Рецепти песто з квасолі та мигдалю і качка-гриль на вині з огірками та м'ятою
Рецепти песто та качиних грудок сподобаються усім, хто любить італійську кухню. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно хочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару страв для італійського пікніка - все просто й атмосферно, прямо як в Італії!
Це чудовий свіжий соус для пасти, але його також можна подавати до тостів, бутербродів, відвареного рису або протушеного шпинату.
Доведіть до кипіння каструлю з мигдалем, щоб він трохи розм'як. Бланшуйте квасолю протягом 2 хвилин, потім вийміть разом з мигдалем і відкиньте в миску з холодною водою. Вийміть квасолю зі стручків покладіть у миску з мигдалем.
У кухонному комбайні або у великій ступці з товкачем швидко збийте або розітріть часник, базилік і дрібку солі до стану однорідної пасти. Додайте квасолю та мигдаль і знову перемішайте. Насамкінець додайте сир і оливкову олію.
Порада від Інформатора: подавайте з більшою кількістю сиру, до пасти з твердих сортів.
Наріжте качку смужками через шкіру, але намагайтеся не надто глибоко врізатися в м'ясо. Посоліть з обох боків.
Зробіть заправку, розчавивши зубчик часнику і змішавши з хересом або червоним винним оцтом, оливковою олією і цукром. Додайте до цієї суміші кілька горошин свіжорозтертого чорного перцю.
За допомогою ножа для чищення видаліть смужки шкірки з огірка. Наріжте його кружальцями товщиною приблизно 1 см. Злегка посоліть і відкладіть убік, поки розігріваєте сковороду-гриль на середньому вогні.
Злегка змастіть шкіру качиних грудок невеликою кількістю оливкової олії і покладіть їх на середину гриля шкірою донизу. Сковорода повинна бути достатньо гарячою, щоб вони не прилипли, але не настільки, щоб пригоріли. Смажити на грилі, час від часу піднімаючи і перекладаючи м'ясо. Через 10 хвилин шкіра стане золотистою та хрусткою. Переверніть качині грудки і готуйте ще 2 хвилини, потім покладіть на один бік на півтори хвилини, а потім на інший, так само. Нарешті, готуйте ще 3 хвилини шкірою догори.
Відкладіть на тарілку, щоб відпочити, поки ви займаєтеся огірками. Злийте зайвий жир і смажте огірки на грилі по 2 хвилини з кожного боку, а коли вони будуть готові, викладіть їх до качки. Наріжте качку тонкими смужками впоперек і викладіть на тарілку з огірками, порваним листям м'яти та естрагонного полину та заправте оцтом.
Порада від Інформатора: м'ясо при смаженні швидко виділить багато жиру. Приблизно через 5 хвилин злийте його і, коли він охолоне, поставте в холодильник для майбутнього смаження картоплі.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.