Консервуємо холодець на зиму: з салом, свининою і часником

Ця заготовка – з тонкого сала, обрізків грудинки та м’яса: і купувати нічого не потрібно

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Готуйте про запас і зберігайте без холодильника!

Рецепт цього консервованого холодцю сподобається всім прихильникам цієї ситної страви, особливо взимку. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Для цього рецепту можна використовувати те, що лишилося в морозилці з минулих приготувань. Напевно, у вас з часом також накопичуються обрізки від грудинки, тонкого сала і невеликі шматочки м’яса, які не вдалося використати. Ось саме для таких залишків ідеально підійде цей рецепт!

Цей паштетик-холодчик ще порадує вас взимку!
Цей паштетик-холодчик ще порадує вас та ваших близьких в холодну пору!

Смачний холодець з обрізків 

Вам знадобиться:

(на 3 банки по 0,5 л)

  • Тонке сало зі шкірою – 1 кг.
  • Свинина – 250 г.
  • Морква – 200 г.
  • Цибуля – 200 г.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Універсальна приправа – 1 столова ложка.
  • Сіль, чорний перець – до смаку. 
Якщо за підсумком на дні банок утвориться холодець, то ви все зробили правильно.
Зберігайте таку заготівлю навіть без холодильника.

Як готувати:

Візьміть тонке сало, обрізки грудинки та невеликий шматок м’яса, наріжте на невеликі шматочки та пропустіть через м’ясорубку. Також перемеліть в м’ясорубці кілька цибулин, моркву, часник і з’єднайте з м’ясною частиною. В отриманий фарш додайте сіль, чорний мелений перець, приправу для м’яса й ретельно все вимішайте до однорідності.

Розкладіть масу по банках і щільно закрутіть кришками. Укладіть максимально щільно й утрамбуйте. На дно каструлі постеліть рушник, поставте баночки, залийте теплою водою до верху і стерилізуйте з моменту закипання 1 годину і 45 хвилин на повільному вогні, щоб ледве кипіло.

Банки в процесі не здуються, головне – все зробити точно за рецептом. Після варіння дістаньте банки, переверніть та остудіть до кімнатної температури. Зберігати таку заготівлю можна без холодильника. Достатньо будь-якого темного місця далеко від прямих сонячних променів.

Якщо за підсумком на дні банок утвориться холодець, то ви все зробили правильно.
Якщо за підсумком на дні банок утвориться холодець, то ви все зробили правильно.

Порада від Інформатора: пробуйте не раніше, ніж через добу після остигання. Вміст банок за цей час стабілізується та стане максимально тягучим та еластичним. Можна намазувати на хліб і подавати до супів, а також додавати в каші або макарони при розігріві на сковороді. Смачного! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube