Складаємо в кошик кубинський сендвіч, варених раків та яловичину з рисом по-кубинськи
Рецепти кубинського сендвіча, варених раків з лимоном та яловичини з рисом по-кубинськи сподобаються всім, хто любить кухню сонячної Куби. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно захочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару-трійку страв для пікніка в кубинському стилі. Чим не привід відчути себе трішечки кубинцями!
Гілочки кінзи добре промийте, відокремте від стебел і дрібно порубайте. Два зубчики часнику роздавіть ножем. Покладіть у миску 500 г м'якоті свинини і додайте кинзу з часником. Добре помийте апельсин, розріжте навпіл і вичавте сік апельсина в миску з м'ясом. Замаринуйте м'ясо в травах та апельсиновому соку.
Покладіть у маринад і сам апельсин із цедрою, посоліть і поперчіть до смаку. Додайте дві столові ложки олії. Добре розподіліть маринад по свинині масажними рухами. Залишіть маринуватися на ніч.
Замариновану свинину викладіть на лист фольги разом із маринадом. Щільно оберніть м'ясо фольгою і запікайте на мангалі, грилі або духовці протягом 60 хвилин. Наріжте готову буженину тонкими слайсами завтовшки приблизно 0,4 мм.
Підрум'яньте слайси буженини на сковорідці гриль буквально по кілька хвилин з обох боків. У вас вийдуть апетитні смужки на м'ясі. Чіабатту розріжте навпіл подовжньо. Верхню частину поки що відкладете. На нижню частину чіабатти викладіть шматочки буженини.
На свинину викладіть слайси твердого сиру. Зверху викладіть чотири слайси шинки чи грудинки. Поріжте три солоні огірки на слайси поздовжньо. І викладіть шар із маринованих огірків поверх шинки. Верхню частину чіабатти змастіть двома столовими ложками солодкої гірчиці.
Накрийте сендвіч верхньою булочкою та трохи притисніть. Запікайте сформований сендвіч на грилі по одній хвилині з кожного боку на грилі або в духовці, протягом трьох хвилин при температурі 200 градусів.
Так на Кубі називають рубану яловичину, приготовлену з рисом. Насправді рецептів у пікадильйо багато, часто до м'яса додають картоплю чи квасолю. Існує легенда, що Ернест Гемінґвей любив цю страву і радив знайомим відвідати кубинські забігайлівки та посмакувати пікадильйо!
Викладіть фарш на розігріту сковорідку на сильний вогонь. Обсмажте на оливковій олії приблизно 5-8 хвилин. Додайте воду та соєвий соус. Тушкуйте 20 хвилин на повільному вогні.
Наріжте цибулю та помідори на середні кубики. Додайте до фаршу.⠀
Додайте часник, перець чилі та лаврове листя. Відкрийте кришку, щоб вода почала випаровуватися. Щойно википить вода, додайте у фарш оливки - порізані або цілі. Тушкуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.
Порада від Інформатора: до м'яса відваріть картоплю або рис на вибір. Подавайте із зеленню або кисло-солодким соусом.
На Кубі їдять відварені лангусти з лимоном. Деякі туристи спеціально приїжджають на Кубу заради цих величезних ракоподібних. Ми пропонуємо замінити їх звичайними раками і також приправити цитринами - смачно вийде не менше.
Готувати раки нескладно, ця страва вимагає мінімум інгредієнтів і не забирає багато часу. Багато хто теоретично знає, як варити живих раків, але на практиці не може зважитися на цей не дуже приємний для багатьох процес. Ситуацію легко виправити, поклавши на деякий час раків в морозильну камеру. Далі їх слід готувати так само, як і свіжих, радить шеф Євген Клопотенко.
У каструлю налийте воду та пиво. Пиво слід вибирати темне, оскільки воно має приємний карамельний присмак. Додайте сіль та насіння кропу, його потрібно багато. Далі – лавровий лист та запашний перець. Доведіть до кипіння. Закиньте раків у киплячу воду, варіть 12-15 хвилин.
Викладіть готові раки на тарілку. Але це не обов'язково робити одразу, можна залишити для насичення ароматами ще на 15 хвилин. Бульйон перелийте в іншу ємність і подавайте до раків замість соусу, бо раки надто сухі. Кубинці також подають ракоподібних з лимоном чи грейпфрутом, що робить страву просто чарівною на смак.
Порада від Інформатора: коли варитимете раки, воду треба дуже добре посолити й обов'язково додайте спеції. Українці традиційно додають кріп. Вода має бути пересоленою, тому візьміть 1 столову ложку солі на 0,5 л води.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.