Три страви з молодої квасолі: в сметані, з овочами та з соусом каррі
Рецепти страв з квасолі сподобаються всім, хто любить бобові. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Сезон молодої квасолі в розпалі. Пропонуємо вашій увазі три рецепти смачних страв з цього корисного продукту. Адже квасоля – дієтична страва, її їдять для здоров'я серця, нирок, сечового міхура й печінки. Страви з квасолі навіть поліпшують настрій, оскільки ця рослина оздоровлює й нервову систему!
Обріжте у квасолі тверді кінчики й розріжте її на 2-3 частини, залежно від довжини стручка. Закиньте її в каструлю, підсоліть та поставте варитися на 10 хвилин.
Дрібно наріжте цибулю та злегка підсмажте на сковорідці на чайній ложці олії. Злийте з квасолі воду, закиньте на пательню до цибулі. Туди ж вичавіть часник. Після влийте сметану та протушкуйте 2 хвилини. Додайте чорний перець та орегано. Смачного!
Квасолю помийте, обріжте хвостики й проваріть в каструлі, підсоливши, близько 10 хвилин, майже до готовності. На пательні підсмажте на олії - цибулю. Додайте дрібно натерту моркву і також злегка підсмажте. Туди ж додайте подрібнені помідори, наприклад, кубиком. Тушкуйте все разом під кришкою 4 хвилини. Посоліть, додайте цукор, перемішайте.
Всипте до овочів на пательні приварену квасолю, подрібнені часник та зелень. Тушкуйте ще 2-3 хвилини, і страва готова!
Для пасти каррі:
Для подачі:
Зробіть пасту зі спецій. Спочатку видаліть плодоніжки з чилі. Почистьте часник та імбир і помістіть їх у чашу кухонного комбайна разом із перцем чилі. Додайте насіння коріандру та мелену куркуму. Обробіть спеції, трави та ароматичні речовини до густої пасти, додавши олію. Зіскребіть пасту в невелику миску за допомогою шпателя.
Змішайте йогурт з водою - для заправки. Баклажани розріжте уздовж навпіл, а потім на скибочки товщиною близько 1,5 см. Розігрійте олію у великій сковороді з низькими стінками, потім злегка обсмажте баклажани, перевертаючи їх, коли нижня сторона стане золотистою. Якщо накрити їх кришкою, вони вберуть менше масла. Вийміть баклажани й відкладіть.
Поки баклажани варяться, відваріть зелену квасолю (боби) в киплячій, злегка підсоленій воді приблизно 4-5 хвилин. Злийте їх і, якщо хочете, видаліть з них паперову шкірку. Відкладіть поки в сторону. Наріжте стручкову квасолю короткими шматочками так, щоб поміщалися в ложку.
Поріжте броколі на суцвіття, розрізавши великі грудки навпіл. Помістіть пасту каррі в сковороду для баклажанів і дайте їй закипіти, помішуючи, щоб вона не пригоріла. Зменште вогонь і додайте йогуртову заправку. Доведіть її до кипіння, потім додайте стручкову квасолю, зелену квасолю та броколі й дайте їм поваритися десь 5 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
Подрібніть зелень і додайте до каррі разом з баклажанами. Розділіть лайми навпіл і вичавіть один з них в каррі. Другу половинку залиште для того, щоб подати за стіл тим, хто її потребує. Наріжте базилік і коріандр на дрібні шматочки й додайте в каррі. Подавайте з липким рисом.
Порада від Інформатора: овочі тут взаємозамінні. З настанням сезону різної зелені або залежно від того, що є у вашому кошику, ви можете легко замінити її на ту, що є у списку.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.