Що приготувати з великодніх яєць: закуска по-шотландськи, їжачки у сухарях та паштет

Читать на русском

Це для тих, хто зварив на свято купу яєць і не знає, що тепер робити

Читать на русском
Рецепт, продукти, яйця, їжа, харчування, Великодень, корисні поради, лайфхак
Яйця можна використати як додатковий інгредієнт до салатів, супів, тіста, пасти, соусів тощо.

Це для тих, хто зварив на свято купу яєць і не знає, що тепер робити

Рецепти страв з великодніх яєць сподобаються всім, хто за кілька днів після свята втомився від варених яєць. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!

Яйця по-шотландськи

Вам знадобиться: 

  • Яйця - 8 штук.
  • Фарш курячий - 200 г.
  • Зелень петрушки - 10 г.
  • Борошно - 1/4 склянки.
  • Сухарі панірувальні - 1/2 склянки.
  • Сіль - до смаку.
  • Приправа для курки - до смаку.
  • Перець чорний мелений - до смаку.
  • Олія - ​​0,5 літр. 

Як готувати: 

Очищаємо відварені курячі яйця. Курячий фарш заправляємо сіллю, перцем та приправою для курки. Додаємо листя петрушки.

Беремо 50 г курячого фаршу і формуємо коржик. По центру викладаємо варене яйце і повністю закриваємо його фаршем, формуючи кульку. Обвалюємо кульки в борошні, занурюємо у збите куряче яйце і паніруємо в сухарях.

Даємо їм охолонути у холодильнику протягом 30 хвилин. У розігріту олію викладаємо яйця по-шотландськи й смажимо у фритюрі 1,5-2 хвилини на середньому вогні.

Порада від Інформатора: викладіть золотисті кульки на серветки, щоб забрати надлишки жиру.

Ці страви виглядають дуже святково!
Ці закуски виглядають дуже святково!

Яєчні "їжачки"

Вам знадобиться: 

  • Варені яйця - 6 штук.
  • Сирі яйця - 1-2 штуки.
  • Борошно - 150 г.
  • Панірувальні сухарі - 100 г.
  • Олія - для смаження.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Майонез - 2 столові ложки.
  • Гірчиця - 1 столова ложка.
  • Зелень - пучок. 

Як готувати: 

Обчистіть яйця та розріжте білок так, щоб жовток всередині лишився цілим, а білок можна було зняти, й вийшло дві половинки. Обмокніть кожну половинку білка в борошно, потім в сире яйце та панірувальні сухарі. Відваріть білки в киплячій олії. 

Жовтки перетріть з натертим сиром, додайте сіль, перець, майонез, гірчицю.  Все ретельно перемішайте. Начиніть цією сумішшю відварені в олії білки в панірувальних сухарях. 

Порада від Інформатора: перед подачею прикрасьте страву зеленню. 

Яєчний паштет 

Вам знадобиться: 

  • Яйця - 5 штук.
  • Морква - 180 г.
  • Цибуля ріпчаста - 150 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Олія - ​​2 столові ложки.
  • Гірчиця столова - 1 чайна ложка.
  • Сіль, перець - до смаку.

Як готувати: 

Розігрійте вершкове масло та рослинну олію у сковороді. Цибулю обчистіть, промийте та обсушіть. Наріжте цибулю середніми кубиками. Викладіть в сковороду і готуйте 4-5 хвилин на помірному вогні, помішуючи лопаткою.

Моркву обчистіть та вимийте, натріть на великій тертці. Додайте до цибулі. Перемішайте. Гасіть моркву з цибулею на маленькому вогні під кришкою близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте близько 50 мл води. Обсмажену цибулю з морквою остудіть.

Яйця обчистіть від шкаралупи. Розріжте на 2-4 частини та викладіть у глибоку місткість або чашу блендера. Додайте обсмажену цибулю з морквою. Приправте сіллю та меленим чорним перцем. Додати гірчицю. Подрібніть до однорідної консистенції без грудочок.

Яєчний паштет із цибулею та морквою готовий. Перемістіть готовий паштет у банку з кришкою або контейнер та відправте в холодильник. Зберігайте яєчний паштет у холодильнику не більше трьох днів.

Порада від Інформатора: подавайте паштет на свіжому хлібі, підсмажених тостах, тарталетках або самостійно. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.