Гострий мексиканський суп Caldo de Res Mexicano

Читать на русском

Кальдо-де-рес – це густий мексиканський суп із яловичини на кістці з овочами.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, суп, Мексика
Бульйон кальдо-де-рес добре розганяє кров та здатен протистояти ГРВІ!

Кальдо-де-рес – це густий мексиканський суп із яловичини на кістці з овочами.

Рецепт яловичого бульйону кальдо-де-рес сподобається усім, хто любить поживну заспокійливу їжу. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Цю страву мексиканці традиційно готують на недільну вечерю в осінньо-зимовий період. В її приготуванні використовується яловичина на кістці, щоб бульйон вийшов наваристим. Страва поєднує в собі прості інгредієнти, насичений смак і чудовий зігріваючий ефект. А подають її на батьківщині з теплими кукурудзяними тортильями. Тож, руки на кухню, аби радувати близьких та рідних!

Вам знадобиться:

  • Яловичина на кістці - 500 г.
  • Часник - головка.
  • Лавровий лист - 2 штуки.
  • Сіль - 3 столові ложки.
  • Картопля (бажано біла) - 4 штуки.
  • Гострий червоний перець - штука. 
  • Цибуля (середня) - штука.
  • Морква - штука.
  • Кукурудза - качан (можна використати консервовану - півбанки).
  • Пекінська капуста (середня) - півкачана.
  • Кінза свіжа - пучок.
  • Лайм (великий) - штука.
  • Булочки з білого тіста.
Цей ароматний супчик нікого не залишить байдужим!
Цей ароматний супчик нікого не залишить байдужим!

Як готувати: 

У велику важку каструлю налийте 10 склянок води, вкиньте яловичину, часник, лавровий лист і півтори столових ложки солі. Доведіть до кипіння, при необхідності знімаючи піну зверху. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити до 2 годин або поки м'ясо не стане м'яким.

У блендер додайте гострий перець, пів чайної ложки солі та чверть склянки води, збийте до однорідної маси і відставте в сторону. 

Коли м'ясо стане м'яким, видаліть лавровий лист і головку часнику. Додайте картоплю в каструлю разом з цибулею, морквою та кукурудзою. Додайте 2 склянки води, спробуйте бульйон на сіль і приправте за смаком. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть, поки картопля не стане м'якою.

Вийміть з супу кукурудзу та м'ясо, перекладіть у велику миску і накрийте кришкою, щоб зберегти тепло.

Додайте в суп зелену капусту і чверть склянки кінзи. Варіть ще 15-20 хвилин, поки капуста не стане м'якою - аль денте. Зніміть суп з вогню і дайте йому настоятися 15 хвилин. 

Розлийте суп по тарілках. У кожну тарілку додайте кукурудзу та шматочок м'яса. Прикрасьте часточками лайма, кінзою та гострим соусом для пікантності. За бажанням подавайте з білими булочками, які можна порвати й додати прямісінько в супчик!

Такий суп добре зігріває в міжсезоння.
Гостренький суп добре зігріває в міжсезоння.

Порада від Інформатора: при приготуванні супу з більш жорсткими шматками м'яса, ви можете поставити м'ясо на повільний вогонь на ніч, заливши великою кількістю води. На наступний день приготуйте страву на плиті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.