Рецепти риби по-єгипетськи, салату з динею та прошуто й омлету з інжиром
Рецепти риби по-єгипетськи, салату з динею та прошуто й омлету з інжиром сподобаються усім прихильникам пікантних страв. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Про стародавній Єгипет ми знаємо, здавалось би, багато чого. Зокрема про те, як ховали статусних членів цього древнього суспільства та як будували видатні гробниці у формі пірамід. Але як жили фараони, що вони їли - це не менш важливо, ніж те, яким богам вони вклонялися і які прикраси носили.
Виявляється єгиптяни-землероби були досить всеїдними. Вони готували з добре відомих і нині культур, як от цибуля, часник, редис, горох і всі бобові, огірки, капуста. Також поширеними були мед, яйця, оливкова олія, молоко, риба і зерно. Все це також входило і до раціону фараонів - правителів стародавнього Єгипту. Щоправда до їхніх трапез додавали більш вартісні продукти на кшталт кокосів, винограду, інжиру, фініків, кавунів, динь, пагонів папірусу чи навіть листя мімози.
Сьогодні ж ми приготуємо рибу по-єгипетськи, салат з динею та прошуто й омлет з інжиром.
Змішати сік 1/4 лимона, сіль, дрібно натертий імбир. Рибу поріжте на порційні шматки, перемішайте з лимонною сумішшю, залиште на 10 хвилин.
Шматки риби обваляйте в борошні, змішаному із сіллю і червоним перцем, швидко обсмажте на сильному вогні так, щоб зверху була скоринка, а зсередини риба залишилася сируватою.
Обсмажте дрібно нарізані цибулю і часник до золотистого кольору, додайте промиті і обсушені родзинки, половину горіхів - крупно подрібнених. Другу частину горіхів потрібно покришити як можна дрібніше, або змолоти і додати у засмажку, коли цибуля вже повністю засмажиться. Далі введіть у цю суміш протерті без шкірки помідори і сік 1/4 лимона, і тушкуйте ще 4-5 хв, посоліть, поперчіть.
У товстостінну каструлю або жаровню укладіть шарами рибу і засмажку. Перший і останній шар - засмажка. Поставте на вогонь і після закипання тушкуйте на слабкому вогні 10-15 хв, можна у мікрохвильовці 5 хв на максимальній потужності, ще 5 хв - на 1/2 потужності.
Розбиваємо в миску яйця, додаємо молоко, ретельно перемішуємо. Нарізаємо шматочками інжир. Прогріваємо чебрець і розмарин у рослинній олії. Додаємо часник, виймаємо спеції, додаємо інжир.
Вливаємо яєчну суміш, посипаємо пелюстками мигдалю, солимо. Прикрашаємо розмарином, посипаємо паприкою та викладаємо скибочки інжиру.
Наріжте м'якоть дині кубиками, а прошуто обережно порвіть руками на невеликі частини. Вимиті салат корн і руколу викладіть на тарілку.
Свіжовичавлений лимонний сік змішайте з оливковою олією і додайте сіль та перець до вашого смаку. На листя салату помістіть шматочки дині і шинки. Полийте салат заправкою, додайте майоран.
Порада від Інформатора: подавайте відразу ж після приготування. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.