Пасхальні рецепти від відомого шефа: свинина з пікантним соусом та сало з травами

Читать на русском

Ну який український великодній стіл без м'яса та сала? Правильно, жоден!

Читать на русском
Рецепт, Паска, Великдень, свято, їжа, продукти, корисні поради, лайфхак
Готувати ці смачні й ситні страви майже так само просто, як і зварити яйця на крашанки

Ну який український великодній стіл без м'яса та сала? Правильно, жоден!

Рецепти свинини з незвичайним соусом та сала з травами за порадами популярного українського шеф кухара Євгена Клопотенка неодмінно сподобаються усім поціновувачам української кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Запечена свинина з соусом із яблучного сидру

Вам знадобиться: 

  • Свинячий биток (свинина без кістки) - 1 кг.
  • Рослинна олія - 2 столові ложки. 
  • Борошно - 1 столова ложка.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Свіжемелений чорний перець - 1 столова ложка. 
  • Сіль - до смаку. 

Для соусу:

  • Яблучний сидр - 250 мл.
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка. 
  • Вершкове масло - 100 г.
Запечена свинина може стати основною стравою після пасок та яєць.
Запечена свинина може стати основною стравою до великоднього столу після пасок та яєць.

Як готувати:

Свинячий биток натріть великою кількістю солі та свіжомеленого перцю, змастіть олією. Розігрійте духовку до 90 - 115 С. Запікайте м’ясо протягом 3-х годин. В кінці приготування на 20 хвилин увімкніть режим гриля.

Для соуса загустіть яблучний сидр кукурудзяним крохмалем та вершковим маслом на невеликому вогні. Подавайте, рясно присмачений м'ясо соусом.

Сало з ромашкою

Вам знадобиться: 

  • Сало - 500 г.
  • Сухий цвіту ромашки - 1 столова ложка. 
  • Сіль - до смаку. 
Цей ароматний реецпт точно додасть святкового шарму вашим закускам!
Цей ароматний рецепт точно додасть святкового шарму вашим закускам!

Як готувати:

Сало дуже ретельно та щедро натріть сіллю та сухим цвітом ромашки. Розігрійте духовку до 180 С. Покладіть шмат сала зі спеціями на деко, застелене пергаментом. Запікайте сало у розігрітій духовці 40 хвилин.

Готове запечене сало охолодіть до кімнатної температури, наріжте тонкими смужками і подавайте до столу.

Порада від Інформатора: зважайте на те, що сало повинно бути не посоленим, якщо ж ви купили вже солене, тоді солі треба менше або взагалі не треба.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна  тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.