Пікнік із кубинськими мотивами: м'ясо Пікадільо та раки в пиві

Читать на русском

Складаємо в кошик кубинський сендвіч, варених раків та яловичину з рисом по-кубинськи

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Чим не привід відчути себе трішечки кубинцями!

Складаємо в кошик кубинський сендвіч, варених раків та яловичину з рисом по-кубинськи

Рецепти кубинського сендвіча, варених раків з лимоном та яловичини з рисом по-кубинськи сподобаються всім, хто любить кухню сонячної Куби. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно захочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару-трійку страв для пікніка в кубинському стилі. Чим не привід відчути себе трішечки кубинцями!

Кубинська кухня відома цікавими й навіть пікантними поєднаннями різних інгредієнтів.
Кубинська кухня відома цікавими й навіть пікантними поєднаннями різних інгредієнтів. Вона поживна і смачна.

Ситний кубинський сендвіч 

Вам знадобиться:

  • Чіабатта (біла або темна на вибір) - 1 штука.
  • Свинина - 500 г м'якоті.
  • Апельсин -  1 штука.
  • Кінза - 10 гілочок.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Соняшникова олія - 2 столові ложки. 
  • Твердий сир - 4 скибки.
  • Шинка або грудинка - 4 слайси.
  • Солоні огірки - 3 штуки. 
  • Гірчиця (солодка американська) - 2 столові ложки. 
  • Сіль та перець - дло смаку.
  • Фольга.
З атаким рецептом готує кубинський сендвіч знаний в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко.
За таким рецептом готує кубинський сендвіч знаний в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко.

Як готувати:

Гілочки кінзи добре промийте, відокремте від стебел і дрібно порубайте. Два зубчики часнику роздавіть ножем. Покладіть у миску 500 г м'якоті свинини і додайте кинзу з часником. Добре помийте апельсин, розріжте навпіл і вичавте сік апельсина в миску з м'ясом. Замаринуйте м'ясо в травах та апельсиновому соку.

Покладіть у маринад і сам апельсин із цедрою, посоліть і поперчіть до смаку. Додайте дві столові ложки олії. Добре розподіліть маринад по свинині масажними рухами. Залишіть маринуватися на ніч.

Замариновану свинину викладіть на лист фольги разом із маринадом. Щільно оберніть м'ясо фольгою і запікайте на мангалі, грилі або духовці протягом 60 хвилин. Наріжте готову буженину тонкими слайсами завтовшки приблизно 0,4 мм. 

Підрум'яньте слайси буженини на сковорідці гриль буквально по кілька хвилин з обох боків. У вас вийдуть апетитні смужки на м'ясі. Чіабатту розріжте навпіл подовжньо. Верхню частину поки що відкладете. На нижню частину чіабатти викладіть шматочки буженини.

На свинину викладіть слайси твердого сиру. Зверху викладіть чотири слайси шинки чи грудинки. Поріжте три солоні огірки на слайси поздовжньо. І викладіть шар із маринованих огірків поверх шинки. Верхню частину чіабатти змастіть двома столовими ложками солодкої гірчиці. 

Накрийте сендвіч верхньою булочкою та трохи притисніть. Запікайте сформований сендвіч на грилі по одній хвилині з кожного боку на грилі або в духовці, протягом трьох хвилин при температурі 200 градусів.

Гарнір із м'ясом Пікадильйо

Так на Кубі називають рубану яловичину, приготовлену з рисом. Насправді рецептів у пікадильйо багато, часто до м'яса додають картоплю чи квасолю. Існує легенда, що Ернест Гемінґвей любив цю страву і радив знайомим відвідати кубинські забігайлівки та посмакувати пікадильйо!

Вам знадобиться:

  • Фарш яловичий - 500 г
  • Оливки зелені (без кісточок) - 90 г.
  • Помідори - 4 штуки.
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки.
  • Олія оливкова - 2 столові ложки.⠀
  • Соєвий соус - 3 столові ложки.⠀
  • Перець чилі - до смаку. 
  • Часник (гранульований) - 2 чайні ложки.
  • Лаврове листя - 2 штуки.
  • Вода - 100 мл.
Цю страву обожнював Ернест Гемінґвей!
Цю страву обожнював Ернест Гемінґвей - спробуйте і ви!

Як готувати:

Викладіть фарш на розігріту сковорідку на сильний вогонь. Обсмажте на оливковій олії приблизно 5-8 хвилин. Додайте воду та соєвий соус. Тушкуйте 20 хвилин на повільному вогні.
Наріжте цибулю та помідори на середні кубики. Додайте до фаршу.⠀

Додайте часник, перець чилі та лаврове листя. Відкрийте кришку, щоб вода почала випаровуватися. Щойно википить вода, додайте у фарш оливки - порізані або цілі. Тушкуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.

Порада від Інформатора: до м'яса відваріть картоплю або рис на вибір. Подавайте із зеленню або кисло-солодким соусом. 

Раки з цитрусовими на пиві

На Кубі їдять відварені лангусти з лимоном. Деякі туристи спеціально приїжджають на Кубу заради цих величезних ракоподібних. Ми пропонуємо замінити їх звичайними раками і також приправити цитринами - смачно вийде не менше. 

Готувати раки нескладно, ця страва вимагає мінімум інгредієнтів і не забирає багато часу. Багато хто теоретично знає, як варити живих раків, але на практиці не може зважитися на цей не дуже приємний для багатьох процес. Ситуацію легко виправити, поклавши на деякий час раків в морозильну камеру. Далі їх слід готувати так само, як і свіжих, радить шеф Євген Клопотенко. 

Вам знадобиться:

  • Раки - 1 кг.
  • Насіння кропу - 1-2 столові ложки.
  • Сіль - 3 столові ложки.
  • Лаврові листи - 2-3 штуки.
  • Запашний перець - 5-6 горошин.
  • Темне пиво - 0,5 л.
  • Лимони - 2 штуки
  • Вода - 1 л.
шеф-кухар Євген Клопотенко, вочевидь, полюбляє кубинську кухню, бо й раків готує на відмінно!
Шеф-кухар Євген Клопотенко, вочевидь, полюбляє кубинську кухню, бо й раків з цитринами готує на відмінно!

Як готувати:

У каструлю налийте воду та пиво. Пиво слід вибирати темне, оскільки воно має приємний карамельний присмак. Додайте сіль та насіння кропу, його потрібно багато. Далі – лавровий лист та запашний перець. Доведіть до кипіння. Закиньте раків у киплячу воду, варіть 12-15 хвилин.

Викладіть готові раки на тарілку. Але це не обов'язково робити одразу, можна залишити для насичення ароматами ще на 15 хвилин. Бульйон перелийте в іншу ємність і подавайте до раків замість соусу, бо раки надто сухі. Кубинці також подають ракоподібних з лимоном чи грейпфрутом, що робить страву просто чарівною на смак.

Порада від Інформатора: коли варитимете раки, воду треба дуже добре посолити й обов'язково додайте спеції. Українці традиційно додають кріп. Вода має бути пересоленою, тому візьміть 1 столову ложку солі на 0,5 л води.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.