Ковбойська ікра та севіче: що приготувати, коли немає часу
Трапляється, що в холодильнику тільки банка бобів, цибулина й пару томатів - не біда.
Трапляється, що в холодильнику тільки банка бобів, цибулина й пару томатів - не біда.
Рецепти страв, які легко приготувати, коли ви вмираєте з голоду, а в будинку немає нічого на вечерю, сподобаються геть усім! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Тости з сардиною
Сардини насправді потребують лише хорошого хліба і трохи хрусткої цибулі, щоб відтінити їхній смак.
Вам знадобиться:
- Хліб на заквасці з хрусткою скоринкою - 4 скибочки.
- Часник - 1 зубчик.
- Вершкове масло - 50 г.
- Помідор - 1 великий.
- Сардини - 1 банка (без кісток).
- Червона цибуля - ¼ штуки.
- Оливкова олія - для збризкування.
- Свіжий лимонний сік - до смаку.
- Морська сіль пластівцями.
- Чорний мелений перець крупного помелу.
- Свіже листя базиліка, за бажанням.
Як готувати:
Підсмажте хліб з обох боків під грилем або в тостері. Поки тост ще теплий, одразу ж натріть його (агресивно!) зрізаною стороною зубчика часнику, потім щедро змащуємо тост вершковим маслом. Зверху на масло викладіть скибочки помідорів і злегка підсоліть їх.
Зверху на помідори викладіть сардини, а потім скибочки цибулі. Збризніть оливковою олією та лимонним соком, посоліть і поперчіть.
Порада від Інформатора: за бажанням прикрасьте тости базиліком і подавайте до столу.
Мексиканське севіче з рибою
Вам знадобиться:
- Біла риба - 200-250 г.
- Томат - 1-2 штуки.
- Огірок - 1-2 штуки.
- Червона цибуля - 1 штука.
- Лайм- 1 штука.
- Гострий перчик - 1 штука.
Як готувати:
Відваріть або протушкуйте філе білої риби. Поріжте кубиками середнього розміру томати й огірки, покришіть цибулю.
Для приготування севіче в мексиканському стилі змішайте рибу з помідорами, огірками, червоною цибулею, халапеньйо та полийте все соком лайма.
Порада від Інформатора: подавайте з гострими чипсами.
Салат "Ковбойсбка ікра" або "Техаська ікра"
Вам знадобиться:
- Квасоля - 200 г.
- Кукурудза - 150 г.
- Помідори - 1 штука.
- Цибуля - 1 штука.
- Перчик халапеньо - пловинка.
- Олія - до смаку.
- Сіль - до смаку.
- Залень - до смаку.
Як готувати:
Змішайте консервовану квасолю, солодку кукурудзу, порізаний кубиками томат і цибулю, додайте гострий перчик, посоліть. Порвіть зелень - кріп чи петрушку - та збризніть салат олією. Смачного!
Порада від Інформатора: найкраще використовувати для літніх салатів червону або солодку цибулю.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.