Три незвичайні страви з капусти: бургери, фарширована стегенцями та сирний пиріг

Відеорецепти цікавих гастраномічних експериментів

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні продукти
Обов'язково спробуйте - пальчики оближете!

Рецепт страв зі звичайної капусти сподобається усім, хто полюбляє цей овоч та цікаві гастрономічні експерименти. Готувати його просто. А щоб смакувало ще смачніше, Інформатор має для вас смачний рецепт!

Рецепт 1. Сирно-капустяний пиріг

Вам знадобиться:

Капуста білокачанна або пласка (наріжте на стейки, товщиною 3 см) - качан.

Сирний соус:

  • Масло вершкове - 80г .
  • Борошно - 2 столові ложки
  • Молоко - 300 мл.
  • Сир сулугуні -100 г.
  • Сир чеддер -100 г.
  • Чорний перець - 1 чайна ложка.
  • Коріандр - 1 чайна ложка.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Зелень - для подачі.

Як готувати:

Почистіть та розріжте капустину навпіл. Розтопіть вершкове масло, додайте борошно, молоко та сир, все ретельно перемішайте. Має вийти однорідна маса, густіша за сметану. Посоліть, поперчіть, додайте спеції. Викладіть начинку на капусту та відправте її на деко в духовку. 

Порада від Інформатора: запікати страву слід 30-40 хвилин при 200 С.

Рецепт 2. Капуста, запечена з рисом, куркою та овочами

Вам знадобиться:

  • Капуста білокачанна - 1 штука.
  • Курячі ніжки - 1 кг.
  • Куркума - 6 г.
  • Сіль - 4 г.
  • Чорний перець - 4 г.
  • Солодка паприка - 3 г.
  • Олія - 30 мл.
  • Олія - 20 мл.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Гриби - 100 г.
  • Рис - 300.
  • Кулінарні вершки - 100 мл.
  • Курячий бульйон - 100 мл.
  • Лавровий лист - 2 штуки.
  • Часник - 10 г.
  • Петрушка - 20 г.

Салат:

  • Помідори - 300 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник - 10 г.
  • Сіль - 4 г.
  • Цукор - 4 г.
  • Чорний перець - 4 г.
  • Оцет - 10 мл.
  • Олія - 20 мл.

Як готувати:

Почистіть капусту та зріжте третину, вичистіть капустну м'якоть. Поставте на деко, застелене пергаментом. 

Замаринуйте курку спеціями (куркума, сіль, перець, паприка). Викладіть замариноване м'ясо на дно капусти, залийте олією, зверху викладіть порізані невеликими шматочками моркву, цибулю й гриби. Все засипте рисом, змочивши вміс капусти молоком. Туди ж влийте курячий бульйон. Додайте ще олії, лавр та часник.

Накрийте капусту її ж верхівкою та відправляйте в духовку. Діставши, переверніть, розріжте та подавайте до столу вміст капустини - з салатом з помідорів, цибулі, часнику та спецій. 

Порада від Інформатора: запікайте 30-40 хвилин при 200 С.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от appetizing.tv (@appetizing.tv)

Рецепт 3. Капустяні бургери

Вам знадобиться:

  • Капустина - качан.
  • Червона цибуля - 2 штуки
  • Фарш - 350 - 500 г.
  • Сметана - півсклянки. 
  • Кетчуп - 2-3 столові ложки. 
  • Зелена цибуля - пучок.
  • Кріп - пучок.
  • Петрушка - пучок.
  • Сіль, перець, куркума - по 1 чайній ложці. 

Як готувати:

Почистіть та поріжте капусту так, аби вийшли великі кружальця. Викладіть їх на деко, поперчіть та посоліть. Поріжте колами червону цибулю та накладть на кружальця капусти.

Додайте до фаршу сіль, перець, куркуму та зелену цибулю. Все змішайте, сформуйте з фаршу притиснувши тарілкою пласкі котлети та викладіть їх поверх цибулі на капусту. 

Зробіть соус. Для цього змішайте зелень (петрушка, кріп та зелена цибуля), сметану та томатну пасту або кетчуп, та змастіть соусом котлети.

Порада від Інформатора: запікайте 30 хвилин за температури 180 С. Подавайте разом зі смаженою в духовці картоплею з зеленню та олією, смачного!

Блюда из капусты - особенно диетические!
Страви за капусти - по-особливому дієтичні!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube