Незвичайна консервація на зиму: квасоля з баклажанами

За цим рецептом ви зможете приготувати понад 5 л овочевого рагу

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Це дуже простий і ситний рецепт овочей на зиму!

Рецепт консервованої квасолі – з баклажанами, солодким перцем і помідорами сподобається всім прихильникам овочевих сумішей взимку. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду! 

Вам знадобиться:

  • Квасоля - 1 кг.
  • Баклажан - 2 кг.
  • Перець болгарський - 0,5 кг.
  • Морква - 0,5 кг.
  • Цибуля - 0,5 кг.
  • Помідор - 2,5 кг.
  • Олія - 0,5 л.
  • Оцет - 100 мл.
  • Цукор - 150 г.
  • Сіль - 70 г.
За цим рецептом вийде таке собі консервоване овочеве рагу
За цим рецептом вийде таке собі консервоване овочеве рагу: з баклажанами, помідорами, перцем і квасолею!

Як готувати: 

Квасолю необхідно попередньо зварити до готовності, але слідкуйте, щоб вона не розварилася. Баклажани помийте і наріжте кубиками. Перець теж наріжте кубиками. Моркву натріть на дрібній терці. Цибулю наріжте кубиками. Помідори пропустіть через м'ясорубку.

Візьміть велику каструлю, поставте її на газ і тушкуйте всю цю масу - поетапно. Влийте на дно олію, коли вона закипить - вкиньте моркву, потім цибулю, трішки підсмажте, а далі вкиньте баклажани, перець, помідори, а наприкінці квасолю. В цю масу влийте оцет, додайте цукор і сіль. Тушкуйте до готовності – приблизно 1,5 години. 

Вихід: 11 півлітрових банок. Смачного!

Порада від Інформатора: найкраще зробити ось так – розкидайте масу гарячою у стерильні банки, простерилізуйте ще 15 хвилин і тільки потім закатайте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube