Азу - це гарнір з овочами та м'ясом одночасно
Рецепт м'ясної татарської страви - азу - сподобається всім прихильникам татарської кухні. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
27 серпня народилась українська співачка та актриса, народна артистка України Джамала.
З цієї нагоди приготуємо класичну татарську страву з м'яса - за рецептом популярного українського шефа Євгена Клопотенка. Це страва з картоплею, томатами та яловичиною. Моркву додають не в кожному її варіанті, але в цьому рецепті вона надасть азу трошки солодкості. Тож готуйте татарське азу, щоб відкрити для себе нові смаки!
Яловичину наріжте середніми кубиками. Очистіть цибулину, розріжте навпіл і наріжте тонкими півкільцями. Солоні огірки наріжте кружальцями середньої товщини. Томати наріжте великими кубиками. Морквину обчистіть і наріжте півкільцями.
Розігрійте пательню з соняшниковою олією і підсмажте шматочки яловичини до утворення скоринки. Додайте на пательню нарізані овочі та готуйте ще 2-3 хвилини. Всипте спеції, посоліть на смак. Додайте томатну пасту і нарізані кружальцями солоні огірки.
Влийте на пательню воду. Перемішайте і тушкуйте 10 хвилин на маленькому вогні до готовності м'яса. Картоплю обчистіть і наріжте великими кубиками. Розігрійте іншу пательню та обсмажте картоплю на вершковому маслі.
Додайте другу частину спецій і трохи солі. Смажте картоплю на середньому вогні до готовності.
З'єднайте картоплю з м'ясом і овочами в одній великій спільній ємності. Протушкуйте все разом декілька хвилин.
Порада від Інформатора: при подачі порубайте листя кінзи та додайте до тарілок!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.