Пікнік по-італійськи: песто та качині грудки на вині

Читать на русском

Рецепти песто з квасолі та мигдалю і качка-гриль на вині з огірками та м'ятою

Читать на русском
Рецепт, продукти, їжа, харчування, корисні поради, лайфхак
Ці страви готуються напрочуд швидко

Рецепти песто з квасолі та мигдалю і качка-гриль на вині з огірками та м'ятою

Рецепти песто та качиних грудок сподобаються усім, хто любить італійську кухню. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно хочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару страв для італійського пікніка - все просто й атмосферно, прямо як в Італії! 

Песто з квасолі та мигдалю

Це чудовий свіжий соус для пасти, але його також можна подавати до тостів, бутербродів, відвареного рису або протушеного шпинату. 

Вам знадобиться:

  • Мигдаль (подрібнений) - 30 г.
  • Квасоля - 150 г (близько 500 г в стручках).
  • Часник (очищений) - ½ зубчика.
  • Базилік - ½ невеликого пучка.
  • Пармезан - 40 г.
  • Оливкова олія - 5 столових ложок.

Як готувати: 

Доведіть до кипіння каструлю з мигдалем, щоб він трохи розм'як. Бланшуйте квасолю протягом 2 хвилин, потім вийміть разом з мигдалем і відкиньте в миску з холодною водою. Вийміть квасолю зі стручків покладіть у миску з мигдалем.

У кухонному комбайні або у великій ступці з товкачем швидко збийте або розітріть часник, базилік і дрібку солі до стану однорідної пасти. Додайте квасолю та мигдаль і знову перемішайте. Насамкінець додайте сир і оливкову олію.

Порада від Інформатора: подавайте з більшою кількістю сиру, до пасти з твердих сортів. 

Спробуйте ці страви італійської кухні, і ви готуватимете їх знову.
Спробуйте ці страви італійської кухні, і ви готуватимете їх знову.

Качка-гриль на вині з огірками та м'ятою

Вам знадобиться:

  • Качині грудки - 550 г.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Херес або червоний винний оцет - 3 столові ложки.
  • Оливкова олія - 3 столові ложки, плюс трохи більше.
  • Чорний перець - до смаку.
  • Огірки - 2 штуки.
  • М'ята - 2 гілочки.
  • Полин - 2 гілочки.
  • Цукор - 1 чайна ложка.

Як готувати: 

Наріжте качку смужками через шкіру, але намагайтеся не надто глибоко врізатися в м'ясо. Посоліть з обох боків.

Зробіть заправку, розчавивши зубчик часнику і змішавши з хересом або червоним винним оцтом, оливковою олією і цукром. Додайте до цієї суміші кілька горошин свіжорозтертого чорного перцю.

За допомогою ножа для чищення видаліть смужки шкірки з огірка. Наріжте його кружальцями товщиною приблизно 1 см. Злегка посоліть і відкладіть убік, поки розігріваєте сковороду-гриль на середньому вогні.

Злегка змастіть шкіру качиних грудок невеликою кількістю оливкової олії і покладіть їх на середину гриля шкірою донизу. Сковорода повинна бути достатньо гарячою, щоб вони не прилипли, але не настільки, щоб пригоріли. Смажити на грилі, час від часу піднімаючи і перекладаючи м'ясо. Через 10 хвилин шкіра стане золотистою та хрусткою. Переверніть качині грудки і готуйте ще 2 хвилини, потім покладіть на один бік на півтори хвилини, а потім на інший, так само. Нарешті, готуйте ще 3 хвилини шкірою догори.

Відкладіть на тарілку, щоб відпочити, поки ви займаєтеся огірками. Злийте зайвий жир і смажте огірки на грилі по 2 хвилини з кожного боку, а коли вони будуть готові, викладіть їх до качки. Наріжте качку тонкими смужками впоперек і викладіть на тарілку з огірками, порваним листям м'яти та естрагонного полину та заправте оцтом.

Порада від Інформатора: м'ясо при смаженні швидко виділить багато жиру. Приблизно через 5 хвилин злийте його і, коли він охолоне, поставте в холодильник для майбутнього смаження картоплі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.