Також складаємо у кошик тарталетки з селерою
Рецепти ролів, східного соусу та тарталеток сподобаються усім, хто любить японську кухню. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно хочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару страв для пікніка в східному стилі, прямо як в Японії. Чим не привід відчути себе японцями!
Приготувати ці роли геть нескладно. Головне - дотримуватися наших порад!
Розріжте лист водоростей норі по ширині. Використовуйте половину листа. Покладіть його на бамбуковий килимок шорсткою стороною вгору, додайте на площину готовий відварений заправлений рис. Він повинен лежати щільним рівним шаром, але не забудьте залишити 1,5 см вільного місця в верхньому краю водорості.
Тепер переверніть заготовку так, щоб рис був внизу, а вільний край водорості перебував ближче до нас. По центру по всій ширині викладіть нарізаний соломкою огірок, додайте крем-сир.
Скрутіть килимок у рулет.
Прикладіть філе копченого вугра до ролу — воно повинно бути довше приблизно на 5 см, зайве м’ясо ми рекомендуємо обрізати та використовувати для начинки інших суші. Очистіть філе від шкірки та викладіть на рис, щоб м’ясо злегка виступало за краї, особливо хвостик. Посипте кунжутом. Наріжте рол гострим, попередньо змоченим водою, ножем на вісім рівних частин.
Порада від Інформатора: подавайте роли з пелюстками імбиру, васабі та соусом унагі, який виграшно підкреслить смак копченого вугра.
Змішайте біле вино, рисове чи просто солодке вино та соєвий соус. Додайте до них сухий рибний бульйон та перемішайте. Каструлю з одержаною сумішшю поставте на вогонь. Доведіть до кипіння на середньому вогні, зменште вогонь до мінімуму та варіть суміш 2 години.
Подрібніть цукор у цукрову пудру в кавомолці, разом з медом додайте в соус. Зачекайте, поки цукор розчиниться і зніміть каструлю з вогню.
Порада від Інформатора: соус унагі можна відразу використовувати як соус.
Для начинки:
З вершкового масла, борошна і солі замісіть тісто. Розплескайте його у пласт, виріжте кружки. Викладіть їх у формочки й випікайте тарталетки в попередньо розігрітій до 200 С духовці до готовності. Готові тарталетки викладіть на стіл і остудіть за кімнатної температури.
Для приготування начинки змішайте очищені, промиті й дрібно нарізані свіжі печериці й розмочені білі гриби, подрібнену зелену цибулю, зварені круто і дрібно нарізані яйця, подрібнений корінь селери, розм'якшене вершкове масло, мелений перець. Все ретельно перемішайте та наповніть отриманою масою тарталетки.
Порада від Інформатора: закуску можна їсти холодну, запиваючи улюбленими напоями. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.