Обід по-польськи: страва, яку у вихідні готує Антоніна Хижняк

Рецепти солоних і солодких лінивих вареників

Рецепт, ліниві вареники, кухня, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Ці рецепти доволі прості у виконанні, просто йдіть за інструкцією.

Рецепти лінивих вареників - солоних і солодких - сподобаються усім, хто любить легкі й швидкі в приготуванні, сирні сніданки. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

рецепт 1
Джерело фото: Facebook Антоніни Хижняк.

28 липня народилась українська акторка театру й кіно Антоніна Хижняк, відома українському глядачу за серіалом "Спіймати Кайдаша", де вона зіграла одну з головних ролей.  Як вона сама зізналася, Антоніна снідає дуже пізно, майже в обід. А їсти любить - ліниві вареники. 

"Загалом я часто не снідаю, а обідаю... Не можу їсти зарано, апетит з'являється лише близько 11:00-12:00. Є страва, яку люблю готувати у вихідний. Прокидаючись з усвідомленням того, що нікуди поспішати не потрібно, я даю собі час на релакс і роблю щось особливе. А саме – сирники чи ліниві вареники. Додаю сметанку і насолоджуюся!" - розповіла акторка.

Ми приготуємо солодкі й солоні ліниві вареники - за двома рецептами - на всі смаки. Тож, обирайте свій варіант та готуйте на здоров'я, пригощайте рідних і близьких, і нехай вам буде смачно!

Солодкі запечені ліниві вареники з персиком

Вам знадобиться:

  • Сир кисломолочний - 300 г.
  • Крохмаль картопляний - 1 столова ложка.
  • Борошно пшеничне - 50 г.
  • Яйця курячі - 1 штука. 
  • Цукор ванільний - 1 чайна ложка. 
  • Персик інжирний - 7 штук.
  • Олія вершкове 73% - 2 столові ложки. 
  • Цукор - 1 столова ложка.
  • Кориця мелена - 1 чайна ложка.
  • Вершки 20% - 150 мл. 
  • Лимон, цедра - 1 чайна ложка.
  • Лимон - 1 штука.
  • Апельсин - 1 штука.
  • Панірувальні сухарі - 2 столові ложки. 
Ці ліниві вареники виходять дуже ніжні й ароматні!
Ці ліниві вареники виходять дуже ніжні й ароматні!

Як готувати: 

Сир перебийте у блендері або протріть через сито до однорідної маси. Швидко та енергійно змішайте з яєчним жовтком, крохмалем, пшеничним борошном та ванільним цукром до утворення компактного тіста. Відставте тісто на 10 хвилин.

Потім трохи посипте борошном робочу поверхню, розділіть тісто на менші шматочки та сформуйте з кожного валик. Ці довгі валики ножем наріжте ромбами. Потім проваріть у киплячій воді 2-3 хвилини.

Розріжте персики на шматочки, видаливши кісточки. На сковороді розігрійте олію, додайте фрукти, цукор, сік, цедру цитрусових та корицю. Обсмажте фрукти кілька хвилин, але не дайте їм повністю розпастися. Перекладіть фрукти в жароміцний посуд. Зверху викладіть відварені галушки. 

Порада від Інформатора: полийте вершками та посипте сухарями. Випікати при 200 ° C 15 хвилин. Смачного!

Картопляні ліниві вареники по-польськи

Вам знадобиться:

  • Сир - 500 г.
  • Картопля - 150 г.
  • Яйця - 4 штуки.
  • Сухарі мелені - 20 г.
  • Олія для поливання - 30 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Картопляний крохмаль - 40 г.
  • Сіль - до смаку.
Вареники за цим рецептом - без борошна - тим не менше виходять дуже ситними.
Вареники за цим рецептом - без борошна - тим не менше виходять дуже ситними.

Як готувати: 

Відваріть картоплю в "мундирі". Очистіть готову картоплю від шкірки та розімніть товкачем у пюре. Додайте сир і розімніть все в однорідну масу. Посоліть. Розітріть яєчні жовтки з олією. Додайте яєчно-олійну суміш в основну масу. Збийте яєчні білки та додайте їх у тісто. 

Всипте крохмаль. Викладіть тісто на присипаний мукою стіл і сформуйте з нього невеликі кульки. Притисніть їх посередині пальцем, надаючи плескату форму. Викладіть вареники в підсолений окріп і варіть, поки вони не спливуть на поверхню.

Порада від Інформатора: при подачі полийте вареники розтопленим вершковим маслом, змішаним з підрум'яненими меленими сухарями. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube