Сирний стромболі зі шпинатом: страва, яку італійці придумали в Америці

Читать на русском

Розширте свої кулінарні горизонти, це напрочуд цікаво.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Готуємо рецепти - різних кухонь світу!

Розширте свої кулінарні горизонти, це напрочуд цікаво.

Рецепт стромболі зі шпинатом та сиром сподобається усім прихильникам американскої кухні. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор вже має для вас смачну пораду!

Стромболі - страва не італійська, а американська, від італійських переселенців. Схоже, її вигадали шукачі кращої долі в штаті Філадельфія. А назва цієї дуже смачної випічки однойменна з італійським островом з діючим вулканом - Стромболі. І це таки дійсно дуже смачно. Неодмінно спробуйте, аби розширити свої кулінарні горизонти. 

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • Вода - 300 мл.
  • Цукор - половина чайної ложки. 
  • Сухі активні дріжджі (або 15-20 грам свіжих) - 10 г.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки. 
  • Борошно - 500 г.
  • Сіль - 10 г.

Для начинки:

  • Вершкове масло - 10 г.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Шпинат - 250 г.
  • Яйце - штука (збовтати).
  • Моцарела - 100 г.
  • Вершковий сир - 100 г.
  • Бринза - 100 г. 
  • Пармезан - 10 г.
  • Рослинна олія - для змащування. 
Стромболі готується з тонкого тіста для піци, а начинку з сирів можна міняти!
Стромболі готується з тонкого тіста для піци, а начинку з сирів можна міняти!

Як готувати:

Спершу приготуємо тісто для піци. Для цього теплу воду змішайте з іншими інгредієнтами. Добре перемішайте, поки не сформується пружне, але досить вологе тісто. Воно не повинно клеїтись до пальців.

Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і вимісіть його. Місити потрібно інтенсивно, активно, розтягуючими рухами, на 10-15 хвилин. Поки тісто не стане більш еластичним і гладким. Далі змастіть його оливковою олією та не щільно накрийте харчовою плівкою.

Якщо є час, залиште тісто у холодильнику на 18-24 години. В холодному місці воно також підійде, тільки повільніше. Але смак тіста від такої тривалої ферментації буде значно кращим. Якщо часу немає, тоді поставте тісто для піци у теплому місці, без протягів, на 3 години, поки воно не збільшиться у розмірі.

Духовку заздалегідь розігрійте до 220 ᵒС.
Духовку заздалегідь розігрійте до 220 С.

Тепер зробимо начинку. У великій сковорідці розігрійте масло й викласти часник та шпинат. Тушкуйте, помішуючи, доки шпинат повністю зм’якне. Зніміть з вогню.
Додайте яйце та усі три види сиру. Швидко вимішайте, посоліть та ще раз вимішайте.

На присипаній борошном поверхні, досить тонко, як для тонкої піци, розкатайте тісто, надаючи йому форму прямокутника й викладіть на деко, застелене пергаментом. Візуально розділіть тісто на 3 частини по довжині. По центральній 1/3 тіста викладіть начинку. Третину тіста з кожного вільного боку поріжте ножем на смужки 1,5 см шириною.

Накрийте начинку смужками тіста, викладаючи одну на другу, з кожного боку, по черзі. Змастіть поверхню стромболі оливковою олією і посипте сиром. Поставити деко зі стромболі зі шпинатом до розігрітої духовки й запікайте 18-20 хвилин. Стромболі повинне підрости і добряче підрум'янитись! Дістаньте стромболі з духовки й залиште на 5 хвилин на деко відпочити.

Порада від Інфоматора: тісто потрібно розкачувати доволі тонко. Особливо боки, бо смужки тіста з боків потім переплітаються навхрест і верхівка потовщується.

Пекти стромболі потрібно у доволі гарячій духовці, але не настільки, як для піци, адже це щось середнє між пирогом та піцою. Потрібно щоб середина пропеклась, а верхівка до того часу не обвуглилась. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.