Рецепт турецьких фрикадельок з ароматними спеціями та булгуром
Рецепт турецьких фрикадельок, що їдять сирими, сподобається усім поціновувачам незвичайних кулінарних страв. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Ті, хто не знайомий з турецькою кухнею, можуть не знати, що однією з найпопулярніших і найпоширеніших страв країни, яку можна знайти в тисячах кіосків, є "чиг-кефте" або кнедлі (американці називають їх мітболами) - турецькі фрикадельки. Й хоча це буквально перекладається як "сира фрикаделька", вона має ще один сюрприз: найчастіше її готують з повністю веганських інгредієнтів.
Традиційно ці фрикадельки містять суміш сирого яловичого фаршу, булгуру та багато спецій і зелені. Але коли у 2008 році страву заборонили до продажу відповідно до санітарних норм ЄС, більшість виробників перейшли на безм'ясну версію з булгуру та горіхів, загорнуту в коржик з руколою, петрушкою, салатом айсберг, томатами й гранатовим сиропом.
За останні два десятиліття по всій Туреччині з'явилися численні мережі, де подають цю дешеву, свіжу й смачну закуску. Це зробило її улюбленою серед студентів і всіх, хто шукає недорогий перекус на ходу.
За винятком зелені, гранатового соусу та оливкової олії, змішайте всі інгредієнти разом і ретельно вимішуйте близько години. Додайте решту інгредієнтів і вимішуйте ще 10 хвилин. Сформуйте невеликі шматочки у формі "пальчиків".
Порада від Інформатора: подавайте разом з салатом айсберг, руколою та лимонними дольками. В цьому рецепті у вас вийде внедлів на 8-10 персон.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.