Скумбрія з карибським соусом: як цікаво приготувати цю рибу

Читать на русском

Соус до страви за цим рецептом можна довго зберігати в холодильнику.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Приготуйте соус, що оживить будь-яку страву і додасть їй справжнього сaribbean taste!

Соус до страви за цим рецептом можна довго зберігати в холодильнику.

Рецепт скумбрії та квасолі з соусом з лайму й гострого перцю сподобається усім, хто полюбляє гостренькі й рибні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Для багатьох жителів Карибського басейну гострий соус є частиною повсякденного життя. Натомість в цьому рецепті лимон дещо нівелює гостроту перцю чилі, роблячи його більш приємним для тих, хто не любить гострий соус, й водночас все ще привабливим для його прихильників. Він дуже добре поєднується з квасолею на тостах і тушкованою скумбрією. Тож, руки на кухню, й нехай смакує!

Вам знадобиться:

  • Цибуля - ½ штуки.
  • Болгарський перець - ½ червоного, ½ зеленого, ½ жовтого.
  • Помідори черрі - добра жменя. 
  • Консервована квасоля - 400 г.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.
  • Філе скумбрії в олії - 125 г.
  • Універсальна приправа (за бажанням) - ½ чайної ложки.
  • Сіль і чорний перець - до смаку.
  • Рисові хлібці - для подачі. 

Для соусу: 

  • Лайм - 1 штука.
  • Морська сіль - 1 столова ложка. 
  • Болгарський перець - 10 штук.
  • Часник - 10 зубчиків. 
  • Перець чилі - 1 штука. 
  • Винний оцет - 80 мл.
Для веганів - просто не додавайте скумбрію.
Для веганів - просто не додавайте скумбрію.

Як готувати:

На середньому вогні розігрійте олію у сковороді. Додайте цибулю, смажте дві-три хвилини, періодично помішуючи, потім додайте універсальну приправу, якщо використовуєте, перець і помідори, смажте ще дві-три хвилини, до розм'якшення. Додайте запечену квасолю, перемішайте і готуйте ще кілька хвилин, поки соус не почне злегка пузиритися.

Додайте скумбрію, почищену та розрізану навпіл, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте п'ять хвилин, до повного прогрівання. Зніміть кришку, посоліть та поперчіть за смаком. Подавайте з рисовими хлібцями чи тостами з гострим соусом за смаком.

Приготуєм соус. Покладіть лайм і сіль у невелику каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, дайте покипіти 30-60 секунд, потім вимкніть вогонь. Витягніть лайм, злийте воду і залиште охолоджуватися, потім вичавіть сік із цедри.

В глечик блендера чи кухонного комбайна вкиньте почищені перці, додайте часник, перець чилі, сіль, сік і цедру лайма та оцет, потім подрібніть до однорідної маси.

Зцідіть в стерилізовану банку, закупорте і зберігйте в прохолодному темному місці або в холодильнику до двох місяців. Перед вживанням ретельно збовтайте. Додавайте по кілька крапель для покращення смаку будь-якої пікантної страви.

Цей соус урізноманітнить ваш кулінарний арсенал.
Цей соус урізноманітнить ваш кулінарний арсенал.

Порада від Інформатора: баночка цього вбивчого соусу з лаймом і перцем буде зберігатися місяцями, готова підбадьорити будь-яку страву, включаючи цю суперпросту скумбрію з запеченою квасолею. Одягайте рукавички, коли працюєте з такою кількістю перцю. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.