Рецепти тушкованого шпинату, супу та м'ясного рулету
Рецепти страв зі шпинату сподобаються усім, хто полюбляє весняну зелень. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Шпинат провокує створення гемоглобіну, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій у шпинаті необхідний для здоров'я кісток, він є важливою сигнальною молекулою для нервової системи, серця та м'язів. Шпинат містить також калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни. Тож скористайтеся нагодою та приготуйте три страви з цієї надзвичайно корисної зелені.
Розігрійте на пательні оливкову олію, вкинувши туди зубчики часнику - для запаху. Шпинат промийте в трьох водах, підсушіть на рушнику, аби стекла вода та вкиньте на пательню.
Помішуючи, тушкуйте на невеликому вогні. Посоліть, поперчіть, додайте пекучого перцю. Перемішуйте й смажте, доки шпинат не зменьшиться в об'ємі десь втричі.
Порада від Інформатора: подавайте страву як закуску до риби та м'яса.
Зваріть яйця вкруту, наріжте кубиками сиру карптолю. В каструлі з товстим дном розігрійте масло та олію, додайте борошно та швидко перемішайте 20-30 секунд, на невеликому вогні. Маса повинна бути однорідною й без грудочок.
Додайте до неї солодку паприку, все ще раз перемішайте протягом 5-7 секунд. Долийте 200 мл холодної води, ще раз перемішайте. Додавайте всю воду, що залишилась, поступово, вкинувши картоплю та посоливши й поперчивши суп. Доведіть суп до кипіння й варіть до готовності картоплі.
Яйця, що охололи, поріжте кружальцями. Додайте до супу сметану або вершки, розбивши вінчиком, все ще раз перемішайте. На цьому етапі вкиньте в суп шпинат та всю іншу зелень. Дайте супу настоятися 5 хвилин і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: шпинат дуже швидко зменшується в об'ємі - майте це на увазі.
Всипте у свинину манку, вбийте яйце, посоліть, поперчіть, додайте сухий часник та солодку паприку, натерту цибулю. Перемішайте фарш до однорідності.
Викладіть фарш на пергамент та розрівняйте, аби вийшов брикет розміром, скажімо, 35Х40. Зверху викладіть шпинат, з одного краю терту моркву й болгарський перець. Скрутіть рулетом.
Перекрутіть пергамент так, аби рулет ліг на фольгу. Загорніть рулет в фольгу, затисніть краї фольги. Викладіть рулет у фользі в духовку, розігріту до температури 200 С.
Через 45 хвилин дістаньте рулет з духовки, розріжте фольгу, змастіть поверхню рулета соусом з рослинної олії та солодкої паприки. Поставте ваш рулет ще на 10-15 хвилин у духовку, аби утворилась смачна скоринка.
Порада від Інформатора: готовий рулет можна охолодити перед подачею. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.