Цей рецепт має справжню родзинку!
Рецепт іспанської кухні сподобається усім, хто любить гостреньке. Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Емпанада - це смачний, зігріваючий іспанський пиріг. Це одна з найстаріших іспанських страв. Слово "емпанада" буквально перекладається як "загорнути в хліб".
Цей пиріг походить з Галісії і сягає своїм корінням середньовічної Іберії. Він простий у приготуванні та неймовірно універсальний, адже його можна наповнити різноманітними інгредієнтами, як солоними, так і солодкими. Традиційно, однак, емпанада є вегетаріанським або на основі сиру. Це робить їх відносно недорогими. Тож, нумо готувати й смакувати!
Для тіста:
Для заправки:
Для начинки:
Спочатку приготуйте тісто. У великій мисці розітріть борошно, сіль і масло, поки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі. Змішайте яйце і оцет з 75 мл холодної води, а потім додайте в миску з сухими інгредієнтами. Швидко перемішайте столовим інструментом, а потім вимішайте тісто руками.
Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, ще раз коротко вимісіть, потім сформуйте кулю. Розкачайте на диск, загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин.
Тим часом готуємо соус. Розігрійте олію на сковороді, обсмажте червону цибулю, помішуючи протягом п'яти хвилин, поки вона не розм'якне. Додайте спеції, смажте ще хвилину, потім додайте помідори, цукор і оцет. Добре приправте, а потім тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин, доки соус не перетвориться на густу, глянцеву підливу. Зніміть з вогню і залиште охолоджуватися.
Переходимо до начинки. Розігрійте олію на сковороді, потім обережно обсмажте цибулю, помішуючи протягом п'яти хвилин, поки вона не стане м'якою. Додайте бекон, часник, спеції та орегано і смажте, помішуючи ще п'ять хвилин, доки бекон не випустить жир. Додайте нарізані кубиками овочі та хересний оцет, щедро приправте, а потім готуйте на повільному вогні три-чотири хвилини, поки вони не стануть м'якими. Перекладіть в миску, дайте охолонути, потім перемішайте з петрушкою та твердим сиром.
Розділіть тісто на вісім рівних частин, розкачати кожну з них у тонкий диск діаметром близько 15 см. Обріжте краї, щоб зробити їх акуратними, а потім ложкою викладіть восьму частину начинки в центр кожного кружечка тіста. Змастіть по всьому краю збитим яйцем, зліпіть тісто у формі пиріжків емпанада й припечатайте.
Розігрійте духовку до 200°C й застеліть два дека жиронепроникним папером. Викладіть по чотири емпанади на кожне деко, змастіть зверху збитим яйцем і випікайте 30 хвилин до золотистої скоринки.
Порада від Інформатора: вийміть готові емпанада, дайте охолонути протягом 10 хвилин і подавайте теплими з соусом або охолодіть до кімнатної температури і подавайте з зеленню, сметаною та томатним соком або темним пивом!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.