Домашні крильця KFC за індійським рецептом

Цей індійський рецепт курячих крилець – з американськими нотками

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Індійсько-американська кухня є однією з найбільш захоплюючих, тож приготуємо сандвічі зі смаженої курочки!

Рецепт крилець, як із KFC, сподобається всім прихильникам цього культового фастфуду та смаженої курочки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Є кілька стилів смаженої курки по-індійськи. Така смажена курочка має приємний, м’який смак, вона приправлена ​​свіжим коріандром і м’ятою та увінчана хрусткими листочками каррі. В Індії при цьому курку традиційно маринують у кокосовому молоці, але за цим рецептом його замінюють на знежирені вершки, так би мовити, по-американськи.

Якщо ви вегетаріанець або не хочете їсти смажену курку, той самий маринад добре працює з цвітною капустою, паніром і грибами.

Крильця KFC на сандвічах

Вам знадобиться:

Для курки: 

  • Вершки – 240 мл.
  • Часник (очищений і подрібнений) – 6 зубчиків.
  • Імбир – шматочок розміром 2,5 см.
  • Перець халапеньо – 3 штуки
  • Коріандр – ½ пучка.
  • Свіжа м'ята – ½ пучка.
  • Сіль – 1½ чайної ложки.
  • Суміш спецій гарам масала – 1 чайна ложка.
  • Курячі стегенця без кісток – 4 штуки.

Для соусу: 

  • Оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Карі (листя) – 15-20 штук.
  • Білий кунжут (насіння) – 2 столові ложки.
  • Часник  – 3 штуки.
  • Майонез – 60 г.

Для сандвічів: 

  • Оливкова олія – 1 столова ложка.
  • Борошно — 120 г.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Листя карі – 10-20 штук.
  • Вершкове масло – 2 чайні ложки.
  • Булочки для гамбургерів, розрізані навпіл – 4 штуки.
    Солоні огірки (за бажанням).
Крильця, як із KFC – готуємо вдома за простим рецептом 1
Такі крильця будуть ще смачнішими за фастфуд!

Як готувати:

Помістіть вершки, часник, імбир, перець чилі, трави, сіль і гарам масалу (або іншу суміш спецій) в блендер і збийте до однорідної маси. Якщо ви не плануєте маринувати курку відразу, помістіть маринад у контейнер, герметично закрийте та поставте в холодильник на два дні.

Покладіть одне куряче стегно у великий пакет для заморожування, видаліть повітря, але не закривайте пакет. Потім за допомогою качалки або розм’якшувача для м’яса потовчіть курку до товщини менше ніж 1 см. Повторіть те ж саме з рештою трьох стегенець, потім покладіть усі чотири стегенця в пакет і залийте маринадом. Закрийте пакет, струсіть, щоб переконатися, що вся курка добре вкрита, потім поставте в холодильник принаймні на 12 і максимум на 24 години.

В день, коли ви захочете з’їсти сандвічі, приготуйте соус з листя каррі. Поставте олію в невелику сковороду на середній вогонь, поки вона не заблимає. Перемішайте листя карі, насіння кунжуту і часник, потім вимкніть вогонь. Листя карі продовжуватимуть ставати хрусткими, коли охолонуть. Покладіть у невелику миску майонез, потім додайте охолоджену суміш з карі. Витріть сковороду – на ній потім будете смажити булочки.

Щоб посмажити курку, налийте 5-6 см нейтральної олії у велику сковороду з товстим дном і розігрійте її до 180C. Вистеліть деко фольгою і поставте на нього решітку. У неглибокому посуді збийте борошно і сіль. Вийміть курку з пакета, струсіть надлишки маринаду, а потім обкачайте кожну в борошняній суміші, переконавшись, що вони рівномірно покриті.

Смажте курку порціями по чотири-п’ять хвилин з кожного боку до золотистої скоринки та готовності, а потім перекладіть її на решітку. Швидко обсмажте листя карі в гарячій олії приблизно 10 секунд до хрусткої скоринки, потім посипте ними курку.

Поверніть маленьку сковорідку на середній вогонь. Намажте вершковим маслом зрізи кожної булочки та обсмажте зрізом вниз до золотистого кольору. Змажте легким шаром соусу з листя карі обсмажені боки кожної булочки. 

Порада від Інформатора: покладіть одне смажене куряче стегно на нижню половину кожної булочки, потім зверху покладіть спочатку три солоні огірки, накрийте верхньою половиною булочки та подавайте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube