Українська лазанья з цвітною капустою від італійського шефа Марко Черветті
Він називає її - пастіччо, а готує - з подрібненою цвітною капустою, кількома видами сиру, салом та зеленню
Він називає її - пастіччо, а готує - з подрібненою цвітною капустою, кількома видами сиру, салом та зеленню
Рецепт пастіччо з цвітною капустою від італійського шефа сподобається усім, хто любить італіську кухню та цвітну капусту. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Лазанья або Lasagne - італійський макаронний виріб, тонкий лист тіста у формі квадрата або прямокутника, а також страва італійської кухні, що традиційно готується з макарон з шарами різної начинки.
Пропонуємо вашій увазі рецепт насиченої лазаньї від італійського шефа Марко Черветті. Він називає її - пастіччо, а готує - з подрібненою цвітною капустою, кількома видами сиру, салом та зеленню - загалом по-українськи.
Вам знадобиться:
- Сало з прожилками м'яса - шматочок.
- Паста лазанья (тонке покупне тісто) або макарони твердих сортів - 300 г.
- Цвітна капуста - невеличка головка.
- Часник - 1 головка.
- Твердий сир - 150-200 г.
- Молоко - склянка.
- Вершкове масло - 100 г.
- Мускатний горіх - чайна ложка.
- Пармезан - 70 г.
- Кориця - пів чайної ложки.
- Борошно - столова ложка.
- Петрушка - пучок.
Як готувати:
Поріжте сало невеличкими шматками й підсмажте на оливковій олії до золотистого кольору. Нашинкуйте часник та додайте до сала на сковорідку. Покришіть цвітну капусту й смажте разом з салом, коли те підрум'яниться. Також покришіть та додайте петрушку. Посоліть та поперчіть.
Приготуйте соус а-ля бешамель. Налийте в каструльку молоко й поставте її на невеликий вогонь. Додайте вершкове масло, сіль та мускатний горіх та борошно - без фанатизму. Натріть пармезан, додайте кориці, - соус готовий. Остудіть його.
Тим часом перебийте в блендері вміст сковорідки з цвітною капустою та петрушкою. Закип'ятіть воду, посоліть її й зваріть пасту лазанья (пластинки тонкого тісто) або макарони твердих сортів.
Далі змастіть деко вершковим маслом, покладіть кілька столових ложок бешамелю, викладіть макарони чи листи тіста, потім - масу з петрушкою та цвітною капустою, ще раз змастіть шар соусом. Далі твердий сир, порізаний на шматочки, та тертий пармезан. Далі так само викладіть всі інгредієнти шарами.
Порада від Інформатора: запікайте страву при температурі 180С у духовці протягом півгодини. Хай смакує!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.