Робити такі прикраси можна разом із дітьми або всією сім'єю
Паска - на носі, і багато хто з господинь пектиме головний атрибут світлого свята вдома самотужки. Ну яка в такому випадку паска без прикрас, правильно - просто солодка. Та надати вашій випічці індивідуальності не складе особливих труднощів. Інформатор розповість про кілька способів, як це можна зробити. В нагоді стануть фігурні прикраси з тіста, глазур та зефірні вироби й кулінарна соломка.
Змішайте борошно з водою й дрібкою солі. Замісіть не надто туге тісто. З готового тіста ви можете зробити будь-які прикраси.
Щоб зробити прикраси у вигляді трояндочок, розкачайте тісто на пласт і витисніть склянкою 5 кружечків. Викладіть кружечки один на один і скрутіть з них рулет. Розріжте рулет навпіл. Один край притисніть, а з іншого розрівняйте утворені шари, формуючи пелюстки троянди.
Сформуйте з тіста листочки. Розкачайте тісто на пласт і витісніть з нього три кружечки. Поверхню кружечка добре присипте борошном і згорніть вздовж навпіл. Виріжте кухонними ножицями зубчики листочка. Акуратно розгорніть лист і розплющте зубчики. Ножем зробіть на листку прожилки.
Закріпіть готові прикраси на пасках за допомогою зубочисток.
Білкова глазур
Желатинова глазур
Шоколадна глазур
В першому рецепті збийте білок з сіллю та соком лимона, а тоді всипте через сито цукрову пудру. Збийте до стійких піків. На таку глазур можна викласти підсушені в духовці на деко з килимком при 75С часточки лимона. До прикрас можна додати курагу та кардамон. Також цією глазуррю паски можна розписати. З неї ж можна зробити бізешки для прикращання пасхальних страв. Попередньо в таку глазур можна додати кулінарний фарбник.
Щоб зробити желатинову глазур, желатин потрібно залити двома столовими ложками води, розмішати і відставити. Тим часом заваріть цукор з водою та лимоном - доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Далі поєднайте цукровий сироп із желатином, добряче розмішайте і перелийте до чаші міксера. Збийте 5 хвилин на максимальній швидкості. Маса повинна побіліти та братися нитками до вінчика.
Для приготування шоколадної глазурі розтопіть дві плитки чорного шоколаду з олією в мікрохвильовці. Також можна замінити шоколад какао, для цього покладіть до каструльки з товстим дном шматочки вершкового масла, розтопіть його на малому вогні. Тоді всипте 100 г цукру, додайте молоко, згущенку, помішуйте, аби розчинився цукор. А тоді додайте какао, швидко вимішавши його. Какао дуже швидко горить, тож не допустіть цього.
Змішайте еластичне бісквітне тісто з м'яким сиром до однорідності. Додайте фарбник та розтягуйте, поки фарбник не розмішається повністю й тісто не буде однорідним. Виліпіть з тіста яєчка та залиште застигати.
Приготуйте італійську меренгу для паски. Для цього змішайте 160 г цукру і воду та варіть на невеликому вогні при температурі 70С. Далі змішайте білки з 25 г цукру і збийте. Влийте в збиту білково-цукрову суміш цукровий сироп на воді.
Далі в льодяну воду (з льодом) через отвір в кутику файла влийте по колу розтоплений шоколад. У воді він загусне, можна для найбільшого затвердіння ще покласти його потім в холодильник. "Гніздечко" готове.
Встановіть його на паску, на яку нанесена меренга (глазур), а тоді викладіть туди кулінарні яєчка. Робити таку паску можна з дітьми, радять автори рецепту.
Маршмеллоу вкладаємо у кондитерський мішок, розтоплюємо у гарячій воді. Добре розминаємо, а тоді через кутик кулінарного мішечка прикрашаємо ним кондитерські соломинки, як на відео. Наприкінці їх можна обдати цукром або цукровою пудрою. Прикраси можна закріпити на глазурі.
Також з кольорового маршмеллоу можна зробити квіточку. Обов’язково спробуйте це зовсім не складно та дуже гарно. Світлого Великодня!
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.