Пікнік по-скандинавськи: норвезькі кльоцки та пудинг з рибою

Читать на русском

Рецепти кльоцок, пудингу по-скандинавські та салату з рибою, сухофруктами й горіхами, цитрусовими й авокадо.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, пікнік, харчування, лайфхак, корисні поради
Гарний привід відчути себе фінами або норвежцями!

Рецепти кльоцок, пудингу по-скандинавські та салату з рибою, сухофруктами й горіхами, цитрусовими й авокадо.

Рецепти рибних кльоцок, пудингу та салату сподобаються усім, хто полюбляє страви скандинавської кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно хочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару-трійку страв для скандинавського пікніка - все доволі просто й не менш атмосферно!

Візьміть з собою на природу смачний рибний перекус по-норвезьки.
Візьміть з собою на природу смачний рибний перекус по-норвезьки.

Рибні галушки по-норвезьки

Fiskeboller - норвезькі галушки з риби подаються з білим соусом, відвареною картоплею та овочами на пару. Вони мають дуже ніжну текстуру та м'який смак, тож вони обов'язково сподобаються навіть дітям!

Вам знадобиться:

  • Молоко - 1,3 склянки.
  • Тріска - 450 г.
  • Молотий білий перець - ½ чайні ложки.
  • Картопляний крохмаль - 1 столова ложка.
  • Яєчний білок - 2 штуки.
  • Вершкове масло - 2 столові ложки.
  • Пшеничне борошно - 2 столові ложки.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
Норвезькі рибні галушки подаються з білим соусом і відвареною картоплею та овочами на пару.
Норвезькі рибні галушки подаються з білим соусом, відвареною картоплею та овочами на пару.

Як готувати:

Для галушок помістіть рибу в чашу кухонного комбайна і подрібніть. Додайте сіль, перець та крохмаль, потім молоко та яєчні білки не вимикаючи комбайн чи блендер.

У великому широкому сотейнику доведіть воду до кипіння. За допомогою двох столових ложок сформуйте 12 кльцок і опустіть їх у киплячу воду. Готуйте протягом 10 хвилин при невеликому кипінні, потім перекладіть на тарілку і накрийте фольгою на час приготування соусу.

Для соусу розтопіть в каструльці вершкове масло, додайте борошно, потім влийте молоко і перемішайте. Доведіть до кипіння і готуйте протягом 3 хвилин, доки не загусне. 

Порада від Інформатора: приправте галушки до смаку й подавайте з соусом. 

Рибний пудинг по-скандинавські 

Fiskepudding - рибний пудинг, що подається як основна страва, або ж як гарнір до хліба.

Вам знадобиться:

  • Цибуля - 3 штуки.
  • Часник - 3 зубчика.
  • Лосось або хек - 500 г.
  • Манка - півсклянки.
  • Яйця - 4 штуки.
  • Спеції - до смаку.
  • Хліб сірий або чорний - 1 скибочка.
смакує такий пудинг з відвареною картоплею з олією та тостовим хлібом.
Смакує цей пудинг з відвареною картоплею та тостовим хлібом.

Як готувати:

Для початку подрібніть в блендері або за допомогою м'ясорубки рибне філе з цибулею та хлібом. Перемішайте. Тепер додайте манку та яйця. Перемішуйте постійно при додаванні кожного нового інгредієнта. Посоліть, поперчіть, додайте спеції до смаку. 

Змастіть форму для запікання олією, а духовку увімкніть грітися. Запікаємо годину при температурі 200 С. 

Порада від Інформатора: смакує такий пудинг з відвареною картоплею з олією та тостовим хлібом зі скоринкою. Смачного!

Салат з рибою, сухофруктами й горіхами, цитрусовими й авокадо

  • Запечена горбуша - 500 г.
  • Грейпфрут - 1 штука. 
  • Апельсин - 1 штука. 
  • Авокадо - 1 штука. 
  • Помідори: жовтий та рожевий - по 1 штуці. 
  • Фініки - 2-3 штуки. 
  • Фундук - 50 г.
  • Шніт-цибуля - 20 г.
  • Салат - 100 г. 
  • Зелень - пучок. 
  • Оливкова олія - 1 столова ложка. 
  • Сіль, перець - до смаку.
Цей салат виглядає надзвичайно святково!
Цей салат виглядає надзвичайно святково, тож зможе прикрасити будь-яку подію, вдома чи на природі!

Як готувати:

Горбушу спершу треба запекти. Далі дістаньте готову запечену горбушу. Порвіть руками листя салату і викладіть на тарілку.
Зріжте шкірку з грейпфрута та апельсинів, розріжте навпіл, а потім – на невеликі часточки. Викладіть зверху на салат.

Наріжте шніт-цибулю великими шматками, додайте до салату.
Очистіть авокадо, наріжте великими часточками, також викладіть на салат. Наріжте рожевий та жовтий помідори, додайте до страви.

Очистіть фініки, дрібно наріжте та викладіть на салат.
Візьміть частину філе горбуші, наріжте на невеликі шматочки і викладіть у салат. Додайте горіхів, заправте оливковою олією та посоліть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.