При відключенні світла замороженої зелені не буде: рецепти консервації на зиму

Літню ароматну зелень на зиму можна засушити чи засолити

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Також із зелені можна приготувати зелені соуси, які чудово урізноманітнять ваш зимовий стіл!

Рецепти заготовок трав на зиму, які можна зберегти під час відключень світла, сподобаються всім українським господиням! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!

Щавель та петрушка

Вам знадобиться:

  • Зелень - декілька пучків.
  • Сіль - 2 столові ложки.
  • Вода - 0,5 л.
  • Банки з закрутками. 
В цьому рецепті зелень заливається солоним розсолом.
За цим рецептом зелень заливається солоним розсолом.

Як готувати: 

Промийте зелень та скиньте на сито. Дуже просушувати не потрібно. Подрібніть зелень (так можна готувати окремо кріп, петрушку і щавель). Щільно укладіть зелень в банки. Залийте розсолом та розкладіть по невеличких баночках ємністю 200-330 мл. 

Щоб приготувати розсіл, закип'ятіть воду та дайте їй трохи остигнути, це не повинен бути окріп. Розведіть в стакані теплої води одну столову ложку солі з гіркою і залийте банки із зеленню цим розсолом. Якщо баночок багато, візьміть півлітрову банку й розчиніть в ній дві з гіркою ложки солі для розсолу. 

Порада від Інформатора: дуже жорсткі стебла трав краще відрізати, втім, якщо зелень соковита, цього можна не робити. Смачного!

Кріп та кінза

Вам знадобиться:

  • Кріп - 300 г.
  • Кінза - 300 г.
  • Сіль - 200 г.
  • Банки з закрутками. 
Є способи зберегти зелень на зиму, якщо не довіряєте заморозці в періоди відключень світла!
Є кілька способів зберегти зелень на зиму, якщо не довіряєте заморозці в періоди відключень світла!

Як готувати: 

Миту зелень поріжте дуже дрібно, вже так, як ви її потім будете використовувати для приготування страв. А далі засипте рубану зелень, щільно укладену в баночки, сіллю із розрахунку - 100 г солі на 300 г зелені. Нехай все вдасться!

Соус із зелені з часником і лимоном та оливками

Вам знадобиться:

  • Кріп - 0,5 кг. 
  • Сіль - 20 г.
  • Цукор - 10 г.
  • Лимон - цедра половини.
  • Лимонний сік - 2 чайні ложки.
  • Часник - 50 г.
  • Олія - 300 мл.
Для приготування цієї пасти вам знадобиться блендер чи кухонний комбайн.
Для приготування цієї пасти вам знадобиться блендер чи кухонний комбайн.

Як готувати: 

Помийте, просушіть на рушнику та довільно поріжте кріп. Перебийте його в блендері, додавши всі інші інгредієнти, включно з олією. Маєте вийти однорідне зелене пюре.

Розлийте соус по чистих сухих баночках, не доливаючи до верха. Зверху соус обов'язково залийте рослинною олією. Шар олії має бути не менше 1 см. Можете закрити баночки капроновими кришками, зберігайте в холодильнику. З цієї кількості продуктів ви отримаєте 1 л соусу.

За схожим рецептом разом у блендері можна перебити кріп, петрушку, кінзу і м'яту, додати лайм, лимонний сік, часник та зелені оливки без кісточок. Такий соус заливається оливковою олією. Нехай смакує!

Порада від Інформатора: заморозити ж можна майже будь-яку зелень - кріп, петрушку, кінзу, базилік, селеру, полин, шпинат, щавель, крапиву, м'яту, мелісу, зелену цибулю та цибулю-порей, часникові стрілки та черемшу тощо. Найкраще це робити у вакуумних або zip-пакетах. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube