Пікнік по-японськи: готуємо роли Золотий дракон під соусом Унагі

Також складаємо у кошик тарталетки з селерою

Рецепт, їжа, пікнік, продукти, лайфхак, харчування, корисні поради
Схід, як відомо, справа тонка, особливо що стосується смаків. Проте готувати ці страви зовсім нескладно

Рецепти ролів, східного соусу та тарталеток сподобаються усім, хто любить японську кухню. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно хочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару страв для пікніка в східному стилі, прямо як в Японії. Чим не привід відчути себе японцями!

Роли "Золотий дракон"

Приготувати ці роли геть нескладно. Головне - дотримуватися наших порад!

Вам знадобиться:

  • Водорості норі - 0,5 листа.
  • Рис для суші - 120 г.
  • Вершковий крем-сир - 50 г.
  • Свіжий очищений огірок - 30 г.
  • Копчений вугор - 50 г.
  • Соус "Унагі" - 15 г.
  • Насіння чорного кунжуту  - 5 г.
Приготуйте такі роли - це дуже смачно й ситно, а ще це зручний перекус для відпочинку на природі.
Приготуйте такі роли - це дуже смачно й ситно, а ще це зручний перекус для відпочинку на природі.

Як готувати: 

Розріжте лист водоростей норі по ширині. Використовуйте половину листа. Покладіть його на бамбуковий килимок шорсткою стороною вгору, додайте на площину готовий відварений заправлений рис. Він повинен лежати щільним рівним шаром, але не забудьте залишити 1,5 см вільного місця в верхньому краю водорості.

Тепер переверніть заготовку так, щоб рис був внизу, а вільний край водорості перебував ближче до нас. По центру по всій ширині викладіть нарізаний соломкою огірок, додайте крем-сир.
Скрутіть килимок у рулет.

Прикладіть філе копченого вугра до ролу — воно повинно бути довше приблизно на 5 см, зайве м’ясо ми рекомендуємо обрізати та використовувати для начинки інших суші. Очистіть філе від шкірки та викладіть на рис, щоб м’ясо злегка виступало за краї, особливо хвостик. Посипте кунжутом. Наріжте рол гострим, попередньо змоченим водою, ножем на вісім рівних частин. 

Порада від Інформатора: подавайте роли з пелюстками імбиру, васабі та соусом унагі, який виграшно підкреслить смак копченого вугра.

Соус "Унагі"

Вам знадобиться:

  • Біле сухе вино - 100 мл.
  • Солодке рисове вино або звичайне солодке вино - 100 мл. 
  • Соєвий соус  - 100 мл. 
  • Гранульований сухий рибний бульйон - щіпка.
  • Цукор - 50 г.
  • Мед - 20 г.
цей соус , або його можна охолодити, вилити в соусник і подавати окремо з рибними стравами.
Цей соус можна охолодити, вилити в соусник і подавати з будь-якими рибними стравами.

Як готувати: 

Змішайте біле вино, рисове чи просто солодке вино та соєвий соус. Додайте до них сухий рибний бульйон та перемішайте. Каструлю з одержаною сумішшю поставте на вогонь. Доведіть до кипіння на середньому вогні, зменште вогонь до мінімуму та варіть суміш 2 години.

Подрібніть цукор у цукрову пудру в кавомолці, разом з медом додайте в соус. Зачекайте, поки цукор розчиниться і зніміть каструлю з вогню.

Порада від Інформатора: соус унагі можна відразу використовувати як соус.

Тарталетки з грибами й селерою

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло - 50 г.
  • Борошно - 100 г.
  • Сіль - до смаку.

Для начинки:

  • Печериці - 300 г.
  • Білі сушені гриби - 10 г.
  • Перепелині яйця - 5 штук.
  • Селера - 1 корінь.
  • Цибуля зелена - 30 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Мускатний тертий горіх - щіпка.
  • Перець мелений і сіль - до смаку.
Ця закуска чудово смакуватиме як на свіжому повітрі, так і вдома, тим більше що за нагоди її можна розігріти в духовці чи мікрохвильовці.
Ця закуска чудово смакуватиме як на свіжому повітрі, так і вдома, тим більше що за нагоди її можна розігріти в духовці чи мікрохвильовці.

Як готувати: 

З вершкового масла, борошна і солі замісіть тісто. Розплескайте його у пласт, виріжте кружки. Викладіть їх у формочки й випікайте тарталетки в попередньо розігрітій до 200 С духовці до готовності. Готові тарталетки викладіть на стіл і остудіть за кімнатної температури.

Для приготування начинки змішайте очищені, промиті й дрібно нарізані свіжі печериці й розмочені білі гриби, подрібнену зелену цибулю, зварені круто і дрібно нарізані яйця, подрібнений корінь селери, розм'якшене вершкове масло, мелений перець. Все ретельно перемішайте та наповніть отриманою масою тарталетки.

Порада від Інформатора: закуску можна їсти холодну, запиваючи улюбленими напоями. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube