Не тільки в чай: три літні страви з лимонів

Приготуйте з цитрин легкий салат, смачний пиріг та сорбет на десерт

Рецепт, їжа, продукти, харчування, страви, літо, кухня, корисні поради, лайфхак
Лимонні смаколики чудово освіжають в спеку!

Рецепти страв з лимона влітку сподобаються всім, адже це те, що лікар прописав. Готувати їх просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Лимонний салат 

Вам знадобиться:

  • Часник - 1 зубчик.
  • Оливкова олія - 5 столових ложок.
  • Салат айсберг - 1 штука.
  • Червоний перець - 1 штука.
  • Сир фета - 1/2 пачки.
  • Лимони - 2 штуки.
  • Зелених оливок - 100 г.
  • Грецький йогурт - 1 пачка.
  • Огірок - 1 штука.
  • Свіжа м'ята - 1/2 пучка.
Джерело фото idejka.com.ua
Джерело фото: idejka.com.ua

Як готувати: 

Наріжте салат айсберг, огірок, перець та оливки. Складіть все в миску. Почистіть лимон, видаливши білі перетинки, і наріжте його невеликими шматочками. Сік від нарізки збережіть.

В окремій мисці змішайте оливкову олію з лимонним соком, роздавленим часником і грецьким йогуртом (кілька столових ложок). Додайте в салат подрібнену м’яту і з’єднайте всі інгредієнти.

Порада від Інформатора: подавайте салат зі шматочками бринзи для неповторного смаку.

Лимонний пиріг

Вам знадобиться:

  • Лимон – 2 штуки.
  • Борошно – 260 г.
  • Яйця – 3 штуки.
  • Олія вершкове - 200 г.
  • Цукрова пудра 230 г (150 г – у тісто + 80 г для помадки).
  • Розпушувач – 10 г.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванілін – 1 г.
Рецептів лимонних пирогів існує безліч, ми пропонуємо вам найлегший не тільки в приготуванні, але й за текстурою.
Рецептів лимонних пирогів існує безліч, ми пропонуємо вам найлегший не тільки в приготуванні, але й за текстурою.

Як готувати: 

До розм'якшеного вершкового масла всипте цукрову пудру та збийте погружним блендером. Додайте ванілін, сіль і знову збийте. Влийте яйця і продовжуйте збивати. Натріть в суміш цедру лимона, можна з кіркою. Вичавіть сік 1 лимона.

Додайте борошно та розпушувач, замісіть тісто спершу ложкою, а тоді знову блендером. Змажте вершковим маслом деко, рівномірно викладіть на нього тісто. Випікайте 25 хвилин при температурі 180 С. 

Порада від Інформатора: для намазки змішайте цукрову пудру та лимонний сік і змастіть нею пиріг. Так він буде ще соковитішим.

Лимонний сорбет

Вам знадобиться:

  • Вода - 1 склянка.
  • Цукор - 1 склянка.
  • Лимони - сік та цедра - 4-5 штук.
  • Сіль - дрібка.
Лимонний сорбет прекрасно освіжає в спеку!
Лимонний сорбет прекрасно освіжає в спеку!

Як готувати: 

У каструлю на середньому вогні додайте воду та цукор. Доведіть до кипіння, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться. Додайте цедру лимонів та підсоліть. Зменште вогонь і готуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи час від часу. Вимкніть вогонь і додайте сік з лимонів. Перемішайте.

Перелийте отриманий лимонний сироп у миску та охолодіть до кімнатної температури. Покладіть миску з сиропом у морозильник на 1-2 години.

Після цього вийміть миску з морозильника і використовуючи виделку, перемішайте кристали льоду, які утворилися на поверхні. Поверніть миску назад у морозильник. Повторюйте цей процес щонайменше ще двічі з інтервалом кожні 1-2 години. Після третього разу залиште сорбет у морозильнику ще на 2-3 години остаточно затвердіти.

Порада від Інформатора: перед подачею вийміть сорбет з морозильника на 10-15 хвилин, щоб він трохи підтанув. Подавайте його в склянках, прикрашаючи шматочком лимона й м’ятою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube