Ідеальна вечеря з чіпсів: готуємо суп, канапе та салат

Читать на русском

Мексиканський суп з чипсами та сиром, красива закуска та ситний салат - повноцінний комплексний обід на будь-який смак

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Покажіть нам того, хто не любить чипси. Правильно: таких немає!

Мексиканський суп з чипсами та сиром, красива закуска та ситний салат - повноцінний комплексний обід на будь-який смак

Рецепти салату, супу та канапе з чипсами сподобаються усім прихильникам картопляних смаколиків. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше Інформатор має для вас смачну пораду! 

Рецепт №1. Гострий суп з чипсами та сиром

Вам знадобиться:

  • Рослинна олія - 2 столові ложки. 
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука. 
  • Болгарський перець - 1 штука. 
  • Перець чилі - 1 штука. 
  • Кмин - 0,5 чайної ложки.
  • Бульйон (курячий) - 1 л.
  • Помідори - 1 штука.
  • Кукурудза (консервована) - 200 г.
  • Зелень кінзи - 3 г.
  • Куряче філе - 1 штука.
  • Чипси - 150 г.
  • Лимони - 1 штука.
  • Сметана - 8 чайних ложок.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Сіль, перець - до смаку. 
Такий суп ще називають мексиканським!
Такий суп ще називають мексиканським!

Як готувати: 

Зваріть бульйон із курячої грудки. Помідор дрібно поріжте або потріть на тертці. У великій сковорідці розігрійте на середньому вогні рослинну олію. Цибулю дрібно поріжте та обсмажте до золотистого кольору.

Болгарський перець і чилі дрібно поріжте та обсмажте з цибулею. Приправте сіллю, перцем і кмином. Щойно спеції дадуть аромат, влийте на сковорідку курячий бульйон, додайте кукурудзу, помідор і трохи рубаної кінзи. Курку поріжте кубиками та покладіть у бульйон.

Суп потрібно довести до кипіння і варити на повільному вогні 10 хвилин.

Порада від Інформатора: подавайтесуп на стіл в окремих тарілках, у кожну з яких покришіть чипси, покладіть сметану та скибочки лимона. Зверху посипте тертим сиром і кінзою.

Рецепт №2. Салат "Хризантема" з чипсами

Вам знадобиться:

  • Копчена курка - 350 г.
  • Кукурудза (консервована) - 200 г.
  • Печериці - 150 г.
  • Яйця - 4 штуки.
  • Майонез - 3 столові ложки. 

Для прикраси: 

  • Чипси - 50 г.
  • Петрушка - 3-4 гілочки.
  • Паприка - для притрушування.
Такий салат виглядає дуже привабливою і стане справжнбою окрасою навіть святковго столу!
Такий салат виглядає дуже привабливою і стане справжньою окрасою навіть до святкового столу!

Як готувати: 

Курку наріжте невеликими кубиками. Печериці наріжте пластинками, обсмаживши їх на олії до золотистого кольору.

Консервовану кукурудзу відкиньте на сито та обсушіть. Яйця відваріть круто, охолодіть і почистьте. Розділіть білки та жовтки. Білки натріть на середній тертці, а жовтки - прямо на салат, щоб вони не прим'ялися.

На блюдо викладіть нарізану копчену курку. Зверху змастіть шар майонезом. Далі викладіть пластинки печериць і також полийте майонезом. Поверх розподіліть консервовану кукурудзу. Бажано злегка притиснути шар руками, тому що кукурудза іноді погано тримається і подекуди обсипається, порушуючи цілісність салату. Зверху полийте майонезом.

На кукурудзу покладіть яєчні білки й змастіть їх майонезом. Останній шар - терті на дрібній тертці жовтки. Поливати майонезом цей шар не потрібно. Поставте салат на 1 годину в холодильник. Тим часом підготуйте прикрасу, яка буде відповідати назві салату. 

Порада від Інформатора: перед самою подачею до столу встроміть у салат чипси, щоб вийшла квітка хризантеми. Нижні пелюстки - зі звичайних чипсів, а всі наступні підфарбовані паприкою. Вийде дуже ефектно й красиво. Під чипсами прикрасьте "квітку" зеленню петрушки.

Рецепт №3. Канапе з чипсами

Вам знадобиться:

  • Чипси - 100 г.
  • Крабові палички - 100 г.
  • Кукурудза (консервована) - 100 г.
  • М'який сир - 100 г.
  • Майонез - 2 столові ложки.
  • Кріп (кілька гілочок) - до смаку. 
  • Часник - 2-3 зубочки.
  • Ікра червона - для подачі. 

Готуємо суп, канапе та салат із чипсами - рецепти 3

Як готувати: 

Крабові палички, якщо вони були заморожені, попередньо розморозьте. Замість крабових паличок ви можете взяти крабове м'ясо. Кукурудзу відкиньте на сито, щоб стекла зайва рідина.

Звільніть палички від плівки. Плівка, в яку загорнута кожна крабова паличка, іноді погано знімається. Щоб полегшити процес, ви можете потримати палички над парою протягом 1-3 секунд. Наріжте палички на дрібні кубики.

Кріп помийте і добре обсушіть - зайва волога розмочить чипси. Дрібно порубайте кріп гострим ножем. Замість кропу ви можете використовувати й іншу зелень, що підходить до смаку до продуктів у начинці.

Складіть у миску нарізані крабові палички, кукурудзу, додайте тертий м'який сир і зелень. Додайте майонез. Перемішайте начинку. Крім цих продуктів можна додати в неї трохи подрібненого часнику.

Порада від Інформатора: викладіть начинку на чипси, близько чайної ложки на кожну. Розкладіть їх на плоске блюдо. Прикрасьте ікрою та гілочкою петрушки. Подавайте до столу відразу після приготування, щоб чипси залишилися хрусткими. Ви можете приготувати начинку заздалегідь і прибрати в холодильник, а начиняти нею чипси безпосередньо перед подачею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.