А ще мексиканський салат з авокадо й часником
Рецепти тако з куркою, соусу сальса та мексиканського салату сподобаються усім, хто любить мексиканську кухню. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно захочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару- трійку страв для мексиканського пікніка. Чим не привід відчути себе мексиканцями!
Цибулю, помідори, зелень і перець промийте у проточній воді та обсушіть. Обчистіть цибулю. З болгарського перцю видаліть плодоніжку та насіння.
Підготуйте сковороду, але олію поки не наливайте. Поставте на середній вогонь. Протягом 10-15 секунд просушіть кожен коржик чи шматочок лаваша на сковороді з обох боків. Після чого відразу складіть коржики навпіл і викладіть їх на тарілку.
Куряче філе вимийте, наріжте дрібними шматочками. Налийте в сковороду олію і помістіть туди нарізане куряче філе. Посипте сіллю та спеціями. Обсмажуйте протягом 4 хвилин.
Цибулю дрібно наріжте, те саме проробіть і з перцем чилі. Додайте їх до курки. Болгарський перець наріжте соломкою і також відправте в сковороду. Влийте дві чайні ложки соєвого соусу.
Потім протягом 5-6 хвилин обсмажуйте куряче філе з овочами, після чого додайте нарізаний помідор і томатну пасту. Добре перемішайте всі інгредієнти, додайте 30 мл води. Тушіть курку з овочами 5 хвилин. Зніміть із вогню.
Розгорніть коржики й викладіть на них начинку. Постарайтеся рівномірно розподілити начинку з курки та овочів між усіма коржами.
Порада від Інформатора: прикрасьте тако зеленню та смакуйте з чорним або білим квасом, пивом чи томатним соком!
Помідори ріжемо маленькими кубиками, приблизно по 5 мм. Дрібно ріжемо кінзу, паприку, цибулю та невеликий болгарський перець. Всі інгредієнти змішуємо, поливаємо лимонним соком, солимо, перчимо до смаку.
Порада від Інформатора: від болгарського перцю тут можна відмовитись. За бажання інгредієнти до сальси можна злегка пюрувати блендером або роздавити ложкою або вилкою.
Авокадо обчистіть, видаліть кісточки, м'якуш розімніть у пюре. З лайма вичавіть сік, достатньо буде 1 чайної ложки. Цибулю й помідори наріжте кубиками. Дрібно покришіть часник, нарубайте кінзу.
У середній мисці перемішайте пюре авокадо, сік лайма та сіль. Вмішайте цибулю, кінзу, помідори та часник. Додайте каєнський перець.
Порада від Інформатора: щоб салат вийшов насиченішим, перед вживанням охолодіть його.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.