Кінець сезону хурми: королівська страва наостанок

Готуємо дієтичні салат та запіканку

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Хурма - корисна для здоров'я, і це беззаперечний факт.

Рецепти страв з хурмою сподобаються всім шанувальникам цього терпкувато-солодкого плоду. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Хурма - це ягода, що чудово рятує від стресу. Крім того, вона багата клітковиною та поживними речовинами, є джерелом мінералів, вітамінів та антиоксидантів. А ще вона покращує діяльність серця, зору, знижує запалення.

Салат з хурмою, журавлиною й сиром

Вам знадобиться:

  • Хурма – 1 штука (крупна).
  • Салатна зелень – 1 пучок.
  • Насіння соняха – жменя. 
  • Волоські горіхи – жменя. 
  • Бринза – 70 г.
  • Моцарела – 50 г. 
  • Цибуля – половинка.
  • Мандарини – 2 штуки (дрібні).
  • Журавлина (сушена або свіжа) – жменя.
  • Оливкова олія – 1 столова ложка.
  • Гранатовий сік – 2-3 столові ложки.
  • Оцет – 1 столова ложка.
  • Лимон – половинка. 
  • Чорний перець, сіль, цукор – до смаку.
  • Кленовий сироп (можна взяти мед) – 3-5 столових ложок.
Цей чудовий салат виглядає ось так святково!
Цей чудовий салат виглядає вельми святково!

Як готувати:

У сковороді змішайте волоські горіхи, насіння соняшника і підсмажте, помішуючи, на середньому вогні 5-6 хвилин, поки суміш не стане золотистою. Обсмажте в кленовому сиропі чи меді. 

Після цього викладіть насіння на тарілку, додайте трохи солі і дайте охолонути. У великій мисці змішайте зелень, часточки хурми, мандарини та журавлину. Потім додайте невеликі шматочки моцарели і насіння, що остигло. Додайте мед, добре все перемішайте.

В окремій мисці приготуйте заправку для салату. Для цього збийте разом лимонний сік, бальзамічний оцет, гранатовий або журавлинний сік та оливкову олію. Наприкінці додайте сіль та перець до смаку.

Порада від Інформатора: залийте салат заправкою, що вийшла й подавайте до столу! Цибулю для цього салату можна замаринувати в оцті, для цього наріжте її напівкільцями, збризніть оцтом, посипте цукром та залиште на 15 хвилин. 

Хурма надасть запіканці особливо присмаку й аромату!
Хурма надасть запіканці особливо присмаку й аромату!

Запіканка з хурмою

Вам знадобиться:

  • Сир (будь-якої жирності) – 500 г.
  • Яйця – 2-3 штуки.
  • Цукор – 2 столові ложки.
  • Борошно - 2 столові ложки. 
  • Сіль – дрібка.
  • Сметана - 2 столові ложки. 
  • Хурма – штука.
  • Кориця – 10 г.

Як готувати:

Змішайте сир, яйця, замінник цукру або цукор, борошно, дрібку солі, сметану і перетріть все до однорідної маси, можна товкачкою для картоплі або виделкою. Перелийте масу в форму для випічки, застелену пергаментом, викладіть зверху шматочки хурми й присипте запіканку корицею. 

Випікайте 40-45 хвилин при 180 С до зарум'янювання. Остудіть запіканку у вимкненій духовці та поставте в холодильник до повного остигання. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube