Приготуйте з цитрин легкий салат, смачний пиріг та сорбет на десерт
Рецепти страв з лимона влітку сподобаються всім, адже це те, що лікар прописав. Готувати їх просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Наріжте салат айсберг, огірок, перець та оливки. Складіть все в миску. Почистіть лимон, видаливши білі перетинки, і наріжте його невеликими шматочками. Сік від нарізки збережіть.
В окремій мисці змішайте оливкову олію з лимонним соком, роздавленим часником і грецьким йогуртом (кілька столових ложок). Додайте в салат подрібнену м’яту і з’єднайте всі інгредієнти.
Порада від Інформатора: подавайте салат зі шматочками бринзи для неповторного смаку.
До розм'якшеного вершкового масла всипте цукрову пудру та збийте погружним блендером. Додайте ванілін, сіль і знову збийте. Влийте яйця і продовжуйте збивати. Натріть в суміш цедру лимона, можна з кіркою. Вичавіть сік 1 лимона.
Додайте борошно та розпушувач, замісіть тісто спершу ложкою, а тоді знову блендером. Змажте вершковим маслом деко, рівномірно викладіть на нього тісто. Випікайте 25 хвилин при температурі 180 С.
Порада від Інформатора: для намазки змішайте цукрову пудру та лимонний сік і змастіть нею пиріг. Так він буде ще соковитішим.
У каструлю на середньому вогні додайте воду та цукор. Доведіть до кипіння, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться. Додайте цедру лимонів та підсоліть. Зменште вогонь і готуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи час від часу. Вимкніть вогонь і додайте сік з лимонів. Перемішайте.
Перелийте отриманий лимонний сироп у миску та охолодіть до кімнатної температури. Покладіть миску з сиропом у морозильник на 1-2 години.
Після цього вийміть миску з морозильника і використовуючи виделку, перемішайте кристали льоду, які утворилися на поверхні. Поверніть миску назад у морозильник. Повторюйте цей процес щонайменше ще двічі з інтервалом кожні 1-2 години. Після третього разу залиште сорбет у морозильнику ще на 2-3 години остаточно затвердіти.
Порада від Інформатора: перед подачею вийміть сорбет з морозильника на 10-15 хвилин, щоб він трохи підтанув. Подавайте його в склянках, прикрашаючи шматочком лимона й м’ятою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.