте тістом, защипніть. Турецький рис у тісті або "плов під вуаллю" Perde Pilavi випікається в духовці, розігрітій до 180-200 градусів, близько 25 хвилин.
Порада від Інформатора: прикрасьте страву смаженим мигдалем та натуральним йогуртом - можна з сіллю та товченим часником - для подачі. Подавайте рисовий пиріг, нарізавши на порції, зі свіжими овочами або салатом. Нехай смакує!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.