Домашні маршмелоу з цитрусовими: рецепт невагомих солодощів

Читать на русском

Українці неабияк полюбили маршмелоу за поєднання солодкого смаку та невагомої текстури.

Читать на русском
Солодощі, рецепт, продукти, десерт, їжа, корисні поради, лайфхак
Цю смакоту винайшли американці.

Українці неабияк полюбили маршмелоу за поєднання солодкого смаку та невагомої текстури.

Рецепт модного десерту сподобається усім поціновувачам солоденького. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду! 

Маршмелоу - кондитерка з цукру, сиропу, желатину й крохмалю, збита до стану губки, що нагадує пастилу й зефір. До цих простих інгредієнтів сьогодні додають будь-які барвники та ароматизатори, чи натуральні компоненти смаку, на чому інформатор і зупиниться. Приготуємо зефірки з апельсиновим та лимонним соком. 

Сама назва "marsh mallow" перекладається як "мальва болотна" - так англійською називається рослина алтей, з кореня якого отримували клейку желеподібну білу масу. Згодом алтей замінили желатином та крохмалем. Нині маршмелоу мокають в какао, їдять з кавою та навіть смажать на вогні до утворення хрумкої скоринки.

Сучасні "повітряні" маршмеллоу вперше з'явилися в США у 1950-х роках, тоді їх почала випускати фірма Kraft. Для приготування улюблених солодощів вдома не потрібно мати ціле виробництво. Достатньо мати міксер та харчову плівку. Тож, руки на кухню, балувати себе та рідних!

Вам знадобиться: 

  • Желатин - 1 столова ложка.
  • Цукор - 220 г.
  • Сіль - щіпка.
  • Ванільний цукор - щіпка.
  • Цукрова пудра - 1 столова ложка.
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка.
  • Рослинна олія - 1 чайна ложка.
  • Апельсин - штука.
  • Лимон - половинка. 
Маршмелоу чудово смакує до несолодкої кави, підкреслюючи смак останньої.
Маршмелоу чудово смакує до несолодкої кави, вдало підкреслюючи смак останньої.

Як готувати: 

Висипте в миску швидкорозчинний желатин і залийте його 60 мл холодної води, добре перемішайте вінчиком і залиште набухати. Цукор висипте в каструлю, додайте щіпку солі та дрібку ванільного цукру. Влийте туди ще 60 мл холодної води та поставте на вогонь. Розмішайте до розчинення цукру.

Набряклий желатин розчиніть на водяній бані. Вилийте його в глибоку миску і почніть збивати міксером – до білого кольору і появи прозорих бульбашок. Потім почніть поступово вливати цукровий сироп тонкою цівкою, продовжуючи збивати міксером. Додайте сік та цедру апельсина і сік половини лимона.

Збивайте приблизно 7 хвилин-до тих пір, поки маса не стане повітряна. У форму застеліть харчову плівку і злегка змастіть її рослинною олією. Потім вилийте туди отриману масу і розрівняйте. Накрийте плівкою і відправте застигати – на 5-6 годин. Потім витягніть готовий маршмелоу і поріжте будь-якими шматочками.

Порада від Інформатора: у тарілку насипте ложку кукурудзяного крохмалю і ложку цукрової пудри, ретельно перемішайте. Маршмелоу обвалюють в отриманій суміші. 

Ви можете також додати до легких зефірок вишневий сік чи чорничний топінг!
Ви також можете додати до легких зефірок вишневий сік чи чорничний топінг!

А щоб зробити маленький маршмелоу для какао й кави - набираємо масу для маршмелоу в кондитерський мішок (або пакет) і просто зрізаємо куточок. Видавлюємо в форму через насадку або дірочку маленькі шматочки маршмелоу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.