Рецепти солоних і солодких лінивих вареників
Рецепти лінивих вареників - солоних і солодких - сподобаються усім, хто любить легкі й швидкі в приготуванні, сирні сніданки. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
28 липня народилась українська акторка театру й кіно Антоніна Хижняк, відома українському глядачу за серіалом "Спіймати Кайдаша", де вона зіграла одну з головних ролей. Як вона сама зізналася, Антоніна снідає дуже пізно, майже в обід. А їсти любить - ліниві вареники.
"Загалом я часто не снідаю, а обідаю... Не можу їсти зарано, апетит з'являється лише близько 11:00-12:00. Є страва, яку люблю готувати у вихідний. Прокидаючись з усвідомленням того, що нікуди поспішати не потрібно, я даю собі час на релакс і роблю щось особливе. А саме – сирники чи ліниві вареники. Додаю сметанку і насолоджуюся!" - розповіла акторка.
Ми приготуємо солодкі й солоні ліниві вареники - за двома рецептами - на всі смаки. Тож, обирайте свій варіант та готуйте на здоров'я, пригощайте рідних і близьких, і нехай вам буде смачно!
Сир перебийте у блендері або протріть через сито до однорідної маси. Швидко та енергійно змішайте з яєчним жовтком, крохмалем, пшеничним борошном та ванільним цукром до утворення компактного тіста. Відставте тісто на 10 хвилин.
Потім трохи посипте борошном робочу поверхню, розділіть тісто на менші шматочки та сформуйте з кожного валик. Ці довгі валики ножем наріжте ромбами. Потім проваріть у киплячій воді 2-3 хвилини.
Розріжте персики на шматочки, видаливши кісточки. На сковороді розігрійте олію, додайте фрукти, цукор, сік, цедру цитрусових та корицю. Обсмажте фрукти кілька хвилин, але не дайте їм повністю розпастися. Перекладіть фрукти в жароміцний посуд. Зверху викладіть відварені галушки.
Порада від Інформатора: полийте вершками та посипте сухарями. Випікати при 200 ° C 15 хвилин. Смачного!
Відваріть картоплю в "мундирі". Очистіть готову картоплю від шкірки та розімніть товкачем у пюре. Додайте сир і розімніть все в однорідну масу. Посоліть. Розітріть яєчні жовтки з олією. Додайте яєчно-олійну суміш в основну масу. Збийте яєчні білки та додайте їх у тісто.
Всипте крохмаль. Викладіть тісто на присипаний мукою стіл і сформуйте з нього невеликі кульки. Притисніть їх посередині пальцем, надаючи плескату форму. Викладіть вареники в підсолений окріп і варіть, поки вони не спливуть на поверхню.
Порада від Інформатора: при подачі полийте вареники розтопленим вершковим маслом, змішаним з підрум'яненими меленими сухарями.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.