Шпинат, та не в салат - варіанти оригінальних страв

Читать на русском

Рецепти тушкованого шпинату, супу та м'ясного рулету

Читать на русском
Шпинат, рецепти, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Шпинат дуже корисний для вашого здоров'я.

Рецепти тушкованого шпинату, супу та м'ясного рулету

Рецепти страв зі шпинату сподобаються усім, хто полюбляє весняну зелень. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.

Шпинат провокує створення гемоглобіну, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій у шпинаті необхідний для здоров'я кісток, він є важливою сигнальною молекулою для нервової системи, серця та м'язів. Шпинат містить також калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни. Тож скористайтеся нагодою та приготуйте три страви з цієї надзвичайно корисної зелені. 

Шпинат - чудове джерело заліза, яке допомагає створювати гемоглобін, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій у шпинаті необхідний для здоров'я кісток і є важливою сигнальною молекулою для вашої нервової системи, серця та м'язів. Шпинат містить також калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни.
Шпинат - чудове джерело заліза!

Шпінаджі або тушкований шпинат

Вам знадобиться:

  • Олія оливкова - 2-3 столові ложки.
  • Зубчики часнику - 2 штуки.
  • Свіжий шпинат - 200 г. 
  • Сіль, перець чорний, перець чилі - до смаку.

Як готувати: 

Розігрійте на пательні оливкову олію, вкинувши туди зубчики часнику - для запаху. Шпинат промийте в трьох водах, підсушіть на рушнику, аби стекла вода та вкиньте на пательню.

Помішуючи, тушкуйте на невеликому вогні. Посоліть, поперчіть, додайте пекучого перцю. Перемішуйте й смажте, доки шпинат не зменьшиться в об'ємі десь втричі. 

Порада від Інформатора: подавайте страву як закуску до риби та м'яса.

 Шпинатний суп з яйцем

Вам знадобиться:

  • Шпинат - 300 г.
  • Вершкове масло - 15 г.
  • Рослинна олія - 2 столові ложки. 
  • Борошно - 1 столова ложка. 
  • Солодка паприка - 1 чайна ложка.
  • Вода - 2,5 л.
  • Картопля - 5 штук. 
  • Сметана або вершки - 400 мл.
  • Яйця - 5 штук. 
  • Кріп, сіль, чорний перець - до смаку.

Як готувати: 

Зваріть яйця вкруту, наріжте кубиками сиру карптолю. В каструлі з товстим дном розігрійте масло та олію, додайте борошно та швидко перемішайте 20-30 секунд, на невеликому вогні. Маса повинна бути однорідною й без грудочок.

Додайте до неї солодку паприку, все ще раз перемішайте протягом 5-7 секунд. Долийте 200 мл холодної води, ще раз перемішайте. Додавайте всю воду, що залишилась, поступово, вкинувши картоплю та посоливши й поперчивши суп. Доведіть суп до кипіння й варіть до готовності картоплі. 

Яйця, що охололи, поріжте кружальцями. Додайте до супу сметану або вершки, розбивши вінчиком, все ще раз перемішайте. На цьому етапі вкиньте в суп шпинат та всю іншу зелень. Дайте супу настоятися 5 хвилин і подавайте до столу. 

Порада від Інформатора: шпинат дуже швидко зменшується в об'ємі - майте це на увазі. 

 М'ясний рулет зі шпинатом

Вам знадобиться:

  • Фарш свинина - 800 г.
  • Яйця - 1 штука.
  • Цибуля - 1/2 штуки.
  • Манка - 2 столові ложки.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Сухий часник - 1 чайна ложка.
  • Солодка паприка - 1 чайна ложка.
  • Листя шпинату - 3-4 жменьки.
  • Морква - 1-2 штуки.
  • Болгарський перець - 1 штука.

Як готувати: 

Всипте у свинину манку, вбийте яйце, посоліть, поперчіть, додайте сухий часник та солодку паприку, натерту цибулю. Перемішайте фарш до однорідності. 

Викладіть фарш на пергамент та розрівняйте, аби вийшов брикет розміром, скажімо, 35Х40. Зверху викладіть шпинат, з одного краю терту моркву й болгарський перець. Скрутіть рулетом.

Перекрутіть пергамент так, аби рулет ліг на фольгу. Загорніть рулет в фольгу, затисніть краї фольги. Викладіть рулет у фользі в духовку, розігріту до температури 200 С.

Через 45 хвилин дістаньте рулет з духовки, розріжте фольгу, змастіть поверхню рулета соусом з рослинної олії та солодкої паприки. Поставте ваш рулет ще на 10-15 хвилин у духовку, аби утворилась смачна скоринка. 

Порада від Інформатора: готовий рулет можна охолодити перед подачею. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.