Турецькі мітболи чиг-кефте: їсти сирими

Читать на русском

Рецепт турецьких фрикадельок з ароматними спеціями та булгуром

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, фрикадельки, харчування, корисні поради, лайфхак
Турецькі фрикадельки - один з найпопулярніших фаст-фудів країни

Рецепт турецьких фрикадельок з ароматними спеціями та булгуром

Рецепт турецьких фрикадельок, що їдять сирими, сподобається усім поціновувачам незвичайних кулінарних страв. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Ті, хто не знайомий з турецькою кухнею, можуть не знати, що однією з найпопулярніших і найпоширеніших страв країни, яку можна знайти в тисячах кіосків, є "чиг-кефте" або кнедлі (американці називають їх мітболами) - турецькі фрикадельки. Й хоча це буквально перекладається як "сира фрикаделька", вона має ще один сюрприз: найчастіше її готують з повністю веганських інгредієнтів.

Традиційно ці фрикадельки містять суміш сирого яловичого фаршу, булгуру та багато спецій і зелені. Але коли у 2008 році страву заборонили до продажу відповідно до санітарних норм ЄС, більшість виробників перейшли на безм'ясну версію з булгуру та горіхів, загорнуту в коржик з руколою, петрушкою, салатом айсберг, томатами й гранатовим сиропом.

За останні два десятиліття по всій Туреччині з'явилися численні мережі, де подають цю дешеву, свіжу й смачну закуску. Це зробило її улюбленою серед студентів і всіх, хто шукає недорогий перекус на ходу.

Турецькі студенти обожнюють ці кнедлі.
Так виглядають фрикадельки, до яких ми звикли.

Рецепт чиг-кефте

Вам знадобиться:

  • Булгур - 1 кг.
  • Яловичий фарш - 600 г.
  • Томати - 3 штуки (перетерти). 
  • Цибуля - 1 штука. 
  • Часник - 6 зубчиків.
  • Чорний перетертий перець - 1 столова ложка.
  • Білий перетертий перець - 1 столова ложка.
  • Червоний перець в пластівцях - 2 столові ложки.
  • Кмин - 1 столова ложка.
  • Будь-які пряні трави до смаку - 1 столова ложка.
  • Томатна паста - 2 столові ложки. 
  • Оливкова олія - 250 мл. 
  • Гранатовий сік чи сироп - склянка 200 мл / півсклянки 100 мл. 
  • Сіль - 1 чайна ложка. 
  • Кунжут - дрібка.
  • Лимон - кілька часток для подачі. 
  • Зелень: дрібно нарізана зелена цибуля, петрушка та листя свіжої м'яти до смаку. 
А ось такий вигляд мають сирі туецькі кнедлі, популярні на Сході країни. Турецькі студенти обожнюють ці кнедлі.
А ось такий вигляд мають сирі турецькі фрикадельки, популярні на Сході країни. Турецькі студенти обожнюють ці кнедлі.

Як готувати:

За винятком зелені, гранатового соусу та оливкової олії, змішайте всі інгредієнти разом і ретельно вимішуйте близько години. Додайте решту інгредієнтів і вимішуйте ще 10 хвилин. Сформуйте невеликі шматочки у формі "пальчиків".  

Порада від Інформатора: подавайте разом з салатом айсберг, руколою та лимонними дольками. В цьому рецепті у вас вийде внедлів на 8-10 персон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.