Підказки від шеф-кухарів, які зроблять вас кулінарним асом у випічці

Читать на русском

12 кулінарних порад тим, хто вчиться випікати

Читать на русском
Кулінарія, кухня, їжа, продукти, випічка, рецепти, корисні поради, лайфхак
Просто замісіть тісто вручну і випікайте!

12 кулінарних порад тим, хто вчиться випікати

Запах кулінарії - це те, що робить затишним будь-який дім, а запах випічки - те, що робить його незабутнім. Випічку не просто приємно й смачно куштувати, вона створює певну атмосферу - не гріше за музику. Тож, якщо ви хочете забезпечити своїх гостей гарним настроєм, приготуйте для них особливий десерт - спечіть щось власноруч. Адже торт на день народження повертає радість дитинства, а випічка за улюбленими рецептами близьких, що вже пішли, воскрешає спогади про них.

Простий процес випікання здатен викликати несподівану радість. Коли ви готуєте їжу і починаєте з лосося і картоплі, то в результаті отримуєте приготований лосось і картоплю. Але коли ви випікаєте, ви починаєте з безлічі порошків, золотистого масла і яйця, а в результаті отримуєте хрустке тісто з кремоподібною начинкою, - щось геть інше і невимовно смачне!

Крім того, випічка має свій терапевтичний ефект, що поширюється не тільки на любителів смаколиків. Багато хто з господинь зізнаються, що сам процес нагадує їм медитацію та дозволяє відпочити від повсякденної рутини. Спробуйте і ви, тим більше, що дотримуючись певних простих порад, навчитися пекти буде зовсім нескладно.

Випічка, як музика, піднімає настрій ароматами!
Випічка, як і музика, неабияк піднімає настрій!

Лайфхаки

  • Досвідчені кулінари радять використовувати для випічки несолоне вершкове масло, особливо це стосується тортів. Все тому, що наявність солі у продукті може змінити хімічний склад інших компонентів. 
  • Перш ніж додавати яйця у тісто, їх слід довести до кімнатної температури. Яйця кімнатної температури створюють розпушену текстуру тіста.
  • Щоб випічка не підгорала та не прилипала, слід спершу змастити форму вершковим маслом, а потім присипати її панірувальними сухарями. 
  • Ставити випічку потрібно в гарячу духову шафу. Коли термометр показав необхідну для приготування температуру, зачекайте ще 15 хвилин, щоб температура розподілилася всередині рівномірно. Перевіряйте стан тіста під час випікання, бо всі духовки - різні.
  • Використовуйте світлий посуд, бо в темному випічка швидше згорає. З цією ж метою не переборщуйте з цукром.
  • Для пісочного та листкового тіста обов'язково використовуйте мерзле масло та крижану воду. Так тісто буде пухкішим. Не збивайте борошно міксером, робіть це вручну, інакше тісто вийде твердим.
  • Пісочну або сметанну основу для пирогів з начинкою запікайте окремо протягом 10-15 хвилин. Перед відправленням в духовку наколіть основу вилкою, а потім засипте сухою квасолею. Вона не дасть тісту піднятися і зробить корж тоненьким та естетичним.
  • До готового здобного тіста додайте трохи картопляного крохмалю, розведеного у воді. У приміщенні, де ви готуєте тісто, не повинно бути протягу.
  • Для зв'язування сухих інгредієнтів випічки використовуйте перестиглі банани - звичайний замінник курячих яєць.
  • Персоналізуйте рецепти випічки. Не втручайтеся в базову формулу кляру або тіста, але додавайте приправи, які не впливають на хімічний склад випічки. Додавайте різні спеції, скажімо, кардамон або корицю. Готуючи фруктові десерти, використовуйте те, що пропонує сезон та ринок. 
  • Урізноманітнюйте начинку хрусткої випічки улюбленими солоно-солодкими поєднаннями: шматочками шоколаду, картопляними чіпсами, арахісовим маслом, ірисками або солоними горіхами чи насінням - можна навіть впереміш.
  • Якщо ви змішуєте і випікаєте цукор, жир і крохмаль - у вас обов'язково вийде щось смачненьке. Незалежно від того, чи додасте ви більше фруктів, чи зменшите кількість горіхів, ви отримаєте яскравий, теплий десерт.
Для початку вам знадобиться зовсім небагато посуду.
Для початку вам знадобиться зовсім небагато посуду.

Що вам знадобиться спершу

На початку вам геть не обов'язково вкладати гроші в дорогий електричний міксер, стоси каструль або кухонні ваги. Почніть з невеликої кількості інструментів, радять досвідчені кулінари.

  • Лист для випікання.
  • Жароміцна сковорідка.
  • Квадратна форма для торта.
  • Силіконова лопатка.
  • Набір мірних стаканчиків (мірні склянки для рідин не підходять для вимірювання сухих інгредієнтів).
  • Набір мірних ложок.
  • Дві миски.
  • Вінчик.

Про інгредієнти до випічки

Випічку можна простежити ще з давніх цивілізацій.
Випічку можна простежити ще з давніх цивілізацій.

Зазвичай рецепти випічки побудовані на таких інгредієнтах:

  • борошно,
  • розпушувач,
  • сода,
  • цукор,
  • сіль,
  • вершкове масло,
  • олія,
  • яйця,
  • ваніль
  • какао-порошок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.