Все в одній каструльці: перлоо з травами та курячими шлунками

Читать на русском

Американці готують цю страву навіть на Новий рік до святкового столу.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Така кількість ароматних трав зроблять вашу страву - неповторною

Американці готують цю страву навіть на Новий рік до святкового столу.

Рецепт рису "перлоо" сподобається усім любителям ароматних приправ до гарнірів з м'ясом. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Перлоо є основною стравою в окрузі Берклі, Південна Кароліна. Американці готують цю страву навіть на Новий рік до святкового столу. 

Вам знадобиться:

  • Курячі шлунки - 450 г.
  • Молоко - 2 склянки.
  • Сіль - 1 столова ложка.
  • Свіжомелений чорний перець - 2 чайні ложки.
  • Сушена петрушка - 2 чайні ложки.
  • Сушена шавлія - 2 чайні ложки.
  • Сушений чебрець - 2 чайні ложки.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Цибуля - 1 штука (некрупна).
  • Болгарський перець - 1 штука (невеличкий). 
  • Селера - невеличкий пучок.
  • Часник - 2-3 зубчики. 
  • Курячий бульйон - 2 склянки. 
  • Відварений рис - 1 склянка.
Така кількість ароматних трав зроблять вашу страву - неповторною!
Ароматні трави зроблять вашу страву - неповторною!

Як готувати:

Покладіть курячі шлунки у велику миску з молоком. Накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на 4 години або на ніч.

Злийте молоко і промийте шлунки в прохолодній воді, потім висушіть. Наріжте шлунки на шматочки розміром 2,5 см, потім приправте їх сіллю, перцем, петрушкою, шавлією і чебрецем.

Поставте велику каструлю на середній вогонь, додайте оливкову олію і обсмажте приправлені шлунки, поки вони не підрум'яняться і не зменшаться в розмірі, приблизно 5 хвилин.

Додайте цибулю, перець, селеру та часник і продовжуйте обсмажувати, поки цибуля не стане прозорою, 3-5 хвилин.

Додайте курячий бульйон і доведіть страву до кипіння. Додайте рис, перемішайте, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Варіть 15 хвилин або поки рис не вбере всю рідину. 

Порада від Інформатора: перед подачею на стіл розімніть готовий рис виделкою. Американці часто поєднують перлоо з курячими шлунками із зеленню капусти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.