Без цього рецепта весняний шашлик - не шашлик

Хитрощі приготування соусів на йогурті й томатній пасті з часником

Рецепт, їжа, продукти, харчування, шашлики, Паска, колрисні поради, лайфхак
На Великдень українці традиційно готуватимуть барбекю і шашлики на природі

Рецепти соусу до шашлику на основі йогурту чи сметани, а також томатної пасти з часником сподобаються всім шанувальнимкам смачних закусок. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!

Білий соус на основі йогурта 

Цей соус можна приготувати для будь-якого шашлику - зі свинини, курки чи навіть баранини. 

Вам знадобиться: 

  • Йогурт натуральний - 250 мл.
  • Огірок - 1 штука.
  • Петрушка (зелень) - пучок.
  • Кріп - 1 пучок.
  • Базилік (свіжий) - 1 пучок.
  • Часник -  зубчики.
  • Сіль - до смаку.
  • Перець чорний мелений - до смаку.

Як готувати: 

Дрібно наріжте зелень петрушки, кропу і базиліку - чим дрібніше, тим краще, й відправте в глибоку миску. Натріть на тертці свіжий огірок, пропустіть через прес часник і додайте все до зелені. Залийте суміш йогуртом. Посоліть, приправте перцем. Ретельно перемішайте соус і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

Порада від Інформатора: замість йогурту в цьому соусі можна використати сметану. 

Коротше кажучи, ви створите найбільш м'який, солодкий і приємно сильний вибух часникового смаку.
За цим рецептом вийде найбільш м'який, солодкий і приємно сильний вибух часникового смаку!

Часниково-томатна паста-соус для шашлику 

Вам знадобиться: 

  • Томатниа паста - 350 мл.
  • Часник - 1-2 головки. 
  • Оливкова олія - чайна ложка.
  • Цукор - пів чайної ложки.
  • Сіль - до смаку.
  • Базилік - 3 гілочки. 

Як готувати:

Зріжте головку часнику, щоб відкрити зубчики, збризніть її невеликою кількістю оливкової олії, загорніть у фольгу і поставте в нижню частину розігрітої духовки приблизно на 45 хвилин. Вийміть і, коли часник достатньо охолоне, вичавіть з нього дивовижно м'яку та солодку м'якоть і додайте її до томатної пасти.

Ланцюжки фруктози в часнику під час запікання розпадуться і дадуть початок так званій глутаміновій кислоті, яка принесе з собою той сміливий смак і глибину, яку ми всі шукаємо в соусі. 

Якщо ви не встигли обсмажити часник, можна почати з сирого. Чим більше ви його подрібнюєте, тим більше вивільняється ароматичних сполук і тим сильнішим буде аромат.

Додайте в соус цукор і сіль. Вони дійсно допомагають підсилити смак і змусити ваш соус "співати"!

Ну й на завершення додайте побільше базиліка. Покладіть в соус цілу гілочку або дві ароматного свіжого базиліка, потім вийміть і викиньте, а перед подачею на стіл додайте велику кількість подрібненого листя базиліка. 

Порада від Інформатора: вичавіть або дуже дрібно поріжте часник, щоб часниковий аромат справді проник у соус.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна  тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube