19 серпня в Коломиї на Франківщині відзначають День міста. З цієї нагоди приготуємо стародавні коломийські книдлі
Рецепт картопляних книдлів сподобається всім поціновувачам автентичної української кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
19 серпня в Коломиї на Франківщині відзначають День міста. З цієї нагоди приготуємо стародавні коломийські книдлі - старовинний рецепт української кухні!
Натріть сиру картоплю, вичавіть та злийте зайву рідину. Далі туди ж натріть відварену в мундирі та очищену картоплю. Додайте сире яйце, половину крохмалю, сіль, перець. Вимішайте та виліпіть невеликого розміру - як середня котлетка - книдлі.
В холодну воду додайте 2 чайні ложки крохмалю, що залишилися, перемішайте та влийте в киплячу воду в каструльці. Киньте туди ж книдлі, нехай закиплять, проваріть ще 3-4 хвилини, вийміть шумівкою. На пательні підсмажте бекон або сало впродовж 3-4 хвилин, додайте цибулю та паприку, перемішайте й смажте ще 4-5 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте книдлі зі шкварками та сметаною. Смачного!
@mil_alexx_pp 😍КОЛОМИЙСЬКІ КНИГЛІ ще один цікавий і давній гуцульський рецепт ⠀ ✔️ Маленьке прохання - якщо зберегли собі рецепт, скиньте в коментарі ➕ і поставте ❤️, мені це дуже важливо🙏 ✅Нам знадобиться: 🔹400г сирої картоплі 🔹400г картоплі вареної в мундирі🥔 🔹4ч.л крохмалю 🔹1 яйце🥚 🔹 сіль, перець🧂 для зажарки 🔹 90г сала чи бекону 🔹 130г цибулі 🔹копчена паприка + 🔹100г холодної води+2ч.л крохмалю ⏳час приготування: 35хв 📊КБЖВ на 100г(без зажарки) :К.98 Б.2.3 Ж.0.7 В.20 🕰Прийом: обід ⚖️вага всієї порції - 1100г #книдлі #картошка #картопля #кнедлики #картоха #food #кулінарнийблог #українськакухня #гуцульськийблог #банош #рецепты #обід ♬ Cooking Time - Lux-Inspira
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.