Іменний сніданок прихильника України Бенедикта Камбербетча

Французькі яйця Бенедикт за класичним американським рецептом.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, кухня, корисні поради, лайфхак
Приготуємо культову страву - для не менш культового англійського актора!

Рецепт яєчні "Бенедикт" сподобається усім прихильникам вибагливих сніданків. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

19 липня народився британський актор та кінопродюсер Бенедикт Камбербетч, який щиросердно підтримує Україну в її боротьбі проти російської окупації. Камбербетч є сином акторів та праправнуком англійського дипломата. 

На початку повномасштабної війни Бенедикт Камбербетч
На початку повномасштабної війни Бенедикт Камбербетч публічно підримував Україну, під час виступів виносячи на сцену наш державний прапор. Також в ЗМІ були згадки про його наміри безкоштовно оселити у себе вдома родину українських біженців. 

За визначні заслуги у сфері культури та благодійності у 2015 році Камбербетч був ушанований званням Командора Британської Імперії. Він також має нагороди - "Оскар", премію BAFTA, Золотий глобус, Еммі, відзнаку Гільдії кіноакторів США. 

Бенедикт зіграв видатних фізика Стівена Гокінга, математика Алана Тюрінга та художника Вінсента Ван Гога, а у його конандойлівського персонажа - Шерлока Холмса закохались всі без винятку кіномани. Ця роль стала культовою й принесла акторові всесвітню славу. На його рахунку загалом понад 70 ролей, серед яких є й епохальні. 

З такої нагоди приготуємо французькі яйця "Бенедикт" за класичним американським рецептом. Буде смачно!

Вам знадобиться:

Для яєць пашот (на 2 порції):

  • Яйця - 2 штуки.
  • Вода - 1 л.
  • Білий оцет - від 50 до 80 мл.

Для голландського соусу (на 4 порції):

  • Жовтки - 2 штуки.
  • Вода - 3 столові ложки.
  • Вершкове масло - 125 г.
  • Лимон - чверть одного.
  • Сіль - до смаку. 
  • Каєнський/білий/чорний перець - до смаку. 

Для подачі:

  • Булочки для бургерів - 2 штуки. 
  • Скибочки бекону - 4 штуки
  • Шніт-цибуля - для прикрашання.
Яйця "Бенедикт" завжди виглядають трохи святково!
Яйця "Бенедикт" завжди виглядають трохи святково!

Як готувати: 

Розтопіть вершкове масло та перелийте до високої склянки. 
До літра киплячої води влийте 100 мл оцту (воду не соліть). Візьміть свіжі яйця, вимийте та вбийте у воронку окропу в каструлі на вогні (воронку зробіть вінчиком). Варіть яйця пашот близько 3 хвилин.

Поки варяться яйця, підготуйте хліб, розрізавши булочки навпіл чи підсмаживши тост. Наріжте бекон. Зварені - до смаку.  викладіть в холодну кип'ячену воду з льодом. 

Зробіть соус. Вбийте в окрему ємність жовтки, налийте води, замішайте, нагріваючи до + 50 С, до консистенції крему. Додайте вершкове масло - без сироватки, та лимонний сік. Посоліть та поперчіть. Підсмажте бекон на пательні, там же підсмажте булочки. 

Порада від Інформатора: викладіть на хліб бекон, яйце пашот, а зверху полийте соусом та притрусіть зеленню. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube