Це для тих, хто зварив на свято купу яєць і не знає, що тепер робити
Рецепти страв з великодніх яєць сподобаються всім, хто за кілька днів після свята втомився від варених яєць. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!
Очищаємо відварені курячі яйця. Курячий фарш заправляємо сіллю, перцем та приправою для курки. Додаємо листя петрушки.
Беремо 50 г курячого фаршу і формуємо коржик. По центру викладаємо варене яйце і повністю закриваємо його фаршем, формуючи кульку. Обвалюємо кульки в борошні, занурюємо у збите куряче яйце і паніруємо в сухарях.
Даємо їм охолонути у холодильнику протягом 30 хвилин. У розігріту олію викладаємо яйця по-шотландськи й смажимо у фритюрі 1,5-2 хвилини на середньому вогні.
Порада від Інформатора: викладіть золотисті кульки на серветки, щоб забрати надлишки жиру.
Обчистіть яйця та розріжте білок так, щоб жовток всередині лишився цілим, а білок можна було зняти, й вийшло дві половинки. Обмокніть кожну половинку білка в борошно, потім в сире яйце та панірувальні сухарі. Відваріть білки в киплячій олії.
Жовтки перетріть з натертим сиром, додайте сіль, перець, майонез, гірчицю. Все ретельно перемішайте. Начиніть цією сумішшю відварені в олії білки в панірувальних сухарях.
Порада від Інформатора: перед подачею прикрасьте страву зеленню.
Розігрійте вершкове масло та рослинну олію у сковороді. Цибулю обчистіть, промийте та обсушіть. Наріжте цибулю середніми кубиками. Викладіть в сковороду і готуйте 4-5 хвилин на помірному вогні, помішуючи лопаткою.
Моркву обчистіть та вимийте, натріть на великій тертці. Додайте до цибулі. Перемішайте. Гасіть моркву з цибулею на маленькому вогні під кришкою близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте близько 50 мл води. Обсмажену цибулю з морквою остудіть.
Яйця обчистіть від шкаралупи. Розріжте на 2-4 частини та викладіть у глибоку місткість або чашу блендера. Додайте обсмажену цибулю з морквою. Приправте сіллю та меленим чорним перцем. Додати гірчицю. Подрібніть до однорідної консистенції без грудочок.
Яєчний паштет із цибулею та морквою готовий. Перемістіть готовий паштет у банку з кришкою або контейнер та відправте в холодильник. Зберігайте яєчний паштет у холодильнику не більше трьох днів.
Порада від Інформатора: подавайте паштет на свіжому хлібі, підсмажених тостах, тарталетках або самостійно. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.