До курки ми додамо також гриби та спеції
Рецепт солоних бельгійських вафель з куркою, грибами та солодким перцем сподобається тим, хто прагне отримати від кулінарії - більше, і любить розширювати власну карту смаків. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Бельгійські вафлі є популярним сніданком і десертом у всьому світі. Зазвичай їх їдять з солодкими вершками, карамеллю, фруктами та ягодами. Ми ж пропонуємо вашій увазі рецепт солоного тіста до таких вафель та ситну курячу начинку.
Солоні бельгійські вафлі хрусткі зовні та пухкі всередині, і саме це робить їх незабутніми ласощами. Маючи лише кілька інгредієнтів і трохи креативності, ви можете приготувати власні солоні бельгійські вафлі вдома. Тож, руки на кухню, рідні будуть вам вдячні!
Для начинки:
Для тіста:
Наріжте грибочки та пасеруйте їх на сковорідці, доки вони не зменшаться у розмірі. Далі помийте, почистіть та наріжте солодкий перець, можна смужками або кубиками, як вам більше подобається.
Помийте та наріжте шматочками куряче філе. Добавте на сковорідку до грибів перець і теж прожарте його до м'якого стану. Гриби і перець відкладіть на тарілку, а на цій самій сковорідці посмажте курку.
Смажені шматочки курки перемішайте з овочами в тарілці. Перемішайте все, поперчіть та злегка посоліть, додайте улюблені прянощі, наприклад середземноморську суміш трав, і вже можна додавати вершки.
Другий етап приготування - це, власне, самі бельгійські вафлі. Збийте яйця з цукром та сіллю. Влийте в суміш склянку молока. Ще раз все ретельно перемішайте та додайте півтори склянки борошна й розпушувач. Ще раз все ретельно розмішайте й наприкінці додайте 1/4 склянки рослинної олії.
Вилийте тісто на розігріту форму для вафель та випікайте приблизно 5-7 хвилин. З усього тіста виходить 8 вафель. Розкидайте курячо-грибний топінг по вафлях, коли вони трошки вихолонуть. Смачного!
Порада від Інформатора: курку можна смажити разом із овочами, але на це у вас піде трошки більше часу. Також до топінгу (начинки) солоних вафель класно смакує сир, плавлений або твердий, а також червона риба та зелень.
@taya_kiriyak Солоні бельгійські вафлі 🥚Яйця 2шт 🥛Молоко 100гр 🧀Плавлений сирок 1шт 🧈Вершкове масло 100гр 🥣Борошно 140гр 🫙Розпушувач 50-70гр 🧂Сіль ☘️Кріп або петрушка В посудину розбиваємо 2 яйця і додаємо розтоплене вершкове масло,сіль,перемішуємо. Додаємо молоко,борошно,розпушувач, перемішуємо. Нарізаємо плавлений сирок та петрушку і додаємо в тісто. Залишаємо на 10 хв, щоб тісто відпочило. Розігріваємо вафельницю, та випікаємо приблизно 7-8 хв. Сигналом готовності буде золотистий колір та скоринка ❤️ Мої сніданкові вафлі були прикрашені руколою, та подані з яйцем пашот,огірком і шматочками лосося 🤤 Це дуже смачно і дуже просто!!! #бельгійськівафлі #солонівафлі #лосось #смачнірецепти🧑🍳 #готуємовдома #злюбовю❤️ ♬ Coastline - Hollow Coves
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.