Лазанья з кабачків: рецепт із Сицилії

Така лазанья легка, бо не містить м'ясного соусу, а кожен шар пасти замінений кабачками

Лазанья з кабачків
Лазанья з кабачків
Лазанья з кабачків — це смачний та цікавий варіант класичної болонської лазаньї. Але наша лазанья легка, бо не містить м'ясного соусу, а кожен шар пасти замінений кабачками. Це проста та швидка в приготуванні апетитна й оригінальна перша страва, яка сподобається всім. Лазанья з кабачків завітала до вашого столу з Сицилії — там теж гарно родять кабачки. 
Лазанья з кабачків
Лазанья з кабачків

Інгредієнти на 4 особи

  • Кабачки середнього розміру – 5 шт;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно – 50 гр;
  • масло вершкове – 50 гр;
  • сир плавлений ковбасний (або сулугуні) – 300 гр;
  • копчений підчеревок (або шинка) – 400 гр;
  • сіль, перець – на смак.

Порада від Інформатора: підчеревок чи шинку можна замінити копченим лососем — вийде дуже смачно та вишукано.

Приготування

Соус бешамель

Для початку приготуємо соус бешамель. Розтопіть у каструлі шматочок вершкового масла. Додайте до нього борошно та розмішайте до однорідної консистенції.
Готуємо бешамель, частина перша
Готуємо бешамель, частина перша

Повільно й акуратно додайте до масла й борошна молока, безперервно помішуючи. Посоліть, трохи поперчіть.  Мішайте майбутній соус безперервно, уникаючи утворення грудочок, до загустіння.

Готуємо бешамель, частина друга
Готуємо бешамель, частина друга

 Як загустіє — соус готовий, відставте його в сторону.

Порада від Інформатора: якщо у вас нема часу чи натхнення готувати бешамель, можете замінити його сиром моцарела и навіть сиром для тостів.

Лазанья

Помийте кабачки та тонко наріжте їх, як на картинці.
Нарізаємо кабачки
Нарізаємо кабачки

Підчеревок наріжте дуже тонкими скибочками, сир теж.

Тепер починаємо збирати лазанью.

Викладіть на жарівницю або в судок для запікання шар кабачків.
Збираємо лазанью
Збираємо лазанью

На нього нанесіть соус бешамель. Зверху — підчеревок. На нього — сир. Далі — знову кабачки, бешамель, підчеревок та сир. І так у 3-4 шари.

Робимо 3-4 шари лазаньї
Робимо 3-4 шари лазаньї

Випікайте за температури 180 градусів 35 хвилин.

Смачного!
Готово!
Готово!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube