Солодка класика: готуємо смаколики за рецетами наших бабусь

Читать на русском

Печиво за цими рецептами надзвичайно просто готується з мінімуму інгредієнтів

Читать на русском
Рецепт, їжа , продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Попри простоту рецептів, ці десерти виходять дуже смачними!

Печиво за цими рецептами надзвичайно просто готується з мінімуму інгредієнтів

Рецепти солодощів, які готували наші мами й бабусі, сподобаються усім любителям простих, традиційних смаколиків. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

"Амонячки" на смальці

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло - 125 г.
  • Смалець - 130 г.
  • Яйця - 4 штуки.
  • Цукор - 1 склянка.
  • Борошно - 1 кг.
  • Амоній харчовий - 2 чайні ложки (або розпушувач для тіста)
  • Сіль - 1 щіпка.
Це печиво - справжнісінька класика стародавньої випічки!
Це печиво - справжнісінька класика стародавньої випічки!

Як готувати:

Збиваємо яйця з цукром до однорідної маси. Додаємо до маси з яєць смалець, масло та дрібку солі.

В окрему посудину просіюємо борошно. Додаємо половину борошна до готової маси. Далі додаємо 2 чайні ложки харчового амонію або розпушувача і зверху досипаємо борошно яке залишилось.

Вимішуємо тісто до еластичності. Тісто ставимо в холодильник на декілька годин. Розкачуємо тісто та вибираємо різні формочки.

Перед викладанням на деко вмочуємо в цукор. Викладаємо все печиво на деко та запікаємо 5-10 хв, при температурі 180 °С, до золотистого кольору.

Печиво "Картопля"

Вам знадобиться:

  • Сіль - 2-3 столові ложки.
  • Вода - 1,5 л.
  • Цукрове печиво (солодке) - 500 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Горіхи - 100 г.
  • Подрібнені какао-боби або плитка шоколаду.

Як готувати:

Влийте на глибоку пательню воду, нагрійте. Додайте сіль, аби розчинилась, а також розтопіть в суміші вершкове масло.

Висипте на пательню печиво та мішайте, доки воно не утворить кашоподібну суміш. Викладіть її в піалу, додайте горіхи, перемішайте. Остудіть і зліпіть кульки розміром з волоський горіх або й більше. 

Розтопіть шоколад та обмокніть у ньому всі по черзі кульки, викладіть на десертну тарілку і подавайте десерт до столу. 

Порада від Інформатора: якщо використовуєте какао, то вам знадобиться і молоко. Аби приготувати шоколадну глазурь з какао, візьміть 5 столових ложок молока і стільки ж цукру, 3 столові ложки како та 50 г масла. Змішайте молоко з цукром і варіть до розчинення цукру. Додайте какао і доведіть до кипіння, щойно закипить, проваріть 2 хвилини. Зніміть з вогню, додайте масло, і ваша помадка готова! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.