Соус до страви за цим рецептом можна довго зберігати в холодильнику.
Рецепт скумбрії та квасолі з соусом з лайму й гострого перцю сподобається усім, хто полюбляє гостренькі й рибні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Для багатьох жителів Карибського басейну гострий соус є частиною повсякденного життя. Натомість в цьому рецепті лимон дещо нівелює гостроту перцю чилі, роблячи його більш приємним для тих, хто не любить гострий соус, й водночас все ще привабливим для його прихильників. Він дуже добре поєднується з квасолею на тостах і тушкованою скумбрією. Тож, руки на кухню, й нехай смакує!
Для соусу:
На середньому вогні розігрійте олію у сковороді. Додайте цибулю, смажте дві-три хвилини, періодично помішуючи, потім додайте універсальну приправу, якщо використовуєте, перець і помідори, смажте ще дві-три хвилини, до розм'якшення. Додайте запечену квасолю, перемішайте і готуйте ще кілька хвилин, поки соус не почне злегка пузиритися.
Додайте скумбрію, почищену та розрізану навпіл, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте п'ять хвилин, до повного прогрівання. Зніміть кришку, посоліть та поперчіть за смаком. Подавайте з рисовими хлібцями чи тостами з гострим соусом за смаком.
Приготуєм соус. Покладіть лайм і сіль у невелику каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, дайте покипіти 30-60 секунд, потім вимкніть вогонь. Витягніть лайм, злийте воду і залиште охолоджуватися, потім вичавіть сік із цедри.
В глечик блендера чи кухонного комбайна вкиньте почищені перці, додайте часник, перець чилі, сіль, сік і цедру лайма та оцет, потім подрібніть до однорідної маси.
Зцідіть в стерилізовану банку, закупорте і зберігйте в прохолодному темному місці або в холодильнику до двох місяців. Перед вживанням ретельно збовтайте. Додавайте по кілька крапель для покращення смаку будь-якої пікантної страви.
Порада від Інформатора: баночка цього вбивчого соусу з лаймом і перцем буде зберігатися місяцями, готова підбадьорити будь-яку страву, включаючи цю суперпросту скумбрію з запеченою квасолею. Одягайте рукавички, коли працюєте з такою кількістю перцю.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.