Ну який український великодній стіл без м'яса та сала? Правильно, жоден!
Рецепти свинини з незвичайним соусом та сала з травами за порадами популярного українського шеф кухара Євгена Клопотенка неодмінно сподобаються усім поціновувачам української кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Для соусу:
Свинячий биток натріть великою кількістю солі та свіжомеленого перцю, змастіть олією. Розігрійте духовку до 90 - 115 С. Запікайте м’ясо протягом 3-х годин. В кінці приготування на 20 хвилин увімкніть режим гриля.
Для соуса загустіть яблучний сидр кукурудзяним крохмалем та вершковим маслом на невеликому вогні. Подавайте, рясно присмачений м'ясо соусом.
Сало дуже ретельно та щедро натріть сіллю та сухим цвітом ромашки. Розігрійте духовку до 180 С. Покладіть шмат сала зі спеціями на деко, застелене пергаментом. Запікайте сало у розігрітій духовці 40 хвилин.
Готове запечене сало охолодіть до кімнатної температури, наріжте тонкими смужками і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: зважайте на те, що сало повинно бути не посоленим, якщо ж ви купили вже солене, тоді солі треба менше або взагалі не треба.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна тут.