Шеф-кухарі переживають, що люди не люблять квасолю, і придумали, як усе виправити

Є безліч способів приготувати квасолю – потовкти її в соус, використовувати замість пюре, покласти в пиріг або запекти в хрустку закуску

Лайфхак, квасоля, кухня, продукти, їжа, харчування, корисні поради
Існує принаймні п'ять різних способів приготувати квасолю смачно!

Тушкування – це хороша, проте далеко не єдина тактика приготування квасолі, наполягає авторка кулінарної книжки Good Time Cooking Розі Маккін. Насправді існує принаймні п'ять різних способів приготувати квасолю дуже смачно, й Інформатор вам про них розповість. Ось що радять мексиканські й британські шеф-кухарі.

Спосіб №1: тушкування бобів

Замочіть сушені боби на дві години, потім злийте воду і перекладіть у велику каструлю. Додайте свіжої води, очищену та розрізану навпіл цибулину, два-три зубчики часнику, лаврове листя й улюблені спеції. Тушкуйте під кришкою 45 хвилин, потім прикрасьте подрібненою цибулею, коріандром, сиром і гострим перцем.

Спосіб №2: соус з пюре

Соус з відвареної квасолі можна приготувати, якщо подрібнити її на пюре, розвести кип'яченою водою, додавши гострий мелений перець та сіль. Смакуватиме до яєчні та страв із тіста. Можна додати до соусу солодку кукурудзу. 

Спосіб №3: паста з яйцем 

Змішайте промиту консервовану квасолю з подрібненими цибулею й часником, потім додайте копчену паприку, декілька консервованих помідорів та лавровий лист. Покришіть до пасти варене яйце. Подавайте з гарніром, зеленню та сосисками.

Спосіб №4: начинка з рагу

Запечіть сирі боби та перебийте в блендері до однорідності, додавши кубик льоду для кремової текстури, наприклад, з анчоусами, або смаженими помідорами чи солодким перцем. Полийте суміш розтопленим вершковим маслом та додайте кріп. Такі начинки можна додавати в пиріг або подавати з хрустким хлібом та чіпсами. А ще запечені боби можна подавати з копченим беконом, картоплею, кмином та червоним вином. 

Спосіб №5: хрустка квасоля

Злийте з консервованої квасолі рідину, обсушіть її, потім додайте сіль, спеції та трохи кукурудзяного борошна. Впродовж години запечіть в духовці при 160C. Додавайте в салат або їжте просто так, як закуску до коктейлю.

Нагадаємо, Інформатор вже розповідав, як приготувати теплий зимовий салат з квасолею, смаженою морквою й фініками чи шпарагівку зі сметаною зі стручкової квасолі. Також квасолю можна законсервувати на зиму разом з баклажанами. Смачного!

У цій страві багато інгредієнтів, але воно того варте
У цій страві багато інгредієнтів, але воно того варте

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube