Олексій Арестович невибагливий у своїй любові до вівсянки
Рецепт котлет з вівсянки та грибів сподобається всім прихильникам здорового харчування. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
3 серпня народився ексрадник, з 2020 по 2023 роки, Офісу Президента України Олексій Арестович. В суспільно-політичному просторі фігура одіозна, в кулінарних вподобаннях - Арестович невибагливий, він любить звичайнісіньку вівсяну кашу.
Саме її на сніданок йому готувала дружина Анастасія (зараз Арестович проживає за межами України, а його сім'я залишилась у Києві). Загалом родина Арестовичів не їсть солодкого й молочних продуктів та виступає за здорове харчування.
Відділіть 100 г вівсянки для панірування, все інше піде на фарш. Запарте вівсянку, що залишилася для фаршу, в окропі в пропорції один до одного. Для цього накрийте вівсянку тарілкою на 10-15 хвилин.
Через м'ясорубку пропустіть цибулю, часник, гриби та петрушку. Натріть на часникову терку почищену картоплю. Перемішайте всі інгредієнти фаршу. Змішайте фарш з вівсянкою, додайте яйце, посоліть, додайте перець та мускатний горіх.
Розігрійте на сковорідці рослинну олію. Тим часом в кавомолці подрібніть вівсяні пластівці, поріжте кріп та викладіть в піалу розм'якшене вершкове масло. Все перемішайте - це буде начинка для котлет.
Сформуйте котлетки - на кожну візьміть десь по столовій ложці фаршу. Витягніть овалом, в центр покладіть вершкову начинку, затягніть краї до центру, обваляйте у паніровці. З такої кількості фаршу у вас має вийти десь 10 котлет.
Порада від Інформатора: смажте котлети по кілька хвилин з кожного боку. Викладайте на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Подавайте з томатним соком чи кисляком і зеленню.