Турецькі мітболи чиг-кефте: їсти сирими
Рецепт турецьких фрикадельок з ароматними спеціями та булгуром
Рецепт турецьких фрикадельок з ароматними спеціями та булгуром
Рецепт турецьких фрикадельок, що їдять сирими, сподобається усім поціновувачам незвичайних кулінарних страв. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Ті, хто не знайомий з турецькою кухнею, можуть не знати, що однією з найпопулярніших і найпоширеніших страв країни, яку можна знайти в тисячах кіосків, є "чиг-кефте" або кнедлі (американці називають їх мітболами) - турецькі фрикадельки. Й хоча це буквально перекладається як "сира фрикаделька", вона має ще один сюрприз: найчастіше її готують з повністю веганських інгредієнтів.
Традиційно ці фрикадельки містять суміш сирого яловичого фаршу, булгуру та багато спецій і зелені. Але коли у 2008 році страву заборонили до продажу відповідно до санітарних норм ЄС, більшість виробників перейшли на безм'ясну версію з булгуру та горіхів, загорнуту в коржик з руколою, петрушкою, салатом айсберг, томатами й гранатовим сиропом.
За останні два десятиліття по всій Туреччині з'явилися численні мережі, де подають цю дешеву, свіжу й смачну закуску. Це зробило її улюбленою серед студентів і всіх, хто шукає недорогий перекус на ходу.
Рецепт чиг-кефте
Вам знадобиться:
- Булгур - 1 кг.
- Яловичий фарш - 600 г.
- Томати - 3 штуки (перетерти).
- Цибуля - 1 штука.
- Часник - 6 зубчиків.
- Чорний перетертий перець - 1 столова ложка.
- Білий перетертий перець - 1 столова ложка.
- Червоний перець в пластівцях - 2 столові ложки.
- Кмин - 1 столова ложка.
- Будь-які пряні трави до смаку - 1 столова ложка.
- Томатна паста - 2 столові ложки.
- Оливкова олія - 250 мл.
- Гранатовий сік чи сироп - склянка 200 мл / півсклянки 100 мл.
- Сіль - 1 чайна ложка.
- Кунжут - дрібка.
- Лимон - кілька часток для подачі.
- Зелень: дрібно нарізана зелена цибуля, петрушка та листя свіжої м'яти до смаку.
Як готувати:
За винятком зелені, гранатового соусу та оливкової олії, змішайте всі інгредієнти разом і ретельно вимішуйте близько години. Додайте решту інгредієнтів і вимішуйте ще 10 хвилин. Сформуйте невеликі шматочки у формі "пальчиків".
Порада від Інформатора: подавайте разом з салатом айсберг, руколою та лимонними дольками. В цьому рецепті у вас вийде внедлів на 8-10 персон.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.