Печиво за цими рецептами надзвичайно просто готується з мінімуму інгредієнтів
Рецепти солодощів, які готували наші мами й бабусі, сподобаються усім любителям простих, традиційних смаколиків. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Збиваємо яйця з цукром до однорідної маси. Додаємо до маси з яєць смалець, масло та дрібку солі.
В окрему посудину просіюємо борошно. Додаємо половину борошна до готової маси. Далі додаємо 2 чайні ложки харчового амонію або розпушувача і зверху досипаємо борошно яке залишилось.
Вимішуємо тісто до еластичності. Тісто ставимо в холодильник на декілька годин. Розкачуємо тісто та вибираємо різні формочки.
Перед викладанням на деко вмочуємо в цукор. Викладаємо все печиво на деко та запікаємо 5-10 хв, при температурі 180 °С, до золотистого кольору.
Влийте на глибоку пательню воду, нагрійте. Додайте сіль, аби розчинилась, а також розтопіть в суміші вершкове масло.
Висипте на пательню печиво та мішайте, доки воно не утворить кашоподібну суміш. Викладіть її в піалу, додайте горіхи, перемішайте. Остудіть і зліпіть кульки розміром з волоський горіх або й більше.
Розтопіть шоколад та обмокніть у ньому всі по черзі кульки, викладіть на десертну тарілку і подавайте десерт до столу.
Порада від Інформатора: якщо використовуєте какао, то вам знадобиться і молоко. Аби приготувати шоколадну глазурь з какао, візьміть 5 столових ложок молока і стільки ж цукру, 3 столові ложки како та 50 г масла. Змішайте молоко з цукром і варіть до розчинення цукру. Додайте какао і доведіть до кипіння, щойно закипить, проваріть 2 хвилини. Зніміть з вогню, додайте масло, і ваша помадка готова!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.