Дуже корисний сніданок Олексія Арестовича: готувати 20-30 хвилин, максимум 50

Олексій Арестович невибагливий у своїй любові до вівсянки

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Арестович любить вівсяну крупу, не їсть молока та солодощів - прямо тягне на кулінарну аскезу.

Рецепт котлет з вівсянки та грибів сподобається всім прихильникам здорового харчування. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

3 серпня народився ексрадник, з 2020 по 2023 роки, Офісу Президента України Олексій Арестович. В суспільно-політичному просторі фігура одіозна, в кулінарних вподобаннях - Арестович невибагливий, він любить звичайнісіньку вівсяну кашу. 

Олексій Миколайович Арестович
Отакої, Арестович любить звичайнісіньку вівсянку!

Саме її на сніданок йому готувала дружина Анастасія (зараз Арестович проживає за межами України, а його сім'я залишилась у Києві). Загалом родина Арестовичів не їсть солодкого й молочних продуктів та виступає за здорове харчування. 

Дружина готувала вывсянку Олексыю на сніданок.
В Україні дружина готувала вівсянку Олексію на сніданок.

Вівсяні котлети з грибами

Вам знадобиться:

  • Вівсянка - 300 г.
  • Картопля - 3 штуки.
  • Гриби - 250 г.
  • Яйця - 1 штука.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Кріп, петрушка - пучок.
  • Сіль - до смаку 5 г.
  • Чорний мелений перець - 3 г. 
  • Мускатний горіх - 3 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Рослинна олія - 50 г.
Грибні котлети з вівсянки до сніданку Олексія Арестовича 3
Вівсяні котлети з грибами - надзвичайно ніжні й ароматні, спробуйте і переконайтеся самі.

Як готувати:

Відділіть 100 г вівсянки для панірування, все інше піде на фарш. Запарте вівсянку, що залишилася для фаршу, в окропі в пропорції один до одного. Для цього накрийте вівсянку тарілкою на 10-15 хвилин.

Через м'ясорубку пропустіть цибулю, часник, гриби та петрушку. Натріть на часникову терку почищену картоплю. Перемішайте всі інгредієнти фаршу. Змішайте фарш з вівсянкою, додайте яйце, посоліть, додайте перець та мускатний горіх. 

Розігрійте на сковорідці рослинну олію. Тим часом в кавомолці подрібніть вівсяні пластівці, поріжте кріп та викладіть в піалу розм'якшене вершкове масло. Все перемішайте - це буде начинка для котлет. 

Сформуйте котлетки - на кожну візьміть десь по столовій ложці фаршу. Витягніть овалом, в центр покладіть вершкову начинку, затягніть краї до центру, обваляйте у паніровці. З такої кількості фаршу у вас має вийти десь 10 котлет. 

Порада від Інформатора: смажте котлети по кілька хвилин з кожного боку. Викладайте на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Подавайте з томатним соком чи кисляком і зеленню.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube