Солоні бельгійські вафлі з куркою та вершками

Читать на русском

До курки ми додамо також гриби та спеції

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Перетворіть звичний улюблений десерт на ситний обід чи вечерю.

До курки ми додамо також гриби та спеції

Рецепт солоних бельгійських вафель з куркою, грибами та солодким перцем сподобається тим, хто прагне отримати від кулінарії - більше, і любить розширювати власну карту смаків. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Бельгійські вафлі є популярним сніданком і десертом у всьому світі. Зазвичай їх їдять з солодкими вершками, карамеллю, фруктами та ягодами. Ми ж пропонуємо вашій увазі рецепт солоного тіста до таких вафель та ситну курячу начинку. 

Солоні бельгійські вафлі хрусткі зовні та пухкі всередині, і саме це робить їх незабутніми ласощами. Маючи лише кілька інгредієнтів і трохи креативності, ви можете приготувати власні солоні бельгійські вафлі вдома. Тож, руки на кухню, рідні будуть вам вдячні!

Вам знадобиться:

Для начинки:

  • Курка - філе або два.
  • Гриби - 300 г.
  • Болгарський перець - 1-2 штуки.
  • Сіль, перець - до смаку. 
  • Вершки - півсклянки-склянка. 

Для тіста:

  • Яйця - 2 штуки.
  • Цукор - 1 чайна ложка.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Молоко - склянка.
  • Борошно - півтори склянки.
  • Розпушувач - 12 г.
  • Рослинна олія - 1/4 склянки. 
Такий обід ваші домашні точно оцінять!
Такий обід ваші домашні точно оцінять!

Як готувати: 

Наріжте грибочки та пасеруйте їх на сковорідці, доки вони не зменшаться у розмірі. Далі помийте, почистіть та наріжте солодкий перець, можна смужками або кубиками, як вам більше подобається.  

Помийте та наріжте шматочками куряче філе. Добавте на сковорідку до грибів перець і теж прожарте його до м'якого стану. Гриби і перець відкладіть на тарілку, а на цій самій сковорідці посмажте курку.

Смажені шматочки курки перемішайте з овочами в тарілці. Перемішайте все, поперчіть та злегка посоліть, додайте улюблені прянощі, наприклад середземноморську суміш трав, і вже можна додавати вершки.

Другий етап приготування - це, власне, самі бельгійські вафлі. Збийте яйця з цукром та сіллю. Влийте в суміш склянку молока. Ще раз все ретельно перемішайте та додайте півтори склянки борошна й розпушувач. Ще раз все ретельно розмішайте й наприкінці додайте 1/4 склянки рослинної олії. 

Вилийте тісто на розігріту форму для вафель та випікайте приблизно 5-7 хвилин. З усього тіста виходить 8 вафель. Розкидайте курячо-грибний топінг по вафлях, коли вони трошки вихолонуть. Смачного!

Порада від Інформатора: курку можна смажити разом із овочами, але на це у вас піде трошки більше часу. Також до топінгу (начинки) солоних вафель класно смакує сир, плавлений або твердий, а також червона риба та зелень.

@taya_kiriyak Солоні бельгійські вафлі 🥚Яйця 2шт 🥛Молоко 100гр 🧀Плавлений сирок 1шт 🧈Вершкове масло 100гр 🥣Борошно 140гр 🫙Розпушувач 50-70гр 🧂Сіль ☘️Кріп або петрушка В посудину розбиваємо 2 яйця і додаємо розтоплене вершкове масло,сіль,перемішуємо. Додаємо молоко,борошно,розпушувач, перемішуємо. Нарізаємо плавлений сирок та петрушку і додаємо в тісто. Залишаємо на 10 хв, щоб тісто відпочило. Розігріваємо вафельницю, та випікаємо приблизно 7-8 хв. Сигналом готовності буде золотистий колір та скоринка ❤️ Мої сніданкові вафлі були прикрашені руколою, та подані з яйцем пашот,огірком і шматочками лосося 🤤 Це дуже смачно і дуже просто!!! #бельгійськівафлі #солонівафлі #лосось #смачнірецепти🧑‍🍳 #готуємовдома #злюбовю❤️ ♬ Coastline - Hollow Coves

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.