Три рецепти до святкового столу на Великдень.
Рецепти рулета з сухофруктами, великоднього сирника та салату сподобаються усім, хто планує накривати святковий стіл. Готувати їх несклдано. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!
Замочіть м'ясо в у воді та соді на 2 години, аби воно очистилось від зайвих речовин та стало м'якішим. Промийте його та обсушіть рушником чи серфеткою.
Розріжте м'ясо таким чином, щоб сформувати рулет (див. відео). Трохи відбийте рівномірний пласт м'яса з обох сторін. Посоліть, також з обох сторін, та посипте спеціями для м'яса (з перцем, часником, коріандром, базиліком та майораном) чи просто перцем. Залиште м'ясо замаринуватися на годину чи півтори, або й на цілу ніч.
Чорнослив і курагу залийте окропом, доки вода не охолоне. Присипте м'ясо звичайним швидкорозчинним желатином. Викладіть пропарені сухофрукти на м'ясо. Сформуйте щільний рулет та загорніть його в рукав для запікання. Останній можна розрізати, аби він був більшим. Зафіксуйте обгортку ниткою для м'яса.
Запікайємо м'ясо на деко при температурі 200 С перші півгодини і при температурі 180 С ще приблизно півгодини.
Порада від Інформатора: якщо будете брати свинину, обирайте не надто жирне, проте і не надто сухе м'ясо. Підійде лопатка чи хвостовик.
Для глазурі:
Додайте до сиру жовтки, цукор, ванільний цукор, манку та м'яке масло. Все збийте блендером, а тоді додайте крохмаль. Все добре перемішайте.
Відділіть в окрему посудину 1/3 сирної маси. Додайте в неї мак та розмішайте до однорідності. До сиу, що залишився, додайте цитрусову цедру, родзинки й цукати. Все перемішайте, аткож до однорідності.
Окремо збийте білки до пишної піни. Додайте їх згодом до пишної маси з цукатами. Все перемішайте. У застелену форму викладіть спершу сирну масу з маком, розрівняйте її, а тоді поверх неї - сирну масу з цукатами.
Випікайте при температурі 180 С приблизно годину. Готовий сирник змастіть шоколадною помадкою, звареною на невеликому вогні.
Порада від Інформатора: якщо сир сухуватий, додайте на початку перед його збиванням ще кілька ложок сметани.
Для прикрашання:
На овальну тарілку викладіть порізану ковбасу "Салямі". Зверху накрийте її шаром тертої вареної картоплі. Кожен шар салату промащуйте майонезом. Далі викладайте порізаний на кубики болгарський перець. Трошки присоліть його.
Наступний шар - відварені яйця, потерті на грубій терці. Далі знову майонез та потерта відварена морква. Розмастіть майонез ложкою, щоб вирівняти поверхню салату. Останній шар - консервована кукурудза, покрийте нею всю поверхню салату.
Порада від Інформатора: прикрасьте салат зеленню, перцем, морковою, оливками у вигляді великодніх візерунків. Світлого Великодня!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна тут.