Національний обід Джамали: азу по-татарськи

Азу - це гарнір з овочами та м'ясом одночасно

Рецепт, їжа, продукти, кухня, харчування, корисні поради, лайфхак
Джамала й сама чудово готує

Рецепт м'ясної татарської страви - азу - сподобається всім прихильникам татарської кухні. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

27 серпня народилась українська співачка та актриса, народна артистка України Джамала.

Джамала/Jamala
Нині Джамала - мама трьох синів, і вдома вона готує.

З цієї нагоди приготуємо класичну татарську страву з м'яса - за рецептом популярного українського шефа Євгена Клопотенка. Це страва з картоплею, томатами та яловичиною. Моркву додають не в кожному її варіанті, але в цьому рецепті вона надасть азу трошки солодкості. Тож готуйте татарське азу, щоб відкрити для себе нові смаки!

Вам знадобиться: 

  • Яловичина - 500 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Солоні огірки - 3-5 штук.
  • Томати - 2 штуки.
  • Томатна паста - 2 столові ложки.
  • Картопля - 4-5 штук. 
  • Вершкове масло - 2 столові ложки.
  • Соняшникова олія - 3 столові ложки.
  • Спеції (сіль, перець, тмин) - до смаку.
  • Кінза - 10 гілочок.
  • Вода - 200 мл.
Азу – страва татарської кухні з яловичини та тушкованих овочів.
Азу – страва татарської кухні з яловичини та тушкованих овочів.

Як готувати:

Яловичину наріжте середніми кубиками. Очистіть цибулину, розріжте навпіл і наріжте тонкими півкільцями. Солоні огірки наріжте кружальцями середньої товщини. Томати наріжте великими кубиками. Морквину обчистіть і наріжте півкільцями.

Розігрійте пательню з соняшниковою олією і підсмажте шматочки яловичини до утворення скоринки. Додайте на пательню нарізані овочі та готуйте ще 2-3 хвилини. Всипте спеції, посоліть на смак. Додайте томатну пасту і нарізані кружальцями солоні огірки.

Влийте на пательню воду. Перемішайте і тушкуйте 10 хвилин на маленькому вогні до готовності м'яса. Картоплю обчистіть і наріжте великими кубиками. Розігрійте іншу пательню та обсмажте картоплю на вершковому маслі.

Додайте другу частину спецій і трохи солі. Смажте картоплю на середньому вогні до готовності.
З'єднайте картоплю з м'ясом і овочами в одній великій спільній ємності. Протушкуйте все разом декілька хвилин.

Порада від Інформатора: при подачі порубайте листя кінзи та додайте до тарілок!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube