Рецепти кльоцок, пудингу по-скандинавські та салату з рибою, сухофруктами й горіхами, цитрусовими й авокадо.
Рецепти рибних кльоцок, пудингу та салату сподобаються усім, хто полюбляє страви скандинавської кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Навесні хочеться на свіже повітря, а там, як відомо, негайно хочеться щось перекусити. Пропонуємо вашій увазі пару-трійку страв для скандинавського пікніка - все доволі просто й не менш атмосферно!
Fiskeboller - норвезькі галушки з риби подаються з білим соусом, відвареною картоплею та овочами на пару. Вони мають дуже ніжну текстуру та м'який смак, тож вони обов'язково сподобаються навіть дітям!
Для галушок помістіть рибу в чашу кухонного комбайна і подрібніть. Додайте сіль, перець та крохмаль, потім молоко та яєчні білки не вимикаючи комбайн чи блендер.
У великому широкому сотейнику доведіть воду до кипіння. За допомогою двох столових ложок сформуйте 12 кльцок і опустіть їх у киплячу воду. Готуйте протягом 10 хвилин при невеликому кипінні, потім перекладіть на тарілку і накрийте фольгою на час приготування соусу.
Для соусу розтопіть в каструльці вершкове масло, додайте борошно, потім влийте молоко і перемішайте. Доведіть до кипіння і готуйте протягом 3 хвилин, доки не загусне.
Порада від Інформатора: приправте галушки до смаку й подавайте з соусом.
Fiskepudding - рибний пудинг, що подається як основна страва, або ж як гарнір до хліба.
Для початку подрібніть в блендері або за допомогою м'ясорубки рибне філе з цибулею та хлібом. Перемішайте. Тепер додайте манку та яйця. Перемішуйте постійно при додаванні кожного нового інгредієнта. Посоліть, поперчіть, додайте спеції до смаку.
Змастіть форму для запікання олією, а духовку увімкніть грітися. Запікаємо годину при температурі 200 С.
Порада від Інформатора: смакує такий пудинг з відвареною картоплею з олією та тостовим хлібом зі скоринкою. Смачного!
Горбушу спершу треба запекти. Далі дістаньте готову запечену горбушу. Порвіть руками листя салату і викладіть на тарілку.
Зріжте шкірку з грейпфрута та апельсинів, розріжте навпіл, а потім – на невеликі часточки. Викладіть зверху на салат.
Наріжте шніт-цибулю великими шматками, додайте до салату.
Очистіть авокадо, наріжте великими часточками, також викладіть на салат. Наріжте рожевий та жовтий помідори, додайте до страви.
Очистіть фініки, дрібно наріжте та викладіть на салат.
Візьміть частину філе горбуші, наріжте на невеликі шматочки і викладіть у салат. Додайте горіхів, заправте оливковою олією та посоліть.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.