Ця заготовка – з тонкого сала, обрізків грудинки та м’яса: і купувати нічого не потрібно
Рецепт цього консервованого холодцю сподобається всім прихильникам цієї ситної страви, особливо взимку. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Для цього рецепту можна використовувати те, що лишилося в морозилці з минулих приготувань. Напевно, у вас з часом також накопичуються обрізки від грудинки, тонкого сала і невеликі шматочки м’яса, які не вдалося використати. Ось саме для таких залишків ідеально підійде цей рецепт!
(на 3 банки по 0,5 л)
Візьміть тонке сало, обрізки грудинки та невеликий шматок м’яса, наріжте на невеликі шматочки та пропустіть через м’ясорубку. Також перемеліть в м’ясорубці кілька цибулин, моркву, часник і з’єднайте з м’ясною частиною. В отриманий фарш додайте сіль, чорний мелений перець, приправу для м’яса й ретельно все вимішайте до однорідності.
Розкладіть масу по банках і щільно закрутіть кришками. Укладіть максимально щільно й утрамбуйте. На дно каструлі постеліть рушник, поставте баночки, залийте теплою водою до верху і стерилізуйте з моменту закипання 1 годину і 45 хвилин на повільному вогні, щоб ледве кипіло.
Банки в процесі не здуються, головне – все зробити точно за рецептом. Після варіння дістаньте банки, переверніть та остудіть до кімнатної температури. Зберігати таку заготівлю можна без холодильника. Достатньо будь-якого темного місця далеко від прямих сонячних променів.
Порада від Інформатора: пробуйте не раніше, ніж через добу після остигання. Вміст банок за цей час стабілізується та стане максимально тягучим та еластичним. Можна намазувати на хліб і подавати до супів, а також додавати в каші або макарони при розігріві на сковороді. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.