Що приготувати з великодніх яєць: закуска по-шотландськи, їжачки у сухарях та паштет

Це для тих, хто зварив на свято купу яєць і не знає, що тепер робити

Рецепт, продукти, яйця, їжа, харчування, Великодень, корисні поради, лайфхак
Яйця можна використати як додатковий інгредієнт до салатів, супів, тіста, пасти, соусів тощо.

Рецепти страв з великодніх яєць сподобаються всім, хто за кілька днів після свята втомився від варених яєць. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!

Яйця по-шотландськи

Вам знадобиться: 

  • Яйця - 8 штук.
  • Фарш курячий - 200 г.
  • Зелень петрушки - 10 г.
  • Борошно - 1/4 склянки.
  • Сухарі панірувальні - 1/2 склянки.
  • Сіль - до смаку.
  • Приправа для курки - до смаку.
  • Перець чорний мелений - до смаку.
  • Олія - ​​0,5 літр. 

Як готувати: 

Очищаємо відварені курячі яйця. Курячий фарш заправляємо сіллю, перцем та приправою для курки. Додаємо листя петрушки.

Беремо 50 г курячого фаршу і формуємо коржик. По центру викладаємо варене яйце і повністю закриваємо його фаршем, формуючи кульку. Обвалюємо кульки в борошні, занурюємо у збите куряче яйце і паніруємо в сухарях.

Даємо їм охолонути у холодильнику протягом 30 хвилин. У розігріту олію викладаємо яйця по-шотландськи й смажимо у фритюрі 1,5-2 хвилини на середньому вогні.

Порада від Інформатора: викладіть золотисті кульки на серветки, щоб забрати надлишки жиру.

Ці страви виглядають дуже святково!
Ці закуски виглядають дуже святково!

Яєчні "їжачки"

Вам знадобиться: 

  • Варені яйця - 6 штук.
  • Сирі яйця - 1-2 штуки.
  • Борошно - 150 г.
  • Панірувальні сухарі - 100 г.
  • Олія - для смаження.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Майонез - 2 столові ложки.
  • Гірчиця - 1 столова ложка.
  • Зелень - пучок. 

Як готувати: 

Обчистіть яйця та розріжте білок так, щоб жовток всередині лишився цілим, а білок можна було зняти, й вийшло дві половинки. Обмокніть кожну половинку білка в борошно, потім в сире яйце та панірувальні сухарі. Відваріть білки в киплячій олії. 

Жовтки перетріть з натертим сиром, додайте сіль, перець, майонез, гірчицю.  Все ретельно перемішайте. Начиніть цією сумішшю відварені в олії білки в панірувальних сухарях. 

Порада від Інформатора: перед подачею прикрасьте страву зеленню. 

Яєчний паштет 

Вам знадобиться: 

  • Яйця - 5 штук.
  • Морква - 180 г.
  • Цибуля ріпчаста - 150 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Олія - ​​2 столові ложки.
  • Гірчиця столова - 1 чайна ложка.
  • Сіль, перець - до смаку.

Як готувати: 

Розігрійте вершкове масло та рослинну олію у сковороді. Цибулю обчистіть, промийте та обсушіть. Наріжте цибулю середніми кубиками. Викладіть в сковороду і готуйте 4-5 хвилин на помірному вогні, помішуючи лопаткою.

Моркву обчистіть та вимийте, натріть на великій тертці. Додайте до цибулі. Перемішайте. Гасіть моркву з цибулею на маленькому вогні під кришкою близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте близько 50 мл води. Обсмажену цибулю з морквою остудіть.

Яйця обчистіть від шкаралупи. Розріжте на 2-4 частини та викладіть у глибоку місткість або чашу блендера. Додайте обсмажену цибулю з морквою. Приправте сіллю та меленим чорним перцем. Додати гірчицю. Подрібніть до однорідної консистенції без грудочок.

Яєчний паштет із цибулею та морквою готовий. Перемістіть готовий паштет у банку з кришкою або контейнер та відправте в холодильник. Зберігайте яєчний паштет у холодильнику не більше трьох днів.

Порада від Інформатора: подавайте паштет на свіжому хлібі, підсмажених тостах, тарталетках або самостійно. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube