Рецепти густого рагу з овочами, маринованої тріски та йогурту.
Рецепти густого рагу з овочів, маринованої тріски та йогурту сподобаються усім прихильникам рецептів з історією. Готувати їх просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Вікінги - землероби й мореплавці Балтійського узбережжя Норвегії, Швеції та Данії - харчувалися м'ясом птиці, овочами, фруктами і зерновими. З м'яса здебільшого варилося густе рагу з овочами, сіллю та приправами, яке подавали з бездріжджовим хлібом.
До страв часто додавали різноманітні трави та спеції, зокрема коріандр і кмин, а також вершкове масло з молока та вершків. Вікінги вміли робити сир та йогурт, схожий на грецький, його називали - скирт. Його змішували з кашами.
Риба також була основним продуктом харчування вікінгів і становила близько 25% їхнього раціону. Оселедець і тріска широко вживалися в їжу, їх коптили, маринували або в'ялили.
У якості десерту вікінги полюбляли перекушувати сухофруктами, які подавали з медом. З меду також робили міцну медовуху на диких дріжджах, бузині, вишні, шипшині, яблуці, з кардамоном та перцем.
Пропонуємо приготувати разом з Інформатором обід в стилі вікінгів - густе овочеве рагу, мариновану рибу та йогурт без без йогуртниці і заквасок! Нумо вражати кулінарними традиціями різних народів рідних і близьких.
Свіжу тріску очистіть, потім видаліть голову і хвіст, обріжте плавники і розпоріть черево, видаліть нутрощі. Гарненько промийте рибу всередині і зовні, краще 2-3 рази, потім обсушіть серветками.
Наріжте рибку шматочками близько 2-3 сантиметрів в товщину, перекладіть рибу в миску. Засипте тріску сіллю і залиште на добу, потім дістаньте рибу і промийте її, перекладіть в миску.
У каструлю налийте воду, стільки, щоб вона імовірно покрила рибу. Поставте каструлю з водою на вогонь, додайте перець, лавровий лист, щіпку солі і цукор.
Доведіть воду до кипіння і залийте рибу, знову залиште на добу.
Потім злийте маринад і просушіть рибу серветками, змастіть кожен шматочок оливковою олією і зберігайте рибу в холодильнику.
Порада від Інформатора: таким же чином ви зможете зробити не тільки тріску, а й інші види білої, червоної риби. Таку рибку можна подавати як окрему закуску або використовувати для приготування інших страв, наприклад, для бутербродів або салату.
Картоплю, цибулю та моркву попередньо почистіть та помийте. Капусту очистіть від верхніх листів і також помийте. Картоплю й цибулю наріжте великими кубиками. Моркву натріть на дрібній тертці. Капусту поріжте соломкою.
Обсмажте картоплю на розігрітій сковороді з олією 7-8 хвилин, до напівготовності. Додайте сіль, перець та за бажанням приправу для картоплі. Викладіть картоплю у каструлю.
Обсмажте цибулю на розігрітій сковороді з олією 3-4 хвилини, до легкої золотистості. Додатйте до цибулі моркву. Смажте ще, помішуючи, 4-5 хвилин до м'якості моркви. Трохи присоліть у процесі. Викладіть цибулю з морквою до картоплі в каструлю.
На розігрітій сковороді з олією обсмажте капусту (під кришкою, іноді помішуючи) 10-12 хвилин. За бажання додайте соєвий соус, посоліть, поперчіть. Викладіть капусту до раніше підготовлених овочів у каструлю. Все перемішайте. Додатйте воду й 2-3 столові ложки рослинної олії.
Гасіть овочеве рагу на середньому вогні під кришкою, іноді помішуючи, 20-30 хвилин. Овочеве рагу готове.
Порада від Інформатора: прикрасьте страву зеленню і подавайте до столу теплим. Також до такого рагу під час приготування можна додавати томати й часник.
Молоко доводимо до кипіння. Охолоджуємо до температури 40-45 градусів. Додаємо йогурт. Розливаємо у скляні ємності. Закутуємо рушником і залишаємо на 8-10 годин при кімнатній температурі. Все, йогурт готовий, смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.